Annonsera på Avpixlat

Politisk åksjuka

Rolf Malm

KRÖNIKA Jag är en av Sveriges många fattigpensionärer. Jag har inte ens råd att resa från Kungsbacka till Halmstad för sjukhusbesök. Mina resor till fjärran länder sker via datorn. Den jag också skriver mina krönikor på. Tack för alla vänliga kommentarer jag fått. Men datorn är gammal och visar allvarliga tecken på att ge upp. Ett stort problem för mig – men jag kan inte som de folkvalda enkelt kvittera ut en ny från riksdagsförrådet.

Det må förlåtas mig att jag blir heligt förbannad när jag läser om våra “förtroendevaldas” resekostnader och deras respektlösa utnyttjande av sina många privilegier. Som på medeltiden får de ofrälse betala överhetens myckna resande. Dåtidens skjutsplikt infördes med Alnö stadgar och tvingade bönderna att ställa upp med häst och vagn när kungens sändebud kom förbi. Dagens skjutsplikt tas mer oförmärkt ut via skattsedeln.

Vänsterpartisten Rossana Dinamarca pendlar med flyg och taxi mellan hemmet i Trollhättan och riksdagen i Stockholm. Flygresorna kostar 180.000 kronor. Taxiresorna kostar 43.000 konor. En kvarts miljon kronor om året för resor till jobbet! Dyr skjutsplikt för skattebetalarna!

Centerpartisten Fredrick Federley åkte under förra året taxi 198 gånger. Där gick det åt en hel del hästkrafter. Kostnad 43.000 kronor.

Dyraste resekostnaderna har Jämtlands riksdagsledamöter. 436.867 kronor per ledamot!

Riksdagens ledamöter har många förmåner. De tjänar 62.400 kronor i månaden. De har 2,5 månaders semester. De har egen assistent. De får SJ:s guldkort – vilket kostar 72.000 kr. Obegränsade resor i första klass med trerättersmiddag, tillträde till VIP-lounge, rätt att gratis ta med medresenär etc. De får en pott på 50.000 kronor för valfria utlandsresor. De får frikort för inrikes flygresor. Till detta kommer traktamenten. De får gratis övernattningslägenhet i centrala Stockholm. De betalar ingen trängselskatt. De får fullt betalt vid sjukdom. Självklart har de gratis telefon och dator. Eftersom riksdagens diskussionsklubb har hela 349 ledamöter blir den moderna skjutsplikten en dyr historia för folket. Redan hälften så många ledamöter skulle vara för många för effektivt beslutsfattande.

Avgångna ledamöter har inkomstgaranti. Så länge de inte skaffat nytt jobb får de fortsatt riksdagslön i 15 år. I år betalas 63 miljoner kronor ut till 80 f.d ledamöter. Därefter får de riksdagspension fram till 65-årsdagen. En av dem som tar ut ersättning är Fredrik Reinfeldt. 156.000 kronor i månaden. Trots att han har ett företag som går med miljonvinster. Men det har han rätt till eftersom han där inte tar ut någon lön. Knepen är många för att lugga skattebetalarna på pengar.

I princip kan invald ledamot vara helt frånvarande från riksdagen i 4 år och ändå få full lön. Margareta Larsson (före detta SD) är ett exempel. Hon är aldrig närvarande i riksdagen. Om hon stannar kvar som ledamot till valet 2018 får hon full lön tills dess och därefter riksdagspension fram till 65-årsdagen. Hon kan få ut 5,5 miljoner utan att någonsin visa sig i riksdagen. Det är inte underligt att dessa människor helt tappar markkontakten. Hur ska de kunna förstå vanliga människors tillvaro när de lever så extremt annorlunda? Riksdagen har blivit det nya Riddarhuset. De “folkvalda” har blivit det moderna adelskapet – med makt och privilegier som liknar den gamla adelns.

Det förklarar kanske Mona Sahlins fiffel och bedrägerier med kontokort, med falska intyg till sin livvakt, med officiella intyg för att MMA-fightern Alexander “The Mauler” Gustafsson skulle få resa in i USA. Det behövdes eftersom “The Mauler” suttit i fängelse för misshandel. Som tack fick hon och hennes f.d. livvakt gratisbiljetter till den stora MMA-galan i USA. Deras resa dit och hotellkostnader etc betalades förstås av skattebetalarna. Varför den f.d. livvakten reste med Sahlin till USA är det ingen som vet. Denna politikerdiva anser tydligen att hon står över normala krav på anständighet och de regler som gäller för de lägre stånden. Jämför med Per Albin Hansson som åkte spårvagn till jobbet eller Tage Erlander som vid sin avgång lämnade tillbaka lånade blyertspennor märkta “Tillhör statsverket”.

Infrastrukturminister Anna Johansson tycker att bensinen är för billig i Sverige. Men hon har inte koll på att hennes närmaste medarbetare – SSU-kompisen och statssekreteraren Erik Bromander – rest utomlands för 830.000 kronor! Rena lyxresorna i business class och med boende på lyxhotell. Långresor till fjärran länder. Där har han som regel stannat betydligt längre än nödvändigt. Men han har tagit ut 50.000 kronor i traktamenten. De bonuspoäng han fått med sina dyra flygresor har han satt på sitt privata konto. Syftet med resorna är tveksamt. Han reste till Brasilien trots att den konferens som var anledning till resan hade ställts in. Hans chef Anna Johansson vet inte och tycker mest att “det är olyckligt att detta kommit upp”! Det säger det mesta om hur dessa aristokratpampar ser på demokrati och öppenhet. Man vill helst inte tänka på hur många andra fula knep för att orättfärdigt tillskansa sig skattepengar som pågår oupptäckta. Inga giriga skurkstreck förvånar längre. Vadå allas lika värde?

Till slut tvingades ministern dock ge sin statssekreterare respass. Han får nu lämna jobbet på näringsdepartementet. Men han får 2,3 miljoner i avgångsvederlag! En rejäl fallskärm när han nu måste hoppa från höjdarnas elfenbenstorn. Han klarar sig nog till dess den socialdemokratiska adelssläkten hittat någon diskret men välbetald reträttpost åt honom. Vi maktlösa ofrälse lär ju snart ha glömt hans svindlerier med våra pengar. Vi har ju fullt upp med att överleva i den humanitära stormakten där tågen inte går och våra bilar bränns upp.

Rolf Malm

Fler krönikor av Rolf Malm hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson