Annonsera på Avpixlat

“Hedersrelaterat” vansinnesdåd – kvinna i koma efter att ha släpats i rep efter bil

Tågstationen i Hameln. Enligt tyska medier utspelade sig söndagens vansinnesdåd i ett bostadsområde bara ett stenkast därifrån. Foto: A.Savin.

Tågstationen i Hameln. Enligt tyska medier utspelade sig söndagens vansinnesdåd i ett bostadsområde bara ett stenkast därifrån. Foto: A.Savin.

TYSKLAND / INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET Den tyska staden Hameln, sydväst om Hannover, skakas av ett extremt brutalt våldsdåd. En kvinna ligger i koma efter att hennes ex-make först knivhuggit henne och därefter bundit ett rep kring hennes hals och släpat henne efter sin bil längs flera gator. Parets lille son satt vid tillfället i bilen och hörde sin mamma skrika för sitt liv. Både den utsatta kvinnan och mannen, som nu befinner sig i polisens förvar, är kurder med ursprung i Turkiet.

Vansinnesdådet skedde i söndags kväll, i Hameln. Den 36-årige gärningsmannen, i tysk media omtalad som Nurretin B, har tidigare levt ihop med offret. Hon är 28-år och omtalas i tysk media som Kader K. Paret uppges ha ingått ett muslimskt äktenskap, men det är oklart om de registrerats som gifta av tyska myndigheter. Förhållandet tog slut kort efter att paret fått en son tillsammans.

Relationen mellan Nurretin B och Kader K ska efter separationen ha präglats av konflikter. Nurretin B uppges ha vägrat betala underhåll för sonen, som i huvudsak bott hos sin mamma. Han ska också ha krävt att Kader K skulle återlämna pengar och guldföremål som hon fått i samband med bröllopet. När Kader K. stod på sig och anlitade en advokat för att få hjälp att kräva sitt underhåll verkar Nurretin B fullständigt ha förlorat alla spärrar. Han ska då ha hotat döda sin ex-fru.

En anhörig till Kader K säger i en kommentar till tysk media att Nurretin B:s våldsamma vrede troligen delvis berott på det slags heders- och skamtänkande som är utbrett i många av Mellanösterns primitiva klankulturer. Nurretin B ansåg antagligen att hans heder “kränktes” genom att Kader K inte gjorde som han ville.

På söndagskvällen nådde det tragiska dramat sin kulmen. Nurretin B hade passat sin son en stund, och skulle lämna tillbaks pojken till Kader K. I samband med överlämnandet började paret åter gräla om underhållsbidraget och bröllopsgåvorna. Plötsligt drog Nurretin B fram en kniv och högg sin f.d. hustru två gånger. Ett hugg träffade i magen och ett i hjärttrakten.

Nurretin B släpade därefter ut sin svårt skadade ex-fru till sin bil. Där band han ett rep kring hennes hals och fäste andra änden av repet vid bilens dragkrok. Han körde sedan iväg, med sin lille son i bilen, och med Kader K släpande bakom. Enligt vittnen som såg bilen ska Nurretin B ha ökat hastigheten och bedöms ha kört i omkring 80 km/h.

Kader K:s liv räddades troligen av att repet som hon släpades i gick av efter att bilen färdats ett par hundra meter. Vittnen tillkallade ambulans, varpå Kader K omgående fördes till sjukhus. Hon är nu i koma och har livshotande skador. Det uppges vara oklart om hon kommer att överleva. Nurretin B ska självmant ha anmält sig hos polisen efter vansinnesdådet.

Enligt tyska medier tvingas polisen i Hameln nu avsätta resurser för att ge skydd åt Nurretin B:s familj. Man misstänker nämligen att personer som tillhör Kader K:s familj/släkt kan vilja utkräva blodshämnd. När de inte kan få tag på Nurretin B, som ju sitter häktad, tros det finnas en risk att hämndaktioner kan riktas mot andra medlemmar i hans familj.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson