Annonsera på Avpixlat

Polisen slutar leta illegala invandrare efter kritik från asylhaverister

paraboler

ILLEGAL INVANDRING Regeringen och polismyndigheten gick nyligen ut och lovade att det skulle tas hårdare tag mot den illegala invandringen. Insatserna för att söka upp och utvisa personer som vistas olgligt i landet skulle intensifieras hette det. Så blir det nu inte. Efter att asylhaverister kritiserat polisens insatser viker polisen nu åter ned sig på samma sätt som man gjorde med Reva-kontrollerna för en tid sedan.

Först ut är det polisen i Blekinge som nu “tar fasta på kritiken” som man formulerar det och upphör med all verksamhet relaterad till att hitta illegala invandrare som håller sig undan i de etniskt segregerade bostadsområdena hemma hos släktingar, landsmän eller andra med asylrelaterad invandrarbakgrund. Man kommer inte ens att be om tips från boende i området eller från bostadsbolagens bovärdar, då detta av somliga anses som mer kränkande än att bryta mot den svenska utlänningslagen.

Sådana tips har man tidigare mejlat till bostadsbolagen om att få in. En spaningsgrupp inom gränspolisen har bett om hjälp med att hitta personer som fått avslag på sin asyl- eller uppehållstillståndsansökan. Enligt de som beivrat initiativet har polisen varit alldeles för fördomsfull (läs: sanningsenlig) när man i mejlet skrivit att “de vi söker för att kunna verkställa ur landet gömmer sig ofta hos släktingar/andra bekanta“.

Tobias Billström, migrationsminister i den tidigare borgerliga regeringen, fick så när sparken av sin chef, dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt, för att han formulerat sig på liknande sätt och förutsatt att de personer som de illegala invandrare gömmer sig hos “inte är blonda och blåögda“. Den här sortens “rasprofilering” inom polisen måste därför upphöra. Blekingepolisens medietränade presstalesperson Ewa-Gun Westford pudlar ångerfullt i ett uttalande till media:

– Vi tar det här på stort allvar att människor känt stor olust till följd av mejlet. Därför kommer vi inte att göra om det här.

Den rödgröna regeringen är pressad efter förra årets asylkaos och systemkollaps, då över 160.000 migranter sökte asyl i Sverige. Enligt regeringens bedömning saknar ungefär hälften av dessa asylsökare verkliga asylskäl och ska utvisas. Man är samtidigt medveten om att många som får avslag inte respekterar beslutet genom att lämna landet, utan i stället väljer att gå under jorden.

Regeringen befarar att många tiotusentals av de som förra året sökte asyl utan skäl och nu får avslag kommer att agera på samma sätt. För att komma till rätta med detta och förhindra att antalet illegala invandrare – på nyspråk ofta benämnda “papperslösa” – ökar dramatiskt, aviserade regeringen nyligen att man skulle ge polisen direktiv om hårdare tag mot illegal invandring.

Så ser det nu inte ut att bli. Mycket talar för att andra polisdistrikt kommer att följa exemplet från Blekinge och ge efter för krav från asylhaverister, detta i syfte att undvika kritik av det slag man fick i samband med de uppmärksammade Reva-kontrollerna, då polisen av vänsteraktivister och deras språkrör i msm-media utpekades som rasprofilerande fascister när de gjorde sitt jobb för att upprätthålla landets i demokratisk ordning stiftade lagar.

Mats Dagerlind

 

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson