Annonsera på Avpixlat

Skenande brottslighet

Rolf Malm

KRÖNIKA Svensk polis har stora problem. Allt fler poliser ger offentligt uttryck för sitt missnöje. Allt fler byter jobb. Den stora omorganisationen skapar dessutom uppenbarligen nya svårlösta problem. Antalet uppklarade brott är lägre än någonsin. Det är svårt att fylla utbildningsplatserna på polisskolan och man tvingas sänka intagningskraven. Gränskontroller och oroligheter i invandrarområden kräver stora personalkrävande resurser.

Beredskap för terrordåd och många stora mordundersökningar samtidigt kräver stora personalinsatser. Man hinner helt enkelt inte att rycka ut vid larm om vardagsbrott och allt fler anmälningar avskrivs utan åtgärd. Bristen på poliser är katastrofal. I södra Lappland ska en enda polispatrull täcka ett område stort som hela Danmark!

Men regeringen och ansvariga ministrar Morgan Johansson och Anders Ygeman reagerar inte. Någon kris inom polisen vill de inte höra talas om. De stödjer förbehållslöst den av sin personal hårt kritiserade polischefen. Men för medborgarna är det fundamentalt viktigt att det finns en effektiv polismakt. Laglösheten får inte ta över i samhället. Utan rimlig trygghet i vardagen riskerar vi en omvänd nattväktarstat där allt drygare skatter används till allt annat än statens huvuduppgift – försvar och polis. Vilket kommer att leda till att människor bildar medborgargarden, beväpnar sig och stänger in sig i ”gated communities” med murar, grindar och vakter.

Man försöker lugna oss oroliga medborgare genom att påstå att Sverige aldrig varit tryggare. Trots att vi dagligen formligen dränks i information om att så inte är fallet. Med särskild kod mörkar polisen alla brott med invandrare inblandade. Bara detta märkliga beteende borde ju få varningsklockorna att ringa högljutt hos väljarna. Är det så illa att sanningen måste döljas så är det riktigt sjukt.

De bristfälliga uppgifter som finns om invandrares överrepresentation i brottsstatistiken talar för att det är riktigt illa. De kan möjligen också förklara varför de som påstår att Sverige är tryggt inte gärna gör några ansträngningar för att undersöka saken och sprida klarhet hos folket.

BRÅ undersökte 1981 – 1989 invandrares brottslighet. Det visade sig att de var 110 % fler än svenskar. Bland 100.000 svenskar fanns 5000 brottslingar – bland invandrare 10.500. Invandrarna var då relativt få, så skillnaden märktes inte så mycket. 1997 – 2001 gjorde BRÅ en ny undersökning. Nu var skillnaden 150%. 5000 svenskar mot 12.500 invandrare. För våldtäkter var skillnaden hela 400%!

Sedan dess har antalet invandrare ökat dramatiskt. De kommer också från andra kulturer än tidigare. I tidigare mätningar utmärkte sig invandrare från vissa kulturer.

Övriga Afrika – överrepresentation 430 %
Nordafrika – 370 %
Västasien – 280 %
Östafrika – 250 %

Dessa undersökningar är över tio år gamla. Sedan dess har antalet invandrare ökat dramatiskt – inte minst från arabvärlden och Afrika med störst överrepresentation i brottstatistiken. Sverigedemokraterna krävde därför att regeringen skulle ge BRÅ i uppdrag att genomföra en ny aktuell undersökning.

Morgan Johansson svarade att brottslighet förklaras med skillnader i människors uppväxtmiljö och levnadsvillkor och att det därför inte är intressant att undersöka invandrarnas överrepresentation!

Vad menar han? Om nu brottsligheten ökar med 100-tals procent via invandrare så kan det ju förklara att polisen inte hinner med. Är polisresurserna anpassade till svensk brottslighet är det inte konstigt att de inte räcker till när brottsligheten mångdubblas via alltfler invandrare. Vill regeringen inte veta hur det förhåller sig lär den inte heller kunna bedöma hur mycket polisens resurser måste ökas.

Varför angriper denna feministiska regering aldrig allt det som vi andra upplever som väsentligt. En fungerande polis hör absolut till det som måste pioriteras före mycket annat.

Rolf Malm

Fler krönikor av Rolf Malm hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson