Annonsera på Avpixlat

Krossa den skändliga!

Rolf Malm

KRÖNIKA Alltfler utländska TV-team besöker Sverige för att rapportera om no-go-zoner, våldtäkter, tiggeri, gatubarn etc. Hemkommen efter ett sådant Sverigebesök intervjuades reportern i amerikansk TV. Programledaren hade uppenbart svårt att tro på denne TV-reporters berättelse om judeförföljelse i Malmö, hur hans team blivit fysiskt hotat i utanförskapsområden, om att Sverige har flest våldtäkter i världen etc. Är detta möjligt, frågade han. Varför har vi inte hört talas om detta tidigare? Hur kan det finnas 40 no-go-zoner i Sverige? Vad säger svenskarna om detta? Svenskarna är snälla och vill inte bråka, svarade reportern. Staten har effektivt lagt locket på för att dölja effekterna av den okontrollerade mass-invandringen. Att kritisera invandringspolitiken är tabubelagt.

Det goda ryktet om Sveriges välfärdskultur har ersatts – numera famställs vi som avskräckande exempel på hur ett fredligt, välmående land snabbt kan förvandlas till oigenkännlighet. Senast av Hillary Clinton. Vi upprörs när vi ser IS groteska förstörelse av mångtusenåriga kulturminnesmärken i Palmyra. Men vi reagerar inte när vår egen svenska kultur utplånas. Frågan om vad som är svensk kultur behöver inte besvaras – varje svensk kan på sitt eget sätt besvara den frågan.

Överpolitisering, ideologisering och identitetspolitik förolämpar det svenska kulturarvet och därmed svenska folket. Normkritiken har blivit religion. Allt som tidigare ansågs normalt kritiseras av nomenklaturan. Men vi frigörs inte från fördomar genom att man skapar nya.

Den svenska kulturen ha ersatts av mångfalds-kultur. Vi har fått våldskultur, hederskultur, gaykultur, mordbrandskultur, våldtäktskultur, tiggerikultur, genuskultur, feministkultur, muslimkultur, gettokultur, vapenkultur, klankultur, gatubarnskultur, terroristkultur, censurkultur och en rad andra mot varandra verkande kulturyttringar.

Ytterst ansvarig för kulturfrågor är kulturminister Alice Bah Kuhnke. Hon är också demokratiansvarig. Men hon ägnar sig inte åt bevarandet av svensk kultur och dessa övergripande kulturfrågor. Inte heller åt att bevara demokratin. Tvärtom – hon fördelar statens kulturbudget mellan de institutioner som kan hjälpa regeringen att genomföra dess politik. De som inte kan eller vill får minskade anslag eller läggs helt enkelt ner. Kulturen är mer medel än mål.

Klankulturen tar sig in i svensk politik genom att främst Miljöpartiet ger klanföreträdare valbara platser på sina röstsedlar. Avskräckande exempel har nyligen avslöjats från flera kommuner. Därmed hotas demokratin, men demokratiministern reagerar inte. Dagens regering ser inte kulturpolitik som viktig. Trots arbetarrörelsens tidigare stora insatser för folkbildning och folkhem. Det förklarar att statsministern lättvindigt överlåtit detta område till Miljöpartiet. Som absolut inte har någon kulturpolitik. Till högst ansvarig har man dessutom utsett en minister som inte ens var miljöpartist och helt saknar politisk erfarenhet. Vilken kohandel som låg bakom det valet skulle man gärna vilja veta.

Allt som inte anpassas till det för dagen politiskt korrekta ska köras över och bannlysas. Alla som inte fullgör sin påtvingade uppgift att stoppa högerkrafter i allmänhet och Sverigedemokraterna i synnerhet ska i demokratins namn stoppas. Men att strypa debatten gagnar inte demokratin – det leder till enfald och diktatur.

Public servicemedia framstår allt mer som en sekt. En självutnämnd andlig elit där avsteg från sektens ideologi innebär uteslutning och bannlysning. Ängsligheten för att “fel åsikter” ska få utrymme i radio och TV tar sig alltmer absurda uttryck.

Utbildningsradion genomför djupintervjuer med anställda för att utröna deras sexuella och religiösa preferenser. Bokmässan uppträder som en strykrädd hund inför beslutet om tidningen Nya Tider är rumsren nog för att få medverka. De flesta av kritikerna har förmodligen aldrig läst tidningen. När tidningens chefredaktör Vavra Suk intervjuas i Aktuellt uppstår kaos i TV-huset. Hur kunde man låta en person med så felaktig ideologi få plats i rutan? Ingen ifrågasätter att Henrik Arnstad fick motsvarande tid för att kräka ur sig sina sedvanliga nazistanklagelser.

Vid ett internt möte uppfattade Aktuelltredaktionen att programdirektören Jan Helin menat att “fel” personer inte ska få förekomma i direktsända program. Så upprörd blev stämningen bland sektmedlemmarna att Aktuellt fick kalla in Jan Helin att debattera debatten med Janne Josefsson. Enligt papegojmetoden upprepade Helin sju gånger att han agerat enligt SVT:s värdegrund “allas lika värde”. För honom innebär detta alltså att Vavra Suk inte är värd att medverka i TV? Hyckleriet avslöjades effektivt av Janne Josefssons upprörda försvar av verklig demokrati och yttrandefrihet.

Publicistklubben följde upp med en debatt om debatten om debatten. Medverkande var Ulf Johansson, ansvarig utgivare för Aktuellt, Janne Josefsson, Åsa Linderborg, Aftonbladet och Mikael Olsson Al Safandi, f.d programdirektör SVT. Den sistnämnde avslöjade med hårresande synpunkter sin brist på demokratiskt sinnelag. Han menade på fullt allvar att TV-inslag med personer som kan antas ha “rasistiska” synpunkter ska bandas och censureras innan de sänds! Helst vill han se listor med pk-kritiska personer som inte ska få uppträda i rutan! Redan nu finns inom SVT listor på ord som medarbetarna ska undvika – som t.ex förort, utanförskapsområde, invandrare, färgad, svenskt utseende etc! Liksom Janne Josefsson tar man sig för pannan!

När SR tillfrågades om vem som skulle bli årets Nobelpristagare i litteratur, svarade Naila Saleem, producent på P1 kultur, att “jag är rädd att det blir ännu en halvdöd, vit man”. En rent rasistisk syn som är motsatsen till Alfred Nobels avsikt. Detta klåfingriga, ointelligenta politiserande från statsradion sprider ett löjets skimmer över Nobelpriset.

Omvärlden har tappat respekten för priset. Bred kritik över politisering kan sammanfattas med ett citat från Washington Post: “Konstnärliga utmärkelser påverkas alltid i någon mån av politiska intressen, men Nobelpriset är det värsta av dem alla.” Så har dumheten lyckats rasera den svenska kulturens portalbyggnad. Det lär inte hjälpa att man tänker bygga det omdiskuterade Nobelhuset. Det riskerar att bli ett miljardbygge som blir ett mausoleum över gångna tiders storhet.

När jag i min ungdom läste George Orwells 1984 tackade jag min skapare för att detta bara var en grotesk litterär dystopi som jag inte skulle behöva uppleva i verkligheten. Ack vad jag bedrog mig. Alla de sjuka fenomenen från denna mardrömsvärld finns nu i dagens Sverige – tankepolis, sanningsministerium, nyspråk, dubbeltänk etc. Bokens protagonist – den fritänkande Winston Smith -drabbas av samma öde som dagens pk-kritiker. Utestängning, avsked, bannlysning, hat-skampanjer och förvisning till samhällets bakgård.

Det byggs en mental Berlinmur runt svenskarna. Vi isoleras alltmer från omvärlden och verkligheten. Som Janne Josefsson säger i debatten: “Jag blir livrädd – antidemokratiska, totalitära strömningar inom journalistiken hotar demokratin”.

Sverige har världens äldsta tryckfrihetslag. I år fyller den 250 år. Inspirerade av upplysningstidens filosofer blev vi först med att lagstifta om rätten att säga vad man tycker. Men gäller detta fortsatt?

“Jag håller inte med om det du säger, men jag är beredd att offra livet för din rätt att säga det” tillskrivs upplysningsfilosofen Voltaire. Det är dock en sammanfattning av hans ståndpunkt av Evelyn Hall i hennes Voltaire-biografi. “Tänk själv – och låt andra åtnjuta privilegiet att göra detsamma” är däremot Voltaires ord. Liksom “Krossa det skändliga” – med vilket han menade sin tids katolska tvångströja. Nu är det dags att krossa den skändliga pk-religionen i Sverige.

Rolf Malm

Fler krönikor av Rolf Malm hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson