Annonsera på Avpixlat

Brödrapar från ökänd Malmö-stadsdel dömda för mordförsök

De två bröder som på fredagen dömdes för mordförsök är skrivna på en adress i den invandrardominerade Malmö-stadsdelen Hermodsdal. Foto: jorchr.

De två bröder som på fredagen dömdes för mordförsök är skrivna på en adress i den invandrardominerade Malmö-stadsdelen Hermodsdal. Foto: jorchr.

INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET På fredagen dömdes ett brödrapar, 24 respektive 26 år gamla, vid Malmö tingsrätt för mordförsök. Båda bröderna är skrivna på en adress i den problemtyngda, invandrardominerade Malmöstadsdelen Hermodsdal. De dömdes för att ha försökt skjuta ihjäl en annan yngre man i slutet av maj. Motivet till dådet påstås vara bråk om en ung kvinna som brottsoffret tidigare haft ett förhållande med. I domen framgår dock att bröderna även misstänks för annan kriminalitet. Kanske kan det ha funnits andra motiv till mordförsöket, som inte framkom under rättegången.

De två bröderna och deras 53-årige far åtalades för mordförsöket, som skedde utomhus i den illa beryktade Malmö-stadsdelen Rosengård den 30 maj i år. Fadern frikändes dock. Bevisningen för hans misstänkta inblandning i dådet ansågs inte vara tillräcklig för en fällande dom.

Samtliga inblandade utom en i den konflikt som ledde fram till mordförsöket har arabiskklingande namn som tyder på utomvästlig, troligen asylrelaterad invandrarbakgrund. Enligt vad som framgick under rättegången ska konflikten ha sitt upphov i att brottsoffret tidigare haft en relation med en ung kvinna (av namnet att döma den enda i härvan som är etniskt svensk). Efter att relationen tog slut ska kvinnan ha inlett en kontakt med en yngre bror till de två nu dömda bröderna. Brottsoffret ska inte ha kunnat acceptera detta, utan hotat den yngre brodern.

Det är dock oklart om svartsjuka är hela förklaringen till konflikten. I domen mot de båda bröderna framgår nämligen att brottsoffret redan omkring ett år tidigare varit i slagsmål med det dömda brödraparets yngre bror på en nattklubb i Malmö. I domen framgår också att flera av de inblandade har straffats tidigare och misstänks för annan brottslighet. De dömda bröderna är misstänkta i en utredning om penningtvätt. En bror till brottsoffret var frihetsberövad när mordförsöket skedde och sitter nu häktad, misstänkt för att ha försökt mörda den yngre brodern till de två dömda.

Det blodiga skottdådet skedde i närheten av Rosengårdsskolan.

Det blodiga skottdådet skedde i närheten av Rosengårdsskolan.

Sammantaget är det alltså fråga om en omfattande konflikt mellan två kriminellt belastade brödrapar, och det är inte omöjligt att det funnits fler orsaker till mordförsöket än svartsjuka.

Brottsoffret uppges under praktiskt taget hela brottsutredningen utan någon tvekan ha sagt att det var de nu dömda bröderna som avlossade skott mot honom. Han ska också i flera förhör ha uppgett att den tredje åtalade, pappan till de båda bröderna, befann sig på eller i nära anslutning till brottsplatsen vid tillfället.

Under rättegången ändrade brottsoffret plötsligt sina uppgifter. Han påstod då att det var “två juggar” som sköt honom, men att han inte ville uppge varför de sköt honom. Brottsoffret ändrade också en del andra uppgifter för att få historien att stämma. Tingsrätten bedömde emellertid inte de ändrade uppgifterna som trovärdiga. Mycket talar för att offret antingen blivit hotad eller mutad för att ändra sina uppgifter, men detta går förstås inte att bevisa.

Malmö tingsrätt dömde Alaa Ahmad, född 1992, och Ahmad Ahmad, född 1990, till vardera nio års fängelse för försök till mord (mål nr. B 3308-15). De båda dömda tycks beklagligt nog vara svenska medborgare och kan därmed inte utvisas.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson