Annonsera på Avpixlat

Nio anställda fick ägna två hela arbetsdagar åt att städa efter asylsökande

Arkivbild. Foto: Olga Maria Fallmeier.

Arkivbild. Foto: Olga Maria Fallmeier.

DANMARK / ASYLHAVERIET Innan de asylsökande männen skulle lämna tältlägret i danska Naestved ombads de städa ur tälten. De blev tillsagda att kasta allt de inte ville ta med sig. Flertalet av de 400 asylsökande struntade av allt att döma totalt i detta. Istället fick nio f.d. anställda i lägret ägna två hela arbetsdagar åt att samla in skräp.

Danmark har under de senaste dagarna upprörts av hur en del asylsökande tycks förvänta sig uppassning. Vardagssysslor som städning överlåts gärna åt danskarna, trots att de asylsökande är sysslolösa och rimligen borde ha tid att städa efter sig. Att en hel del asylsökande har denna mentalitet blev tydligt när ett tältläger för asylsökande i Naestved på måndagen tömdes på boende.

Antalet asylsökande som kommer till Danmark har gradvis minskat under de senaste månaderna. Av detta skäl beslutade danska myndigheter nyligen lägga ner tältlägret för asylsökande i Naestved. De 400 asylsökande män som bott där skulle placeras ut på andra asylboenden i landet, där det nu finns lediga platser. I måndags var det dags att tömma lägret och med bussar transportera de asylsökande till deras nya boenden.

Ledningen för tältlägret hade i förväg bett de asylsökande städa ur tälten. De ombads kasta allt de inte ville ta med sig. Men de flesta av de asylsökande tycks ha gett blanka tusan i ledningens uppmaning. När de sista grupperna asylsökande lämnat lägret kunde man konstatera att mängder av skräp låg kvar i och kring tälten. Det var fråga om allt från gamla kläder och skor till tomma förpackningar och trasig elektronikutrustning.

Danska Ekstra Bladet hade ett reportageteam på plats som dokumenterade hur det såg ut. Foton och ett kort videoklipp kan ses i tidningens artikel, HÄR.

Ledningen för tältlägret tvingades ringa in nio f.d. anställda, som fick ägna två hela arbetsdagar åt att plocka ihop allt skräp som lämnats kvar i och omkring tälten. De nio anställda ska givetvis ha betalt för sin arbetstid. I slutändan är det förstås skattepengar som finansierar de anställdas löner. De asylsökandes ovilja att städa efter sig innebär alltså ytterligare en merkostnad för det danska samhället.

Den invandringskritiska danska nättidningen Den korte avis tog på onsdagen upp det inträffade i en artikel. Tidningens skribent påpekar bland annat att många av de asylsökande som kommit från t.ex. Syrien troligen tillhör en välbärgad övre medelklass, eftersom de haft råd att betala stora summor till flyktingsmugglare. Det är sannolikt att åtminstone en del av dem är vana vid att ha tjänstefolk, och att de är främmande inför att utföra arbetsuppgifter som städning.

Den korte avis menar också att många manliga asylinvandrare kommer från starkt patriarkala kulturer där t.ex. städning och matlagning ses som “kvinnogöra”. Detta kan förstås orsaka stora svårigheter när dessa män i Danmark  (eller Sverige) förväntas kunna ta “enkla jobb” i servicesektorn; dvs. jobb som i många fall inkluderar just städning, enklare köksarbete osv.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson