Annonsera på Avpixlat

“Låt oss vara tydliga med det”

Rolf Malm

KRÖNIKA “Låt oss vara tydliga med det”. Ett favorituttryck för dagens politiker – i synnerhet för dem som ingår i regeringen. Men de är aldrig tydliga och de svarar aldrig rakt på frågor. De är tydligt medvetna om sin otydlighet och därför behöver de tydliggöra att deras otydlighet ska tydas som tydlighet. Ett förvillande och skamligt narrspel.

Statsministern är tillsammans med Marcus Wallenberg på besök i diktaturen Saudiarabien. Han lovade att vara tydlig med de svenska protesterna mot dödsstraff, prygling och kvinnoförtryck. Antalet offentliga avrättningar har ökat starkt under senare tid i det rika oljelandet. Under Löfvens besök kommer bloggaren Raif Badawi att få ytterligare 50 piskrapp av de 1 000 han dömts till. Då återstår 900. Han överlever knappast. Kvinnor kan offentligt stenas eller halshuggas för obetydliga brott. Kvinnor får inte köra bil. Men ledaren för den svenska, feministiska regeringen tycker inte att de har det värre än svenska kvinnor! Nog är han tydlig med att han inte begriper vad han talar om. Uttalandet är ju skandalöst och fullständigt obegripligt huvudlöst. Han är dessutom synnerligen otydlig med hur tydlig han egentligen var om bristen på mänskliga rättigheter i samtalen med sina värdar. De menar tveklöst att den svenske statsministern istället lovordade de framsteg som gjorts för de saudiska kvinnorna! Hyckleriet är övertydligt och fullständigt förkastligt.

Han var ju också tydlig med att det i hans Europa inte skulle byggas några murar. Några veckor senare byggde han just en sådan mur för att stänga ute invandrare. Det hade otvetydigt varit bättre om han hållit munnen stängd istället. Eller stängt gränsen ett par år tidigare.

Vid ett framträdande i Central Park i New York lovade han att Sverige skulle bekosta toaletter och vatten till 60 miljoner människor i fattiga länder. Applåder från publiken. Tydligare kan man knappast demonstrera sin totala brist på omdöme. Hans generösa åtagande på skattebetalarnas vägnar kommer att kosta varje svensk ca 60 000 kronor. En applåd får tydligen kosta vad som helst.

Han har ju varit tydlig med att Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020. Det är som att lova att alla ska vinna på Lotto. Valfläsk serveras både kokt och stekt. Men 87% av väljarna köper tydligen grisen i säcken med huvudet i sanden. Vår statsminister liknar galten Särimner i Snorres Edda. Varje dag slaktas han – men nästa dag är han åter i full vigör för nya galenskaper och nya frestande festmåltider för pk-maffian.

I år får minst 100 000 nya invandrare uppehållstillstånd i Sverige. Stefan Löfven menar att en betydlig del av dem är högutbildade. Han anser vidare att en stor grupp av dem har god yrkesutbildning. Men han är tydlig med att “några” saknar all utbildning och behöver särskilda åtgärder. Dessa “några” är 100 000-tals utanför arbetsmarknaden! Där lär de flesta bli kvar i 30 bidragsår. Herr Löfven är antingen dum i huvudet eller en förhärdad lögnare!

Med all önskvärd tydlighet framgår att regeringen är betydligt oroade för svenskarnas allt mer negativa syn på invandring och mångkultur. Inrikesminister Anders Ygeman påstår därför att 80 000 nyanlända ska utvisas. En tydlig lögn. Av otvetydiga skäl kommer bara en obetydligt liten del av dessa 80. 00 att utvisas. Det är helt enkelt praktiskt omöjligt att genomföra hans påstådda massutvisningar. Däremot väntas fram till 2019 350 000 ansökningar om anhöriginvandring – en icke obetydlig fråga är hur alla dessa presumtiva svenskar ska beredas bostad, jobb, utbildning etc.

Regeringen agerar som om flyktingproblemen är över. Dyrt upphandlade asylboende behövs inte längre menar man och de där boende flyktingarna ska fördelas mellan kommunerna. Lokala politiker protesterar – man har helt enkelt inte bostäder till alla. Trots att man låter invandrare få sällsynta, lediga lägenheter utan att vare sig stå i bostadskö eller betala hyra. Bara i Stockholm står nu 500 000 svenskar i bostadskön – och där lär de få stå och stampa i många år så länge invandrare har förtur. Men de flesta av från asylboenden vräkta invandrare kommer tydligen att hamna i gymnastiksalar och tältläger. De som beslutat om invandringspolitiken tvår sina händer, överlåter ansvaret till kommunpolitikerna och höjer sina redan skyhöga riksdagslöner och förmåner.

Ett exempel är infrastrukturminister Anna Johanssons statssekreterare Erik Bromander. Han har rest i lyxklass och bott på lyxhotell för 829 000 kronor! Plus traktamenten på 50 000 kronor. Men han kan inte redovisa hur alla dessa utlandsresor har haft med hans befattning att göra. Han får stå som exempel bland många på den totala fartblindhet som gör att våra “folkvalda” fullständigt tappat markkontakten. Nästan en miljon skattekronor för lyxresor av inget intresse för medborgarna! Jämför den saudiske bloggarens 1 000 piskrapp för jämförelsevis oförargliga internetkommentarer!

Regeringspartnern Miljöpartiet har drivit den lögnaktiga tydligheten till en betydligt högre nivå. Obetydligt skild från ren humbug. Skolan skulle fixas på 100 dagar. Bromma flygplats skulle läggas ner. Förbifart Stockholm skulle stoppas. Fri invandring skulle införas. Försvarskostnaderna skulle minskas drastiskt. Inga nya JAS-plan och ubåtar. Kärnkraften skulle läggas ner. Ingen skatt på solenergi. ROT-avdraget skulle utvidgas. Svenskt kol i Tyskland skulle bli kvar i marken. Bensinskatten skulle höjas. Av alla vallöften har ett infriats – höjd bensinskatt. Sanning och ärlighet besvärar tydligtvis inte Miljöpartiet. De är gröna bara i betydelsen oerfarna och naiva.

Sveriges ekonomi är urstark tydliggör finansminister Magdalena Andersson gång på gång. Allting går som på räls. Men att säga att svensk ekonomi går som tåget är lika enkelspårigt som att påstå att SJ fungerar väl. Sverige avindustrialiseras i rask takt. Ericsson är ett exempel. Krisen för stålindustrin ett annat. Höga löner, höga skatter och dyr energi minskar vår konkurrenskraft. Vi lånar till välfärden och invandrarkostnaderna mitt i högkonjunktur. Statsskulden är idag 1 300 miljarder. Orderingången sjunker för industrin. Det innebär minskad produktion och sämre sysselsättning. Exportutvecklingen är negativ. BNP per capita sjunker för varje ny, bidragsberoende invandrare. Det finns ett tydligt, akut behov av en offensiv industripolitik. Men med industrifientliga Miljöpartiet vid makten lär Löfven tvingas vara fortsatt otydlig på den punkten också.

Vi kan inte i evighet leva på låga räntor, billiga bostadslån och öppna hjärtan. Risken att vi förblöder är inte obetydlig. Vi har inte råd med alla dessa tvetydiga regeringspolitiker. Låt oss vara tydliga med det.

Rolf Malm

Fler krönikor av Rolf Malm hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson