Annonsera på Avpixlat

Gammal arbetarförort förvandlas till muslimskt parallellsamhälle

USA / ISLAMISERING För några veckor sedan offentliggjorde den politiskt inkorrekte amerikanske dokumentärfilmaren Dennis Michael Lynch ett klipp från sin kommande film “They come to America 3: The cost of Obama’s legacy”. I klippet bjuder Brian, en medelålders vit amerikan, på en rundtur i sin hemort, Detroit-förorten Dearborn. Efter hand som jobben inom bilindustrin försvunnit har stora delar av ortens traditionella arbetarbefolkning flyttat. De har ersatts av muslimska invandrare från Mellanöstern, och Dearborn blir allt mer islamiserat.

Effekterna av massinvandringen från Mellanöstern och Afrika leder till en mängd “hårda” effekter, dvs. det slags effekter som kan mätas och tydliggöras i olika typer av statistiska framställningar. Det kan t.ex. handla om ökande arbetslöshet, mer och grövre brottslighet, fler människor som belastar sjukvården samtidigt som det finns mindre pengar till vård och omsorg, försämrade skolresultat, bostadsbrist, och kommuner som inte klarar av ekonomin eftersom kostnaderna för bl.a. socialbidrag skjuter i höjden. Men vid sidan av de hårda, kvantifierbara effekterna finns de “mjuka” effekterna; alltså sådana effekter som är svåra att mäta, men som upplevs minst lika starkt på ett känslomässigt plan.

De av Avpixlats läsare som bor eller arbetar i invandrardominerade områden vet nog mycket väl vad vi menar med mjuka effekter. Det kan till exempel vara känslan när man inser att det inte finns en enda “vanlig” svensk livsmedelsbutik kvar i området där man brukar gå och handla. Det kan vara medvetenheten om att ens eget namn är det enda svenska namnet på namnskylten i trappuppgången, och insikten om att man i en nödsituation inte kan be någon av sina grannar om hjälp, eftersom ingen av dem talar svenska. Det kan vara när man som kvinna blir varse att man är den enda i kassakön i livsmedelsbutiken som inte bär slöja och heltäckande kaftan. Och det kan vara när man som förälder inser att ens egna barn tillhör en minoritet på dagis, eftersom de äter fläskkött och får lov att bada tillsammans med barn av motsatt kön.

Upplevelsen av att ens närmiljö tas över av en aggressivt expanderande invandrarkultur, som i hög grad präglas av religiös fanatism och fundamentalism, torde vara ungefär likadan för en svensk som för en genomsnittsamerikan. Och det är just den upplevelsen som skildras i klippet från Dennis Michael Lynchs kommande dokumentär.

Tillsammans med Dearborn-bon Brian åker vi genom den slitna Detroit-förorten och ser hur den i allt högre grad islamiseras. Mönstret är detsamma som i många invandrartäta områden i Sverige och övriga Europa. Muslimska invandrare visar föga intresse för att anpassa sig till det land i vilket de valt att bo. Istället försöker de i så stor utsträckning som möjligt leva i enlighet med den kultur de tagit med sig från sina hemländer.

I amerikanska Dearborn, liksom i åtskilliga svenska miljonprogramsförorter, skvallrar skyltar på byggnader om invandrare som fysiskt befinner sig i ett nytt land, men mentalt och känslomässigt är kvar i sina ursprungsländers lågutvecklade muslimska kulturer – alltså just de kulturer som ligger till grund för de samhällen dessa invandrare säger sig ha flytt från. På de skyltar som ses i filmklippet står det bland annat “Middle East Financial Services” och “Islamic Institute of Knowledge“.

Under rundturen berättar Brian om hur Dearborn snabbt islamiserats under de senaste fem – sex åren. Gatubilden präglas i hög grad av kvinnor i heltäckande klädsel. Många av dem drar förstås på barnvagnar och har stora barnkullar i släptåg. Brian testar språkkunskaperna hos några av dessa muslimska kvinnor genom att låtsas fråga om vägen, men de flesta av dem verkar inte kunna någon engelska.

I slutet av klippet får man också se ett annat tydligt bevis på det muslimska invandrarkollektivets ovilja att integreras. I USA ses nationalkänsla, i motsats till i Sverige, inte som något suspekt. Följaktligen är det vanligt att husägare hissar den amerikanska flaggan. Men i den islamiserade delen av Dearborn syns knappt en enda amerikansk flagga. Den lojalitet och tillhörighet dessa människor känner är knappast riktad mot USA, utan snarare gentemot den egna klanen, eventuellt gentemot ursprungslandet, och – naturligtvis – gentemot “ummahn”; den muslimska gemenskapen.

Filmklippet har tyvärr ej svensk textning, men bör vara begripligt för alla som behärskar någorlunda god engelska.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson