Annonsera på Avpixlat

Pristagaren Vaclav Klaus skrift Folkvandring nu på svenska

Den svenska utgåvan av prisatagaren Vaclav Klaus bok Folkvandring

Den svenska utgåvan av prisatagaren Vaclav Klaus bok Folkvandring

KULTUR Mottagaren av European Freedom Award, den förre tjeckiske presidenten Vaclav Klaus, som tog emot priset (se hans tacktal längre ned i artikeln och Avpixlat) på Grand Hôtel i Stockholm i fredags när SD:s grupp i EU-parlamentet höll en uppmärksammad prisgala (se Avpixlat), har skrivit en kort skrift om migrationskrisen och EU som nu finns på svenska.

Den heter Folkvandring: en kort vägledning till dagens migrationskris och skrevs under den pressade hösten 2015 tillsammans med ekonomen och arabisten Jiří Weigl. Den knappt 100 sidor korta vägledningen översattes snabbt till engelska, franska och tyska och finns alltså sedan en vecka även på svenska i liten upplaga men en större upplaga väntas i januari.

Journalisten och socionomen Gunnar Sandelin, medförfattare till böckerna Invandring och mörkläggning del 1-2, recenserade den tyska utgåvan i augusti (se Mörkläggning), men nu kan alla svenskar ta del av pristagarens Klaus tankar.

Förläggaren som kontaktats av Avpixlat uppger att boken kan beställas via internetbokhandlarna Adlibris och Bokus inom en vecka, dvs från 14 november. I helgen överlämnades den svenska utgåvan till Vaclav Klaus:

– Ex-presidenten Klaus blev mycket glad över att boken översatts till svenska. Klaus har stort förtroende för allmänheten och tror på människors förmåga att ta till sig argument med öppet sinne också när det handlar om frågor kring migration, säger förläggaren.

– Han liknar dagens propaganda från EU med den propaganda som fanns i det kommunistiska Östeuropa. På 1980-talet visste alla i Tjeckoslovakien att makten förvrängde sanningen och förmedlade en manipulerad bild men medvetenheten om hur dagens etablerade medier agerar partiskt, med grovt manipulerande skildringar och en filtrerad rapportering, har ännu inte sjunkit in hos många.

Förläggaren menar vidare att Vaclav Klaus är en slags upplysningsman som verkligen tror på att sann information kan förändra opinionen.

– Klaus fokuserar på Europas roll i den aktuella migrationskrisen och inte på själva migranterna. Skriften behandlar också mångkulturalismen som ideologi men skiljer sig betydligt från andra analyser av mångkulturalism som till exempel den av amerikanske professorn och konservative ideologen Paul Gottfried som skrevs 2002, Multiculturalism and the Politics of Guilt, (med underrubriken ”toward a secular teocracy”, mot en sekulär teokrati), en bok som eventuellt kommer att ges ut nästa år.

En bok som också är översatt och snart är klar att ge ut, möjligen på samma förlag, är Hamed Abdel-Samads bok om den islamska fascismen, vars norska utgåva recenserades i Avpixlat och nämndes tidigare här. Hamed Abdel-Samad var för övrigt talare vid tryckfrihetskonferensen Farliga Ord i Stockholm nyligen (se Avpixlat).

– Hamed Abdel-Samad framstår för många, oavsett politisk hemvist, som den kanske störste seriöse och erkänt kunnige islamkritikern i Europa, säger förläggaren. Han åtnjuter respekt från många läger och hans kunskap och saklighet gör honom tillsammans med sitt, trots hans orubblighet, ändå ofta visade ödmjuka förhållningssätt till en fruktad motståndare inte minst bland Europas islamister.

Jan Sjunnesson

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson