Annonsera på Avpixlat

Östeuropeiska tjuvar jagas – hotade poliser med kofot

inbrottstjuv

DANMARK / GRÄNSÖVERSKRIDANDE BROTTSLIGHET Dansk polis jagar två män, sannolikt från Östeuropa, som på lördagskvällen gjorde inbrott i en villa och därefter lyckades fly, efter att ha hotat två poliser med en kofot. De efterlysta männen färdades i en bil som hyrts i Köpenhamn. Det är, med tanke på de korta avstånden och de goda kommunikationsmöjligheterna, möjligt att de tagit sig till Sverige.

I Danmark har man, precis som i Sverige, stora problem med kringresande östeuropeiska stöldligor. En avgörande skillnad mellan länderna är dock att danska medier öppet och sanningsenligt uppger när brott begåtts av utlänningar, medan svensk mainstream-media förtiger detta.

Det aktuella brottet begicks vid 23-tiden på lördagskvällen, i Pandrup, strax nordväst om Ålborg, på norra Jylland. Ett gift par som båda är poliser befann sig i sin bostad, då de lade märke till en bil som långsamt körde runt i området. Polisparet misstänkte att det kunde vara fråga om tjuvar som körde runt och rekognoserade inför ett eventuellt inbrott. De gav sig därför ut på en promenad i bostadsområdet, för att se vad personerna i den misstänkta bilen hade för sig.

Misstankarna visade sig stämma. Den främmande bilen stod utanför ett hus där någon såg ut att ha brutit sig in. De två män som färdats i bilen befann sig inne i huset. De båda poliserna väntade utanför och hade för avsikt att gripa tjuvarna när de kom ut.

Men tjuvarna hade inte för avsikt att låta sig gripas. När de kom ut ur huset och förstod att de blivit upptäckta hotade de poliserna med en kofot. Eftersom poliserna inte var i tjänst var de obeväpnade. När de hotades med tillhyggen kunde de inte göra annat än att backa undan, varpå de båda tjuvarna flydde från platsen i sin bil.

Tjuvarna beskrivs som två män i 25 – 30-årsåldern, sannolikt med östeuropeiskt ursprung. De uppges ha talat med varandra på ett språk som de båda poliserna uppfattade som östeuropeiskt. De färdades i en silvergrå, danskregistrerad Peugot med registreringsnummer XÝ 32 790. Det visade sig senare att bilen var hyrd i Köpenhamn.

Dansk polis vill ha in tips och vittnesuppgifter om de båda tjuvarna och den bil de färdades i. Med tanke på att avstånden i Danmark är förhållandevis korta, och att de båda tjuvarna hade hyrt bilen i Köpenhamn, är det förstås inte osannolikt att de kan ha tagit sig till Sverige.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson