Annonsera på Avpixlat

Allt fler migranter missnöjda med boendet – vill bo centralt med gratis TV och Internet

migrationsverket 83773

MISSNÖJDA MIGRANTER Ett nytt fall av asylsökare som vägrar kliva av bussen pga missnöje med boendet rapporteras från småländska Viebäck. Ett flertal av bussresenärerna som uppgett sig ha flytt från krig och förföljelse är inte nöjda med att ha fått skydd och fristad i Sverige och tidsobegränsad försörjning på det svenska skattebetalarnas bekostnad. De anser att boendet i Viebäck inte ligger tillräckligt centralt.

Det var två busslaster med asylsökande som på torsdagen anlände till asylboendet i Viebäck efter att först tillfälligt ha varit inhysta på ett annat boende i Emmaboda. Väl framme beslöt sig dock ett antal av asylsökarna att gå i strejk och vägra kliva av bussen. Liselotte Ingesson Politis, som arbetar på Migrationsverkets mottagningsenhet i Jönköping, berättar att skälet till sittstrejken är missnöje med boendets geografiska belägenhet.

Migrationsverket har av okänd anledning valt att inte begära handräckning av polis. I stället har man beslutat “ta ett steg tillbaka” och låta vägrarna vara kvar på bussarna. Hur länge missnöjesyttringen ska tillåtas fortgå är i skrivande stund oklart. Chefer från Migrationsverket ska besöka boendet och besluta hur man ska gå vidare.

Vid tidigare incidenter av samma slag har det dragit ut på tiden i flera dagar, vilket inneburit att de bussar och chaufförer som chartrats för transporten av asylsökarna inte har kunna användas för andra uppdrag, vilket i sin tur resulterat i en nota till Migrationsverket från bussbolaget för förlorade inkomster, en nota som till sist hamnar på skattebetalarnas bord.

***

Från Solna i norra Stockholm rapporterades för några dagar sedan ett utbrett missnöje bland migranter från bland annat Eritrea och Syrien med de nya modulbostäder som för dyra skattepengar uppförts särskilt för denna grupp. Asylmigranterna har vid flera tillfällen protesterat utanför kommunhuset mot att man inte får gratis Internet-uppkoppling och att man inte har fått några TV-apparater av kommunen.

Det handlar märkväl alltså inte om asylboenden, utan om bostäder för personer som fått permanenta uppehållstillstånd. Trots att Solna inte har någon skyldighet att tillhandahålla mer än tak över huvudet har kommunen för skattebetalarnas pengar inhandlat fulla möblemang till lägenheterna. För Ahmed, som säger sig komma från det sönderbombade Aleppo, duger detta ändå inte eftersom ingen TV ingår.

Åsa Bergström, som är förvaltningschef i Solna stad, understryker att migranter med permanent uppehållstillstånd i kommunen har samma ansvar för sig själva som andra Solnabor vad gäller t ex att skaffa TV och teckna ett Internet-abonnemang. Denna princip om alla människors lika värde tycks dock inte riktigt gälla eftersom Solna inte byggt några modulhus åt svenska ungdomar och andra grupper som köar för en bostad. Än mindre har man bjudit dem på fullt utrustade hem.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson