Annonsera på Avpixlat

Flickor blir kallade “svennefittor” – gymnasium anklagas för att strunta i trakasseri-anmälningar

Bladins gymnasium bedriver skolverksamhet i vackert belägna Rönneholmsgården. Den tilltalande yttre miljön står i bjärt kontrast till den atmosfär av hot och trakasserier som skolans kvinnliga elever tvingas leva med. Foto: Jorchr.

Bladins gymnasium bedriver skolverksamhet i vackert belägna Rönneholmsgården. Den tilltalande yttre miljön står i bjärt kontrast till den atmosfär av hot och trakasserier som skolans kvinnliga elever tvingas leva med. Foto: Jorchr.

SEXUELLA TRAKASSERIER En gymnasieskola i Malmö anklagas för att inte ta flickors anmälningar om trakasserier på allvar. Ett flertal kvinnliga elever på skolan har under mer än ett år anmält en manlig elev för trakasserier och hot. Trots att eleven fortsätter med sitt aggressiva beteende uppges skolan inte vidta några åtgärder. Den utpekade elevens nationalitet/etnicitet har förstås inte offentliggjorts, men mycket talar för att det handlar om en yngling med invandrarbakgrund.

På måndagen uppmärksammade lokalpressen i Malmö påstådda missförhållanden på Bladins gymnasieskola. Skolan har sin verksamhet i en äldre byggnad i Rönneholmsparken i Malmö. Enligt lokalpressen har ett flertal flickor på skolan systematiskt utsatts för hot och trakasserier av en manlig elev. Detta uppges ha pågått under en längre tid. En flicka mådde så dåligt av trakasserierna att hon efter sitt första läsår på Bladins gymnasium valde att byta skola.

Flera flickor ska sedan mer än ett år tillbaks upprepade gånger ha slagit larm till skolans rektor. Men det enda som skett påstås vara att den manlige eleven vid ett tillfälle blev avstängd i tre dagar. Efter avstängningen kunde han fortsätta som tidigare.

Den utpekade killen uppges regelmässigt kalla flickor på skolan för sådant som “jävla hora“,”bitch” och “svennefitta“. Han ska ha spottat efter flickor och hotat våldta dem. Till den tjej som senare bytte skola ska killen ha sagt att han skulle “krossa hennes huvud“. Anledningen till hotet uppges ha varit att tjejen inte stängde en dörr när killen beordrade henne att göra det. Även en del manliga elever ska ha utsatts för ynglingens hotfulla, aggressiva beteende.

Skolans rektor Fredrik Hemmensjö uppges i ett mejl till en av lokaltidningarna ha slagit ifrån sig och hävdat att skolledningen gjort allt som kunnat förväntas av dem. Han ska ha skrivit följande:

Min och skolans uppfattning är att vi gjort allt vi kunnat i ärendet utifrån de lagar och förordningar som finns och att vi jobbar aktivt för att alla elever ska känna sig trygga och harmoniska på skolan.

När rektorn i en intervju för en annan tidning konfronteras med uppgifter om att den utpekade eleven hotat kvinnliga elever med våldtäkt intar han dock en annan attityd. Ställd inför dessa uppgifter uppges han ha sagt:

– Det har aldrig kommit till vår kännedom. Om det är på den nivån är det en annan sak.

Mainstream-media har naturligtvis inte offentliggjort några detaljer om den anklagade ynglingens identitet. Det faktum att ynglingen använder ordet “svennefitta” för att kränka de kvinnliga eleverna tyder dock på att han har invandrarbakgrund. Det förfaller osannolikt att en etniskt svensk tonårskille skulle använda denna typ av skällsord.

Situationen på Bladins gymnasium diskuteras förstås på Internetbaserade diskussionsforum och sociala medier. I sådana sammanhang har en yngling med arabiskklingande namn pekats ut som den som ligger bakom trakasserierna mot flickor på skolan. Dessa uppgifter har emellertid inte bekräftats av någon officiell källa och kan alltså vara rena påhitt.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson