Annonsera på Avpixlat

Löfven mot resten av Europa

Rolf Malm

KRÖNIKA ”I mitt Europa byggs inga murar” lovade statsministern. Han menar vidare att alla EU-länder måste ”ta sitt ansvar” för flyktingsituationen. Men hans visioner och den svenska, närmast religiösa tron på mångkulturen delas inte av resten av Europa. Sverige ses snarare som ett varnande exempel på hur illa det kan gå när ambitionen att bli en ”humanitär stormakt” får slå undan benen för en realistisk verklighetssyn. Sverige anklagas t.o.m. för att ha medverkat till flyktingkrisen genom att med generösa erbjudanden locka människor i händerna på samvetslösa människosmugglare.

Allt tydligare märks européernas motstånd mot massinvandringen. Det är inte förvånande – det är en naturlig självbevarelseinstinkt när hoten mot den egna kulturen och vardagen blir allt tydligare. I den svenska debatten fördöms varje invändning mot invandringen som rasistisk, islamofobisk och högervriden. I Sverige, där det politiskt korrekta blivit närmast religion, har detta effektivt satt stopp för all form av seriös debatt. Folkviljan kvävs av statstrogna medier, politiska tjänstemän och populistiska experter och kändisar. Hur man än förfasar sig över invandrarkritiska sverigedemokrater och odemokratiskt ställer dem i skamvrån, så kommer de att växa.

Folkviljan kan inte i längden förtryckas. Men det kostar oändligt ju längre man försöker. Vänsterpropagandan må skrika högerextremism allt vad de orkar – men det är en tidsfråga innan folkviljan bryter ner elitmakten. Hur lång tid det kommer att ta för svenskarna att komma takt med resten av Europa är osäkert, men låt oss hoppas att pendeln svängt tillräckligt innan nästa val. Kanske Sveriges viktigaste val någonsin.

I land efter land går man en annan väg än Sverige och EU. Ungern bygger murar och folkomröstar om stopp för all invandring. Storbritannien bygger murar i Calais, lämnar EU och skärper invandringspolitiken. Tjeckien inför militärt gränsskydd. Slovakien anser att man inte har plats för muslimer. Slovenien stänger gränsen. Österrike stänger gränsen. Danmark inför stopp även för kvotflyktingar. Norge vill säga upp Genèvekonventionen. Hollands premiärminister säger att man inte kan ge asyl till människor som inte vill följa holländsk lag. Finland skärper lagarna och avvisar EU:s krav på att dela bördan. I Frankrike tycker 7 av 10 att det finns för många invandrare. I Tyskland allt hårdare motstånd mot Merkels politik. Gränskontroller införs.
Belgien tar endast emot 250 flyktingar per dag. Bulgarien – 16 mil taggtråd – inga muslimska flyktingar.

Cypern – endast 260 flyktingar. Estland – bara 155 flyktingar i fjol. Inga muslimer. Grekland – kaos. Irland – 600 syriska flyktingar fram till 2017. Italien – gränskontroller mot Österrike. Kroatien – 450 flyktingar i fjol, 40 fick asyl. Lettland – nej till EU-plan, endast 250 flyktingar. Litauen- 440 flyktingar i fjol. Luxemburg – 1000 flyktingar i fjol. Malta – 425 flyktingar i fjol. Polen – skärpta gränskontroller, 445 flyktingar i fjol. Rumänien – högst 1000 flyktingar tas emot. Spanien anser att flykten från Afrika är ett för stort problem för att landet ska kunna hjälpa till. Portugal – lägst antal asyler, 440 ansökningar i fjol – 155 från Ukraina. Schweiz – folkomröstning – ja till att stoppa massinvandring.

Regeringen Löfven står alltså allt mer ensam. Man har i stort sett hela Europa mot sig och dessutom 70% av svenskarna som också vill minska invandringen. Hur länge ska vi acceptera att ledas av en Tjalle Tvärvigg som vägrar ta intryck av både svensk och europeisk folkvilja. All makt ska ju trots allt utgå från folket enligt svensk grundlag.

Rolf Malm

Fler krönikor av Rolf Malm hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson