Annonsera på Avpixlat

Polis och åklagare beskyddar grovt kriminell gängmedlem

insandare_150

INSÄNDARE Fredagen den 4 juli 2014 blev jag vittne till en skottlossning i Landskrona (ett mordförsök). I likhet med vad de flesta andra skulle ha gjort i den situationen ringde jag 112. Jag gav klara och tydliga besked om händelseförloppet. Beskrev utförligt gärningsmannens utseende och klädsel. Lämnade mitt namn, adress, personnummer och mobilnummer. När polisen kom till platsen upprepade jag allting. En polisman antecknade mina uppgifter. Även då uppgav jag mitt namn, adress, personnummer och mobilnummer.

Skottlossningen skedde på kvällen. Jag hade sett klart på matchen mellan Frankrike och Tyskland i VM i fotboll för herrar i Brasilien. Några minuter efter slutsignalen skedde skottlossningen, på öppen plats, ett tiotal meter utanför min bostad. Jag hade fri sikt ut på gärningsmannen och hade konstant uppsyn över honom under hela tiden som jag pratade med 112 och lämnade min ögonvittnesskildring. Det var ljust ute, klart väder och inga träd eller buskar som skymde min sikt.

Det var fler personer än jag som blev vittne till händelsen och ringde 112. Det var minst en person till som pratade med polisen när de anlände till platsen. Jag har efteråt pratat med andra vittnen som jag känner till. De har oberoende av varandra lämnat samma uppgifter till 112. Det vittne som jag vet pratade med polisen när de kom till platsen var en kvinna från hemtjänsten som befann sig på väg mellan två vårdtagare när skottlossningen skedde. Jag vet att hon pratade med polisen eftersom jag såg henne göra det.

Nu kommer dock det märkliga i sammanhanget.

Tre dagar efter skottlossningen gick Landskronas närpolischef Anneli Manelli ut i media och hävdade att det inte fanns några vittnen till händelsen som velat prata med polisen!!!

Jag kan inte avgöra ifall Manelli ljög, var oinformerad eller om hon inte har några invändningar mot att en man går omkring med ett skarpladdat vapen och skjuter vilt omkring sig mot någon annan. Flera skott avlossades. Det var två salvor, med tid emellan. Manelli kan knappast ha varit felciterad i media eftersom hon uttryckligen framförde budskapet att det inte fanns några vittnen som har velat prata med polisen. Det är omöjligt att missförstå vad hon sade.

Dessa artiklar i media har därefter försvunnit från nätet! Jag vet inte om polisen har utövat påtryckningar eller om medierna själva har valt att ta bort det.

Samtliga vittnesmål har polisen lyckats ”slarva bort” för att därefter påstå att det inte fanns några vittnen som velat prata med dom.

Om polisen hade varit intresserade av att lagföra gärningsmannen, då hade jag kunnat identifiera honom.

Jag lämnade ett så pass utförligt signalement på gärningsmannen och hans klädsel att polisen utan större problem hade kunnat gripa honom ifall de hade velat. Om polisen hade tagit kontakt med mig omedelbart efter skottlossningen, då händelsen fortfarande var aktuell i mitt minne, då hade jag utan problem kunnat identifiera gärningsmannen.

Jag valde att anmäla Anneli Manelli och polisen i Landskrona till Åklagarmyndigheten och Särskilda åklagarkammaren (internutredningen) för tjänstefel och skyddande av brottsling. Nu har chefsåklagare Jan Pernvi valt att lägga ner förundersökningen med motiveringen att ”det saknas anledning att att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats av polispersonal”.

En grovt kriminell gängmedlem, som gjort sig skyldig till mordförsök, går fri tack vare att polis och åklagare beskyddar honom. Till skillnad från polis och åklagare vill jag inte att grovt kriminella personer ska gå omkring med skarpladdade vapen och skjuta mot andra personer. Inte ens om de skjuter mot andra grovt kriminella personer.

Det finns tre gäng i Landskrona. Ett gäng som kontrollerar bostadsområdet Koppargården. Ett gäng som huserar i stadsdelen Öster. Samt ett blåklätt gäng som har sitt högkvarter i Polishuset. Ett av dessa gäng har till uppgift att skydda allmänheten från de båda andra gängen och upprätthålla lag och ordning i samhället.

Nästa gång jag blir vittne till någonting kommer jag INTE ringa 112. Istället kommer jag filma eller fotografera händelsen med min mobiltelefon och skicka materialet till alternativmedia. Jag har INGET som helst förtroende för rättsväsendet. Jag har definitivt inget som helst förtroende för polisen.

På grund av den hotbild som finns mot mig från de gängkriminella kan jag inte uppge mitt namn. Jag är bittert medveten om att polisen inte kommer göra någonting för att skydda mig.

Landets Krona

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson