Annonsera på Avpixlat

Kort fängelsestraff för tortyrliknande misshandel av tonårsdöttrar

lagbok-klubba-domstol-svea-rikes-lag

INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET I måndags dömdes en 50-årig man av Umeå tingsrätt för att vid flera tillfällen ha utsatt sina två tonårsdöttrar för djupt kränkande och bitvis tortyrliknande misshandel. 50-åringen kom undan med ett mycket kort fängelsestraff. Domen togs upp av ett flertal mainstream-medier. Samtliga medier underlät förstås att nämna att den dömde 50-åringen har utomvästlig, sannolikt asylrelaterad, invandrarbakgrund.

Vid samtal med lärare och personal inom socialtjänsten avslöjade de båda tonårsflickorna i Umeå att de upprepade gånger blivit misshandlade av sin pappa. Flickorna har därefter i förhör uppgett att de vid ett flertal tillfällen under ett par års tid utsattes för grovt våld och kränkningar av fadern.

Fadern åtalades mot sitt nekande för en rad fall av våld och hot mot sina döttrar. Han dömdes dock bara för två fall av misshandel och ett fall av olaga hot. Tingsrätten bedömde nämligen att det i de övriga fallen rådde alltför stor osäkerhet kring när brotten skett. I flera av fallen kunde de båda utsatta flickorna bara göra grova uppskattningar, som t.ex. att brotten skett någon gång under 2013 eller 2014.

Ett av de våldsdåd fadern dömdes för skedde tidigt på hösten 2015. Fadern hade då förbjudit sina döttrar att använda Internet. När han kom på en av döttrarna med att använda sin mammas iPad blev han ursinnig. Han slog dottern under fötterna med en pinne. Slagen var så många och hårda att dottern, enligt tingsrättsdomen, “de följande två dagarna hade så ont i fötterna att hon endast med stor smärta kunde gå“. Han fortsatte därefter bestraffningen genom att med en rakapparat raka av dotterns långa hår. Avslutningsvis band han ihop dotterns händer och fötter med en kabel och lämnade henne i en garderob i bostaden. När dottern satt i garderoben hotade han med att han skulle ge henne elchocker.

Det andra dådet fadern dömdes för var riktat mot den andra av döttrarna. Fadern ska ha varit upprörd över att dottern använt sin mobiltelefon sent på kvällen, när hon legat i sin säng. Påföljande dag, innan hon hunnit ge sig av till skolan, gav han dottern ett kraftigt slag i ansiktet. Han hotade sedan henne genom att säga att “det skulle bli synd om henne” om hon berättade för någon om händelsen.

Båda döttrarna tycks, att döma av vad som framgår i tingsrättsdomen, nu vara placerade i skyddat boende.

Umeå tingsrätt dömde Salah Ahmed Mouhammed Josef, född 1966, till fängelse i fem månader för två fall av misshandel samt ett fall av olaga hot (mål nr. B 559-16). Salah Josef dömdes också att betala 9 400 kronor i skadestånd till den ena av de utsatta döttrarna, och 29 800 kronor till den andra. Salah Josef verkar tyvärr, av uppgifterna i tingsrättsdomen att döma, vara svensk medborgare, och kan således inte utvisas.

I tingsrättsdomen framgår att Salah Josef dömts för brott vid hela sju tidigare tillfällen. Dessa domar uppges dock ligga “relativt långt tillbaka i tiden“. Domen innehåller också en sammanfattning av kriminalvårdens yttrande om Salah Josefs personliga förhållanden. Enligt kriminalvårdens bedömning är Salah Josef oförmögen att förstå att han gjort något brottsligt, utan anser att hans agerande mot döttrarna varit korrekt. Kriminalvården bedömer också att det finns tecken på att Salah Josefs användande av våld är knutet till s.k. hedersvärderingar.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson