Annonsera på Avpixlat

Sveriges migrationsexperiment framställs åter som skräckexempel i internationell media

the-economist-och-sverige

SVERIGEBILDEN Sverige framställs numera regelbundet som skräckexempel för vad oansvarig migrationspolitik leder till. Globala The Economist förklarar i en färsk artikel för sina läsare hur Sverige helt har misslyckats med sitt migrationsexperiment och där Sverige framställs i ett sken av löjet skimmer och som en migrationskatastrof.

Tidningen The Economist påpekar att Sverige genom en extremt generös och naiv migrationspolitik aktivt har gjort sig själv till ett offer för precis samma politik. Att Sverige har en av Europas absolut högsta skillnader mellan infödda och invandrare beträffande sysselsättningsgrad omnämns som ett av flertalet problem som Sverige aktivt skapat genom massiv invandring av outbildade.

The Economist skriver att den dominerande orsaken till den massiva arbetslösheten bland migranter i Sverige är att den stora majoriteten migranter helt enkelt är lågutbildade samtidigt som infödda svenskar är betydligt bättre utbildade. Vidare påpekas det att endast fem procent av jobben i Sverige är tillgängliga för just lågutbildade, vilket är lägst andel lågkvalificerade jobb i hela Europa.

Som lågutbildad definieras i sammanhanget den som har gymnasieexamen men inte högskoleutbildning. I Sverige saknar en majoritet av de asylrelaterade migranterna och deras anhöriga även gymnasieutbildning. Många har inte ens motsvarande svensk grundskola. Även bland andra generationens invandrare är det en mycket stor andel som inte ens klarar av grundskolan med godkända betyg för att komma in på gymnasiet.

Tidningen konstaterar att Sverige har den på papperet kanske mest aktiva integrationspolitiken av alla länder, vilket återspeglas i Mipex. Däremot är själva integrationen av invandrare i Sverige i praktiken på bland annat arbetsmarknaden närmast katastrofalt dålig. Läs mer om Mipex och integration HÄR.

Enligt The Economist är arbetslösheten i Sverige för lågutbildade invandrade män 78 procent och 92 procent för kvinnor ett år efter att de slutfört de integrationsåtgärder riktade mot arbetsmarknaden som erbjuds i Sverige för just migranter. Det påpekas även att en stor andel av de unga migranterna, framförallt kvinnor, hoppar av utbildningar som ska hjälpa dem in på arbetsmarknaden. Dessa personer förblir troligen permanent arbetslösa och bidragsberoende i Sverige och är långt ifrån de välfärdsräddare som det påstås. Inte ens på lång sikt.

 

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson