Annonsera på Avpixlat

Fiasko

Rolf Malm

KRÖNIKA Den nationella samordnaren mot våldsbenägen extremism, Mona Sahlin, fick omfattande resurser för sitt uppdrag. Välfyllt lönekuvert, ett stort kansli, stor och ökande budget och omfattande uppmärksamhet. Efter lång planeringstid öppnades till slut 2015 den av Sahlin lovprisade stödtelefonen dit oroliga anhöriga skulle kunna ringa för att diskutera sina ungdomars radikalisering etc.

Detta är förmodligen världens dyraste och mest upphaussade stödtelefon. Problemet är att INGEN har ringt! Inte ett samtal. Men nu ansvariga på kansliet menar att det kan bero på att den bara är öppen under kontorstid! Man vill därför öka tillgängligheten med utökat öppethållande och alltså att kasta goda pengar efter dåliga. Inkompetensen vet inga gränser!

Skattebetalarnas pengar vräks ut på meningslösheter. Liksom efter polischefens ”kampanj” med gummiarmband mot sexövergrepp undrar man hur dessa lönemiljonärer i statens tjänst lyckats nå sina höga positioner. Finns det någon enda normal människa som går omkring med detta fjantiga polisarmband? Tror herr polischef Dan Eliasson det på allvar? Löser han den svenska polisens enorma problem med samma slags naiva kreativitet och tänjbara förhållningssätt till verkligheten?

Ett för Sverige synnerligen överhängande problem är skolans förfall. För framtiden helt avgörande för landets och medborgarnas välbestånd. I inget annat land har skolkvaliteten sjunkit så katastrofalt som i Sverige. Och kräftgången fortsätter i rasande takt. Ansvarig för att återställa detta kunskapsvrak till det som tidigare var ett flaggskepp för den svenska modellen är en ung, oerfaren och uppenbart fullständigt förvirrad minister. Gustav Fridolin har knappast meriter för att ens bli rektor i en enskild skola. Nu bestämmer han över hela lärarkåren och över våra barns framtid. De som ska konkurrera om jobben med elever från andra länders högeffektiva, resultatinriktade kunskapsskolor.

Redan före sin utnämning markerade han sin totala brist på förståelse för problemets komplexitet genom att som vallöfte lova att ordna detta på 100 dagar. Ett utslag av hybris som borde fått det svenska föräldrakollektivet att bilda skyddsmurar kring sina barn för att bespara dem ödet att tvingas spilla sin ungdom i ett skolväsende under ledning av denne unge flumpartist. Han har inte ens vett att skämmas.

Tvärtom – han fortsätter i rasande takt att ordsvallande klämma ur sig det ena barnsliga förslaget efter det andra. Han vill att fantasispråket esparanto ska bli tredje språk i den svenska utbildningen. Han vill att eleverna ska få använda mobiltelefon under lektionerna. Han vill inrätta skolstyrelser med elevmajoritet. Vilket ju skulle innebära att barnen själva fick bestämma vilka lärare och ämnen som ska gälla. Han vill införa alternativa kursplaner – timplanen ska avskaffas. Betygen ska avskaffas – endast omdöme om hur bra eleven arbetar med skoltidningen behövs. Han vill slopa de nationella proven, etc etc.

Hans parti, Miljöpartiet, ligger i de senaste mätningarna strax över eller t.o.m under riksdagsspärren. Fridolin själv har lägst förtroende bland partiledarna – t.o.m. bland de egna väljarna blir förtroendet allt lägre. Men han sitter alltså mer eller mindre inkvoterad i regeringen och på en av de absolut viktigaste ministerposterna. Han ska avgöra våra ungdomars framtid. Det är ju demokratiskt korrekt att han sitter där – men praktiskt en frustrerande katastrof.

Han lär väl också bli kvar på sin post kommande år. De enda som kan ändra på det är ju statsministern och han själv. Den självinsikten lär inte drabba honom. Återstår alltså statsministern – som inte lär agera förrän folkopinionen ger uttryck för hur viktig skolfrågan är genom att vända sig från Socialdemokraterna och kräva att den akuta och viktiga skolfrågan lämnas över i kompetenta händer. Det finns gott om duktigt folk med sådant handlag.

Rolf Malm

Fler krönikor av Rolf Malm hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson