Annonsera på Avpixlat

Vädjan till kommuninvånarna i Haninge – hjälp till att stoppa migrantbarackerna!

På kartan ovan kan du se om något av modulhusen för migranter hamnar just där du bor eller vid den skola eller det dagis där dina barn går.

På kartan ovan kan du se om något av modulhusen för migranter hamnar där du bor eller vid den skola eller det dagis där dina barn går.

UPPROP På ett kommunstyrelsemöte i Haninge kommun i södra Storstockholm på måndagen röstade en majoritet av partierna – Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna – igenom byggandet av ett stort antal barackbostäder på olika platser i kommunen. Det slutliga avgörandet sker i kommunfullmäktige den 5 december. Sverigedemokraterna reserverade sig mot beslutet och vädjar på sin webbplats till kommuninvånarna att engagera sig för att om möjligt stoppa beslutet. Även Moderaterna har sagt nej.

Haninge kommun har, i enlighet med den nya tvångslag som riksdagen klubbade i mars i år, fått dekret om att på kort varsel ta emot 468 nyanlända migranter och ordna boende för dessa. Några lediga bostäder finns inte att tillgå, varför man nu i kommunstyrelsen beslutat om att uppföra modulbostäder på tio platser i kommunen till en kostnad för kommuninvånarna på 35 miljoner kronor. Kommunstyrelsen godkände även i efterhand ett redan gjort inköp av sju stycken mobila enfamiljshus, s.k. villavagnar, för ytterligare miljonbelopp.

Om inte kommuninvånarna engagerar sig för att få kommunpolitikerna att tänka om i frågan inför fullmäktigesammanträdet den 5 december, kommer deras närmiljö att kraftigt påverkas genom förtätning med modulhus för flera hundratals migranter. Avpixlat rapporterar dagligen om ständiga polisutryckningar pga. oroligheter, grov skadegörelse, våldsamheter och andra typer av brott på asyl- och genomgångsboenden runtom i landet. Detta har lett till en markant ökad oro och otrygghet för kommuninvånarna i närområdet. Det finns inga skäl att tro att det skulle bli väsentligt annorlunda i Haninge.

På kartan ovan kan du som bor i Haninge se om något av modulhusen hamnar just där du bor eller i närheten av den skola eller det dagis där dina barn går.

Sverigedemokraterna i Haninge vädjar på sin webbplats till kommuninvånarna att kontakta sina politiker, visa vad folkopinionen anser i frågan och göra vad man kan inom ramen för demokratisk opinionsbildning för att stoppa det “galna beslutet”. Frågan avgörs slutgiltigt av kommunfullmäktige måndagen den 5 december i kommunhuset. Mötet är öppet för allmänheten. Det är förstås bra om så många Haningebor som möjligt sluter upp vid kommunhuset den dagen, men minst lika viktigt att varje dag inför fullmäktigemötet uppvakta beslutsfattarna för att förmå dem att ändra sig och prata med grannar som kanske inte känner till vad som är i görningen, så att också de kan vara med och påverka.

Läs mer på SD Haninges webbplats om modulhusprojektet. Där finns även en länk till den reservation SD lämnat beträffande beslutet.

Det kan i sammanhanget också nämnas att samma partier i Haninge också avser att ge migranter förtur till många – eventuellt alla – hyreslägenheter i det allmännyttiga bostadsbolaget Haninge bostäder som äger en stor del av bostadsbeståndet i Haninge. I en skrivelse till bostadsbolaget daterad den 1 november i år med rubriken “Behov av bostäder till av staten anvisade nyanlända med uppehållstillstånd” slår kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg (S) fast att det för att klara migrantmottagandet krävs att bolaget frångår det gängse kösystemet för anvisning av lediga lägenheter och i stället ger dessa till nyanlända migranter. Wasberg skriver:

Jag hemställer nu att styrelsen snabbt ser över möjligheten att under en begränsad tid, förslagsvis fram till våren 2018, införa tillfälliga förmedlingsregler som innebär att en skälig del av de ledigblivna lägenheterna kan användas för den inledningsvis ämnda kategorin bostadsbehövande [nyanlända migranter med uppehållstillstånd], för vilka staten som nämnts har ålagt kommunen att ordna bostad.

Samma brev har även gått ut till de privata fastighetsbolag som har bestånd i Haninge. Där är förutsättningarna för att få gehör för den här sortens orättvisa och svenskdiskriminerande regler dock inte lika stora som i Haninge bostäder där politiker sitter i styrelsen.

Kanske har just du eller någon i din familj i köat länge i Haninge för en lägenhet. Kanske har du rentav uppvaktat kommunen med krav på att bygga ungdomsbostäder så att dina barn som nu är unga flygfärdiga vuxna ska kunna starta sina egna liv i eget boende. Kanske har du bara fått tomma ord till svar eller ingen respons alls. Kanske känner du irritation över att flera tiotals miljoner nu plötsligt kan skakas fram för att ordna bostad åt migranter samtidigt som ointresset för att lösa bostadsbristen för kommuninvånarna varit kompakt.

Sverigedemokraterna i Haninge säger inte bara nej till modulbostäder. Man förordar också att kommunen säger nej till Migrationsverket att ta emot fler anvisade migranter. Man hänvisar till att andra kommuner gjort just detta och skriver att “det måste ses som ett måttligt regelbrott eftersom det inte finns några som helst straff kopplade till att säga nej till fler migranter“.

Sverigedemokraternas gruppledare i kommunfullmäktige, Kennerth Valtersson, uppmanar på partiets webbplats kommuninvånarna att uttrycka sina åsikter i frågan:

Jag är fullständigt övertygad om att vi har väljarna med oss i denna fråga, men vi behöver nu deras hjälp att påverka övriga partier inför kommunfullmäktige den 5 december. Sverigedemokraterna och Moderaterna kan inte ensamma stoppa den ansvarslösa migrationspolitiken på kommunfullmäktige utan behöver hjälp av väljarna för att övertyga resten av fullmäktiges politiker.

Går det inte stoppa den fortsatta massinvandringen till Haninge och byggandet av barackbostäder den 5 december så hoppas jag verkligen att väljarna ser till att de båda partierna med en ansvarsfull migrationspolitik får egen majoritet i kommunfullmäktige 2018.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson