Annonsera på Avpixlat

Man i Falköping höll sin fru som fånge i tre år

våldtäkt misshandel

INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET I måndags väcktes vid Skaraborgs tingsrätt åtal mot en 42-årig man från Sudan. 42-åringen åtalas för en lång rad brott mot sin fru. Han misstänks praktiskt taget ha hållit hustrun fängslad i familjens lägenhet i Falköping i tre år. Kvinnan har bara fått lämna bostaden vid enstaka tillfällen, och då alltid under mannens övervakning. Mannen ska också regelmässigt, åtminstone någon gång per månad, ha misshandlat sin fru. Den utsatta kvinnan har inte vågat försöka fly eller söka hjälp, eftersom mannen hotat att han i så fall skulle se till att hon skickades tillbaks till hemlandet utan sina barn.

Den 42-årige sudanesen greps av polis i början av av september. Gripandet och den brottslighet 42-åringen misstänks för uppmärksammades då av en del mainstream-medier, men naturligtvis underlät mainstream-media att skriva något om den misstänktes nationalitet/etnictet. Man försökte – som vanligt i fråga om invandrarbrottslighet – ge sken av att den misstänkte var “en vanlig svensk”.

Åtalet och förundersökningen är skrämmande läsning, som bitvis för tankarna till det oerhört uppmärksammade Fritzl-fallet i Österrike*. Den 42-årige sudanesen tog sin hustru från hemlandet till Sverige sommaren 2013. Han höll henne sedan fängslad i familjens lägenhet i Falköping ända tills han greps av polis i september i år.

Kvinnan tilläts bara lämna bostaden vid enstaka tillfällen, då mannen var med och kunde övervaka henne. Resten av tiden befann hon sig ständigt i familjens tvårumslägenhet. När maken lämnade hemmet låste han utifrån med sjutillhållarlås. Kvinnan var förbjuden att gå ut på balkongen och hon fick inte ens fälla upp persiennerna, eftersom den patologiskt svartsjuke maken då trodde att hon “tittade på män och killar“. Kvinnan fick lov att ha viss kontakt med släktingar via telefon och Internet, men även detta försökte maken i stor utsträckning kontrollera och begränsa.

Under sina tre år i fångenskap blev kvinnan regelbundet slagen och hotad av sin make. I polisförhör har hon uppgett att det aldrig gick en månad utan att hon blev misshandlad. Kvinnan skulle naturligtvis ha kunnat försöka fly eller tillkalla hjälp vid tillfällen då maken inte var hemma. Det vågade hon dock inte, eftersom maken sagt att han i så fall skulle se till att hon fick återvända till hemlandet, och att hon då aldrig skulle få se sina barn mer.

Till sist fick polisen information om kvinnans situation genom att hon via telefon lyckats berätta om förhållandena för en av sina bröder, som bor i Förenade Arabemiraten. Brodern hade därefter ringt en bekant från hemlandet som också bor i Sverige, och som kontaktade svensk polis.

Den brottslighet den 42-årige sudanesen nu åtalas för är förstås upprörande nog. Avpixlat har emellertid tagit del av polisens förundersökningsprotokoll, och där framkommer, förutom brottsligheten i sig, ett par detaljer som, sedda ur ett invandrings- och islamkritiskt perspektiv, är högst anmärkningsvärda.

I förundersökningsprotokollet framgår att den 42-årige sudanesen utan problem kunnat besöka sitt hemland. Man kan därmed skarpt ifrågasätta om han någonsin haft något skyddsbehov överhuvudtaget, och om han skulle ha beviljats uppehållstillstånd i Sverige från första början. Mycket talar för att 42-åringen är en av de många asylinvandrare som fått uppehållstillstånd genom att falskeligen påstå sig vara utsatt för förföljelser i hemlandet.

Det har under polisutredningen framkommit att den 42-årige sudanesen är god vän med en annan sudanes, som även han bor i Falköping. Vid ett par tillfällen under de år 42-åringen hållit sin hustru fången har de träffat den andre sudanesiske mannen och dennes fru. Den andre sudanesens fru har förhörts. Paret är numera skilda, och i förhöret framgår att även hon tidigare utsatts för övergrepp och hot av sin make.

Kvinnans vittnesmål ger en skrämmande inblick i en oerhört patriarkal och kvinnoförtryckande muslimsk kultur, i vilken kvinnor endast ses som barnaföderskor, närmast jämförbara med avelsdjur. Det framgår också tydligt hur de sudanesiska männen högst medvetet betraktar Sverige som en mjölkko. De har egentligen inte minsta intresse av att integreras i det svenska samhället eller ens att leva i Sverige. Men de vill ha det svenska medborgarskapet som ett slags garanti för ekonomisk trygghet.

I förhöret, som naturligtvis hölls med hjälp av tolk, berättade hustrun till den åtalades gode vän bland annat följande (brottsoffrets namn har utelämnats.):

– Jag har hört från min och hennes man att deras mål är att vi ska vara hemma och föda barn. När allt har gått som planerat så skulle de skicka tillbaka oss till Sudan. De vill vara svenska medborgare men sen åka ner för de har ingenting att göra här. Jag är glad att [brottsoffret] har gjort en anmälan för det lyckades inte jag göra. /…/

– Jag kommer inte ihåg när det var. Männen satt i andra rummet. Då hörde vi att de sa att det här landet inte är bra. De tyckte att kvinnorna har för mycket rättigheter. Det bästa är att kvinnorna föder barn och inte går i skolan. Varken jag eller [brottsoffret] har gått i skolan här och lärt oss svenska. Det är inte bara den här gången de har sagt det. De har sagt det upprepade gånger till mig. Hennes man har sagt det också. De säger ingen skola, ingen skola, ingen skola. Ni ska föda barn, föda barn, föda barn. Det har de planerat.

Eftersom den åtalade sudanesen ännu inte dömts för brott väljer Avpixlat i nuläget att inte offentliggöra hans namn. Om han döms för de brott han står åtalad för ser vi dock inget skäl att dölja hans identitet.

*2008 uppdagades att österrikaren Josef Fritzl under 24 år hållit sin dotter Elisabeth fängslad i ett källarutrymme under familjens hus i staden Amstetten. Han hade regelbundet våldtagit dottern. Våldtäkterna hade resulterat i flera graviditeter. Elisabeth Fritzl hade totalt fött sju barn, till vilka Josef Fritzl var pappa.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson