Annonsera på Avpixlat

En rundflygning med den fascistiska tidsmaskinen

Joakim Mårtensson

KRÖNIKA KD:s partiordförande Ebba Busch Thor gjorde nyligen en fascinerade upptäckt: SD var helt plötsligt inte längre ett rasistiskt parti. Heureka! Äntligen något av utfrysarpartierna som efter flera årav infantil mobbning ville dela hink och spade med verkligheten. Trodde man. Glädjen varade emellertid inte länge. Efter att ha fått kraftiga mothugg från flera distriktsordföranden fick hon göra en dvärgpudel och tillägga att ”sett till sin historia är de rasistiska men inte enligt dagens partiprogram”.

Det är alltså fortfarande inte tillåtet för SD:s tilltänkta koalitionspartner Nya Moderaterna och Kristdemokraterna att släppa in Sveriges kanske största parti i foajévärmen trots att många av deras företrädare innerst inne inser att det vore det bästa för landet. Men man kan ju inte samarbeta med ett parti som förvisso inte längre är rasistiskt men är sprunget ur 1980-talets numera impotenta vitmaktrörelse. Då stödjer man hellre den vitala rödmaktrörelsen, även om det har till följd att landet går under.

Eftersom de andra riksdagspartierna nu har lagt ett karbonpapper mellan SD:s partiprogram och sina egna är det svårt för dem att peka ut just innehållet i SD:s politik som rasistiskt. I stället måste de sätta sig i den fascistiska tidsmaskinen och ta en tur tillbaka till 80-talet då skinnskallar och högerextremister ska ha marscherat med i SD:s demonstrationståg. Det var förvisso ett helt annat samhälle än dagens med en fullständigt annan politisk problematik. Men 30 år senare ser de fortfarande Dr. Martens-kängor, biljardbollsflint och bomberjackor som huvudargumentet mot ett samarbete med Jimmie Åkesson och co.

Deras snäva historieanalys bakas sedan in i formeln ”rasister, nazister, fascister” som ständigt masseras in i den Sverigedemokratiska skalpen som innehållet i en flaska Linicin enligt principen ”tvätta, skölj, repetera”. Vill de sedan förstärka effekten drar de upp en nedmonterad byggnadsställning som några numera uteslutna Sverigedemokrater lekte fylleplockepinn med på Kungsgatan en novembermorgon 2012.

Jag ska villigt erkänna att jag faktiskt inte vet om några skinnskallar, nazister eller annat löst folk trampade med i SD:s demonstrationståg i en tid då McFerris landsplåga ”Don’t worry be happy” låg etta på topplistorna och invandring var en marginell symbolfråga. Och ärligt talat så struntar jag faktiskt i vilket. För min del får gärna hundratusen fackelbärande tyska läderbögar med svastika på ryggen ha marscherat med. Mig intresserar partiets nuvarande politik, inte dess sedan länge kurerade barnsjukdomar.

Men låt oss anta att kritikerna har rätt och att det kryllade av inbitna nazister i partiet i en tid då en Ericsson Hotline 900 Pocket kostade runt 30 000 och man körde in en Flygande Jakob i den sprillans nya mikrovågsugnen innan man bänkade sig framför Varuhuset. Hur ser det då ut hos dem själva? Har de månne några lik i garderoben? Låt oss se.

Som kapten på den fascistiska tidsmaskinen önskar jag er hjärtligt välkomna. Ni får gärna röka men ta för helsike på er säkerhetsbältena för det här blir en skumpig flygresa.

Socialdemokraterna

Det är lika bra att landa hos de största hycklarna först. Ni har bäst utsikt genom vänster fönster.

Redan 1922 grundades Statens institut för rasbiologi (Rasbiologiska institutet, även förkortat som SIFR) efter en ursprungligen socialdemokratisk motion som stöddes av samtliga riksdagspartier. Tattare och efterblivna beskrevs som “den mänskliga slaggen”. Som skämd gräddfil på hatmoset förverkligade Socialdemokraterna senare sina rasidéer genom att införa tvångssterilisering för förståndshandikappade ända fram till 1975.

Tage Erlander hyllade i ett tal 1965 den svenska homogeniteten: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen …”

Tja, host host Hillary-host på den. Låter som ett riktigt kärleksparti. Var Erlander stormästare i Ku Klux Klan eller något?

Vi drar illa kvickt.

Nya Moderaterna

Inte mycket bättre här. Beställ gärna ett par groggar under landningsuppehållet. Här har ni har bäst utsikt genom höger fönster.

Allmänna valmansförbundet grundades 1904 som ett enfrågeparti. Man ville motarbeta kravet på allmän rösträtt. Under andra världskriget ville tyskvännerna inom partiet skicka tillbaka de judiska läkare som hade sökt tillflykt i Uppsala. Partiföreträdare samlade också in pengar till Tredje riket. Angående Apartheid-regimen i Sydafrika kom partiordförande Ulf Adelsohn fram till den inkluderande slutsatsen att ”en neger är en neger och en svensk är en svensk”.

Hoppla! Ett enfrågeparti som inte ville ha allmän rösträtt, använde n-ordet och ville skicka judar ur landet.

Halsa, vi måste rivstarta!

Vänsterpartiet

Oj, vågar vi verkligen landa här? Nej, vi får nog nöja oss med att observera det här partiet ”lide grann från ovan”.

Så snart en stark folkförtryckande vänsterdiktator har dykt upp på världsscenen har de svenska kommunisterna fått chockbonge och brustit ut i ”Aj aj aj, det bultar och det bankar”. När den östtyska folkviljan tvingade fram Berlinmurens fall grät vissa partimedlemmar som Lille Skutt i Bamse. Trots att förtrycket i Östeuropa var uppenbart hade många av dem enorma svårigheter med att ta avstånd från ideologin som låg bakom det. Före detta partiledaren Lars Ohly kallade sig ända till 2005 för kommunist.

Full gas här i från!

Miljöpartiet

Här landar vi inte heller – för mycket turbulens. Ni får nöja er med en kort överflygning.

Det här är riksdagens mest extrema parti, och det är säkert ingen slump att många islamister har sett det som en naturlig lägereld att värma sina egna extrema idéer vid. Dessutom har både Global Warming-agendan och radikalislamismen samma mål: utplåningen av det moderna västerländska samhället. De vill båda tillbaka till Medeltiden. Den ena fraktionen drömmer om hästdroskor och träbestick, den andra om månggifte och halshuggningar.

Bostadsminister Mehmet Kaplan gick på middag med de högerextrema Grå vargarna. Han jämförde också Israel med Nazityskland. Det kvinnliga språkröret Romson målade om sin båt med miljöfarliga färger, kallade terrorattackerna i NYC 2001 för ”olyckor” och grät sedan en skvätt över den fascistiska verkligheten i tv. En annan företrädare fick kasta in handduken efter att orsakat rabalder genom att vägra skaka tass med en kvinnlig reporter.

Sammanfattning: Miljöpartiet är ett skandalparti och en tummelplats för islamister och fullständiga dårar.

Vrumm!

Centern

Ok, ett kort stopp då.

Utdrag ur partiprogrammet från 1933:

”Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkandet av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar.”

Sven-Olle Olsson som låg bakom folkomröstningen om flyktingmottagande i Sjöbo kommun 1988 kommer väl också de flesta ihåg. Folkomröstning är kanske inte fel, men Sven-Olle initierade också rivningen av Fritiof Nilsson Piratens barndomshem, stationen i Vollsjö, och därför går han i viket fall bort för min del.

Tja, tschüß! Hope to never C you again.

Liberalerna

Ni har fortfarande bältena på, vad?

Folkpartiet har haft valsamarbete med tidigare stora nazistpartier, bland annat med Sven Olov Lindholms Sveriges Nationalsocialistiska Arbetarparti, SNAP, som 1938 bytte namn till Svensk Socialistisk Samling, SSS. Vid kommunalvalet 1938 hade SNAP/SSS, Folkpartiet och Högerpartiet gemensamma vallistor i Härnösand och Uddevalla. I Haparanda, Nybro och Nässjö ingick Folkpartiet valkartell med högerextrema och antidemokratiska Sveriges Nationella Förbund, SNF.

Undrar om feministen, före detta Röda kors-chefen och soffvägraren Bengt Westerberg känner till det här.

Helvete! Vi slirar runt i brun dynga här! Ufff, nu kom vi äntligen loss.

Kristdemokraterna

Det här blir sista stoppet på vår resa.

1941 hade rådman Harald Ljungström ingått i den antidemokratiska och antisemitiska Sveriges Nationella Förbunds styrelse och var ledare för deras ungdomsorganisation. Två dagar innan KDS samlades till sitt första riksting den 21 augusti 1964 avslöjades Ljungströms förflutna i SNF och att han gjort både rasistiska och odemokratiska uttalanden. Vid rikstinget förnekade han att SNF varit nazistiskt och påstods sig ha ångrat sina judefientliga uttalanden. Varken Lewi Pethrus eller KDS partiledare – statskyrkoprästen Birger Ekstedt – ansåg att Ljungströms bruna förflutna utgjorde något hinder för att han skulle kunna stå som första namn på partiets riksdagslista för Stockholm.

Hur var det nu igen? Den som är fri från synd kastar första stenen eller något sådant?

Er kapten önskar er välkomna till 2016 igen

Tack för sällskapet. Och om ni nu trodde ni att det här var de enda skitfläckarna på sjupartiets marschstövlar så får ni gärna ta med er följande lista. Ni finner den bak tax free-katalogen i stolsryggen framför er.

Sammantaget kan man konstatera att alla svenska partier har bruna rötter förutom Miljöpartiet och Vänsterpartiet som har problem med ännu värre ideologier. MP med islamister som företräder historiens mest blodtörstiga ideologi med minst 270 miljoner liv på sitt ”samvete”. Och Vänsterpartiet har knappast gjort upp med kommunismen som är världens näst blodtörstigaste ideologi och har orsakat oändligt lidande och resulterat i minst 100 miljoner döda.

SD då? Ja, där landade vi ju aldrig, men å anda sidan har de andra redan varit där oräkneliga gånger. Och om vi nu litar på deras intryck så gick det med en massa brunskjortor i SD:s tåg på 80-talet. Men det gör ju bara att SD har vårdat en gammal fin svensk politisk tradition. Varför skulle andra regler gälla för dem? Om vi väljer att inte lita på sjuklöverns observationer har SD den unika fördelen att inte vara nedkletade med brun dynga ända från skosulorna upp till tinningarna. I vilket fall är ingetdera något som gör att man behöver behandla dem som om de hade politisk spetälska nuförtiden.

Varför åker då aldrig sjuklövern tillbaka till sitt eget förflutna? Ja, kanske för att de inte hittar dit längre efter att i decennier ha sopat det under mattan. I många fall har de också försökt dölja det genom otaliga namnbyten eller genom att kleta ner SD med sina egna brundroppande penslar.

Antalet nazister ska enligt SÄPO nu vara nere på 300 – 400. (Antagligen är också den siffran överdriven; sannolikheten är stor att de äkta högerextremisterna i dagens Sverige knappt skulle kunna trumma ihop tillräckligt med folk för att gemensamt kunna resa en midsommarstång med hakkorset i toppen.) Högerextremismen är alltså inte verkligen ett jätteproblem längre. Därför har det uppstått en enorm lucka mellan sjuklöverns gränslösa efterfrågan och den verkliga tillgången på äkta fascister, nazister, rasister. Lösningen har varit att sänka nazistribban så lågt att nazism har blivit synonymt med att ha en avvikande åsikt i den ödesmättade massinvandringsfrågan.

Om man i stället för att flyga omkring med tidsmaskiner i partiers förflutna ägnade sig åt dagens utmaningar så är SD:s partiprogram det enda som har verklighetsförankring och kan lösa vår tids problem. Det vet de andra partierna om, det är därför de sjanghajar deras förslag. Det är i och för sig bra för landet, men en kopia kan aldrig bli bättre än originalet.

Joakim ”Bronco” Mårtensson

Fler krönikor av Joakim Mårtensson hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson