Annonsera på Avpixlat

Holländska företag ser positivt på Filippinernas nya president Duterte

Duterte

DUTERTE-EFFEKTEN Svensk media har i den lilla rapporteringen om Filippinernas nya president Rodrigo Duterte demoniserat honom på samma sätt som de gjort med Donald Trump i USA. Däremot är företag runt om i världen positiva till valet av Duterte som president. Företag i Nederländerna börjar nu bli intresserade att investera i Filippinerna som ett direkt resultat av Dutertes politik.

Efter att Duterte tog över som president i juli i år har företag i Kina lovat att investera över 100 miljarder kronor i Filippinerna. Även företag i Japan har visat stort intresse för att investera kraftigt i det sydostasiatiska landet. Nu visar även holländska företag intresse att investera i Filippinerna som ett direkt resultat av valet av Duterte.

Holländska företagsledare från 20 företag är på affärsresa i Filippinerna under tre dagar. Dessa företag har enligt Hollands utrikesdepartement meddelat stort intresse för att investera i det sydostasiatiska landet . Vidare påpekar den holländska utrikesdepartementet att den politik som Duterte faktiskt levererar inte är densamma som i de rykten som sprids, alltså det ytliga och vinklade som media skriver om Filippinerna och Duterte.

Att internationella företag från olika länder har ökat sitt intresse för att investera i Filippinerna är ett direkt resultat av Dutertes hårda tag mot kriminalitet och droger i landet, något som företagen alltså ser mycket positivt på. Länder och områden som har utbredd kriminalitet och otrygghet skrämmer bort företag och investeringar och de länder och områden som tar krafttag mot dessa fenomen ses bland företag som positiva för investeringar.

Vi ser även i Sverige att företag är extremt sparsamma med att investera i de mångkulturella områdena runt om i landet, som ett direkt resultat av bland annat just det utbredda kriminaliteten och otryggheten. Den skrämmer bort företag och dess investeringar.

Globala företag väljer alltså inte helt förvånande att investera i det fattiga Filippinerna under president Rodrigo Duterte istället för att investera i till exempel svenska mångkulturella Rosengård och Husby under statsminister Stefan Löfven. Företag vill helt enkelt se handlingskraft, inte vackra ord, för att de ska vara villiga att investera för framtiden.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson