Annonsera på Avpixlat

Den andra amerikanska revolutionen eller den amerikanska våren

Björn Norström

KRÖNIKA Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet, fair and square, trots att han hade såväl demokratiska som republikanska politiker, massmedia och Hollywood emot sig i vad som var en extrem propagandakampanj för Hillary Clinton och mot det amerikanska folket.

Jag begrep tidigt i valrörelsen att detta val inte handlade om Trump utan om en gräsrotsrörelse, något som media i både USA och Sverige fortfarande inte verkar begripa. Det jag inte begrep var däremot den massiva omfattningen på denna gräsrotsrörelse som skulle leda till ett historiskt presidentval. Valet blev även en historisk seger för såväl Avpixlat som alternativmedia i USA.

Bortförklaringarna i media i USA och Sverige haglar just nu om varför Donald Trump vann. Allt från att amerikaner omfamnar intolerans via att de är korkade bonnlurkar som inte begriper sitt eget bästa till att de inte accepterar en kvinnlig president, omnämns som långsökta bortförklaringar i media. Allt detta är helt felaktigt och uppvisar en extrem oförståelse för utvecklingen i USA och brist på insikt i det amerikanska folket.

Det media, politiker och kändisar, både i USA och Sverige, nämligen fortfarande helt missar är att det är det korrupta etablissemanget, dit dessa grupper tillhör, som ligger bakom denna historiska och makalösa framgångssaga i USA som troligen t.o.m. toppar Brexit. Dessa grupper uppmanar jag att genomgå en massiv självrannsakan och beteendeförändring och att alliera sig med och visa empati med vanligt folk på gator och torg.

En dollarmiljardär bevisades alltså mer förankrad i folket än journalister som på pappret ska bejaka folkets intressen. Journalister delar numera säng med Wall Street och den politiska makten, samtidigt som en person inom den ekonomiska eliten allierar sig med folket mot samma Wall Street och maktelit.

Säljer man sin själ till djävulen får man räkna med att vanligt folk sedan inte vill köpa loss den. Presidentvalet i USA handlade nämligen om en växande och massiv gräsrotsrörelse som helt enkelt ogillar globalisering och den korruption som etablissemanget ligger bakom, såväl inom politiken, som media och pop-kulturen. Detta etablissemang har fullständigt kört över vanligt folk, hetsat och hatat, idiot- och rasistförklarat, enbart för att vanligt folk på gator och torg inte köper tanken bakom globalism, öppna gränser, massmigration och spridningen av totalitära ideologier och terrorism som endast gynnar just etablissemanget.

Det amerikanska valet handlade om en kulturkrock där etablissemangets glamorösa Hollywood-kultur ställts mot knegarkulturen i rostbältet. Det handlade om vanligt folk som inte vill se jobben flyttas till Kina eller Mexiko. Det handlade om vanligt folk som inte vill bli offer för internationell terrorism på grund av öppna gränser eller kriminalitet på grund av illegal invandring. Det handlade om vanligt folk som inte vill ha massiv invandring av outbildade som tar de enkla jobben från medborgarna i landet.

Det handlade om att vanligt folk inte längre ställer upp på korruptionen som sker i det politiska och mediala etablissemanget i Washington D.C. och mediehusen runt om i landet. Det handlade om att vanliga människor fått nog av att poliser trakasseras och svartmålas av journalister när poliserna gör sitt livsfarliga jobb på gator och torg dygnet runt. Det handlade om vanligt folk som tröttnat på den identitetspolitiska extremismen och att fokus hamnat på vem som pissar i vilken toalett samtidigt som de terrordåd som regelbundet begås runt om i landet inte tas på allvar och ledare inte vågar koppla terrorn till den verkliga källan och orsaken. Det handlade om människor som vill ha säkra gränser och kontrollerad invandring.

Det handlade om att tiotals miljoner människor som skrämts till tystnad med knuten näve i fickan inte längre ställde upp på att bli behandlade som jordens avskum av journalister, politiker och kändisar bara för att de vill leva ett normalt liv på sina egna villkor. Det handlade om människor som älskar sitt land och vill bevara USA amerikanskt. Det handlade om frustrerade, bortglömda och övergivna människor som slutligen gav etablissemanget ett historiskt F*ck You!

Det handlade om populism i sin allra bästa form, nämligen gräsrotsdemokrati, där slutligen folket avgjorde vem som ska leda landet inom demokratiska spelregler och där folket inte längre ställde upp på den oligarki som media, politiker och kändisar skapat för att gynna sig själva och sin egen plånbok. Det handlade om människor som vill skydda och rädda landet, dess konstitution, demokrati och yttrandefrihet från etablissemangets totalitarism och ruttna värdegrund.

Min gissning är att Sverige 2018 kommer att uppleva något liknande det som nu inträffat i USA, något som, tack och lov, varken hatfyllda journalister, politiker eller kändisar kommer att kunna stoppa, oavsett hur mycket vidrigheter de spyr ut sig mot de svenska gräsrötterna, deras politiska representanter och mediekanaler.

Istället för att peka finger och bortförklara, borde journalister, politiker och kändisar, alltså etablissemanget, i såväl Sverige som USA titta sig i spegeln. Det är den spegelbilden som kan visa dem att det verkliga problemet med demokratin i respektive land är just det korrupta och genomruttna etablissemanget, något som nu amerikaner en gång för alla med råge uttryckt vid valurnan. Nog var nog! Det Bernie Sanders av olika anledningar misslyckades med, lyckades Donald Trump med. Sanders kunde korrupt utmanövreras inom det demokratiska partiet. Trump agerade självständigt och kunde därmed inte genom politisk korruption förgöras.

Trumpsegern ger även rejält råg i ryggen för vanliga svenskar och medieaktörer som Avpixlat. Just Avpixlat har varit ledande i Sverige vad gäller rapportering, belysning och analys av Trump och Clinton och dess väljare samt förhållanden i USA som påverkar valet och slutligen valresultatet. Svensk traditionell media har av flera anledningar – inkompetens, medveten mörkläggning och liering med det politiska etablissemanget – varit braksist på bollen och står nu i skamvrån med byxorna neddragna. Svenska utrikeskorrespondenter har uppenbarligen bevisats ha noll puls och koll på det amerikanska folket. Kejsaren står slutligen naken och det vi ser är allt annat än imponerande.

Detta val är det första där alternativmedia visade sig ha mer påverkan än traditionell media på väljare. Det enkla receptet var att endast rapportera sanningen och skildra verkligheten istället för att, som traditionell media, ljuga och mörklägga. Valet visade även att förtroendet bland amerikaner för traditionell media just nu är i botten, precis som i Sverige.

All offentlig makt utgår från folket, we the people! Oavsett om vi kallar det som utspelades den 8 november 2016  för den andra amerikanska revolutionen eller den amerikanska våren så tog iallafall amerikanerna genom Donald Trump tillbaka sin demokrati, som det korrupta etablissemanget inom media, politiken och kändissfären genom åren kidnappat.

Utöver Trumps seger behöll republikanerna majoriteten i såväl senaten som representanthuset, vilket även direkt påverkar högsta domstolens tillsättning av domare – såväl omedelbart eftersom en domare för närvarande saknas på grund av avlidne Antonin Scalia, som långsiktigt när domare i framtiden avlider eller pensionerar sig. I min hemdelstat vann dessutom en republikan guvernörsvalet.

Beträffande Trumps framtida presidentskap så vet vi inget om hur det kommer att utvecklas konkret eftersom Trump inte har någon politisk historia bakom sig. Allt blir bara rena spekulationer grundat på åsikter. Att redan nu gapa ris eller ros är för mig helt meningslöst. Tiden kommer utvisa åt vilket håll det bär. Det enda vi vet är att det inte kommer att bli “business as usual” i vråltrasiga Washington D.C. under de närmsta åren, vilket är precis det som det amerikanska folket vill, alltså se en massiv förändring.

Dock vet vi desto mer om vice presidenten Mike Pence som har en imponerande politisk meritlista med utmärkta personliga egenskaper som komplement till Trump. Min gissning är att Pence kommer visa sig bli en utmärkt vice president och imponera på många sätt, såväl i inrikes- som utrikespolitik. Pence visade sig snabbt vara överlägsen i debatten mot Tim Kaine, med sitt lugna temperament och systematiska och verklighetsförankrade förhållningssätt till sakfrågor och vanliga människor. Pence som vice president är som en Jimmie Åkesson som svensk statsminister – lugn och stabil, med djup insikt och förståelse för sakfrågor och omvärlden och med verklighetsförankring kring vanliga människors livssituation.

Hur Trumps regering kommer se ut återstår att se men den kommer troligen inte att bestå av en massa avdankade “status quo”-karriärpolitiker utan snarare av handlingskraftiga visionärer med kritiska erfarenheter och som åstadkommit imponerande resultat inom den privata sektorn samt några politiker med bevisad ryggrad och framgångar. Det spekuleras redan kring några mycket intressanta namn som Trump tidigare själv nämnt.

Rudy Giuliani – han som under sin tid som borgmästare i New York City helt vände kriminaliteten i staden genom nolltolerans – spekuleras bli justitieminister. Även Chris Christies namn har kommit upp för den ministerposten. Oavsett vilken av dessa det blir, lär Hillary Clinton ligga risigt till gällande hennes ekonomiska korruption inom sin och maken Bills välgörenhetsorganisationen som Avpixlat rapporterat om flera gånger. Fängelse kan alltså nu bli realitet för paret Clinton på grund av deras systematiska korruption och mutskandaler.

Dr. Ben Carson, som Avpixlat också skrivit om ett par gånger, figurerar som namn för posten som hälsominister. Den omåttligt populäre och stentuffe sheriffen i Milwaukee, David Clarke, som Avpixlat rapporterat om vid flera tillfällen, ryktas komma i fråga som minister för inrikes säkerhetsfrågor. Utbildningsdepartementet vill Trump lägga ned, vilket är logiskt eftersom utbildning och skolfrågor ändå helt sköts inom delstaterna. De federala myndigheterna i USA ställer mest till elände och problem då de lägger sig i utbildnings- och skolfrågor.

Hillary Clinton som president hade antagligen gynnat mig personligen och min plånbok mer eftersom jag är högutbildad, extremt attraktiv på arbetsmarknaden, med ett stabilt och välbetalt jobb som vinner på globalisering och massmigration av outbildad arbetskraft. Dock handlar valet inte om mig utan om nationen som helhet och de tiotals miljoner knegare, varar några är mina närmsta grannar, som Barack Obama helt vänt ryggen.

För dessa hårt arbetande amerikaner och nationen som helhet känner jag nu mycket stor hoppfullhet, vilket jag inte skulle gjort om Clinton vann valet. Detta basala begriper inte etablissemangen i varken Sverige eller USA där de sitter och frossar dyr mat och dryck med varandra i deras segregerade bostadsområden samtidigt som de föraktar precis samma knegare under middagen.

Slutligen vill jag åter påpeka att presidentvalet i USA bortom varje tvivel visar att alternativmedia gör enorm skillnad och dessutom är skickligare än traditionell media i såväl USA som Sverige på att rapportera och analysera politik, trots begränsade resurser. Integritet, intellektualitet, analysförmåga, insikt, kritiskt tänkande, kompetens och frihet är några av Avpixlats bästa vänner, egenskaper som traditionell systemmedia och dess pajasjournalister numera helt saknar. Och ingen som läst John Gustavssons senaste krönikor kan heller beskylla oss för att ensidigt ha kritiserat Clinton och okritiskt hyllat Trump.

Utmärkt rapportering och analys – som den Avpixlat bedrivit kring det amerikanska valet – är något som vi vet att svensk traditionell media helt har misslyckats med. Låt oss bygga vidare på det massiva momentum som det amerikanska valet skapat inför det svenska valet 2018. Detta kan endast göras av alternativmedier som Avpixlat och om ni läsare hjälper till, både genom att läsa och stödja oss.

Vi hörs i kommentarsfälten!

Björn Norström

Fler krönikor av Björn Norström hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson