Annonsera på Avpixlat

Mansplaina mig inte

kronikor_jan_sjunnesson_byline_banner2

KRÖNIKA Mansplaining betyder att (äldre) män förklarar något uppenbart, ofta förminskande, för (unga) kvinnor och används av sura näbbiga tokfeminister. Jag snor det och tänker använda det för de Sverigevänner oavsett kön som förklarar för andra övertygade Sverigevänner (som mig) att landet är på väg käpprätt åt helvete. De är välmenande hyggligt folk och inte alls aggressiva eller förminskande. Vi står ju på samma sida i kampen och jag kan nog lyssna men tiden rinner iväg medan vi pratar om det uppenbara.

Vi Sverigevänner behöver gå vidare nu och sluta upp med att skicka varandra länkar på den senaste bilbranden, asylboendeklagomål och islamvänliga naiva svenskar. Därmed bör även alternativmedier sakta utveckla andra sidor än att rapportera om eländet, visserligen nödvändigt ibland. Men nu har etablerade medier och politiker vaknat till. Då bör vi uppgradera den Sverigevänliga folkrörelsen till nästa steg, med tankar om strategi, analys och policyförslag: Sverigevänner 2.0.

Man kan fortsätta på de initiativ som går ut på att ta över de traditioner som vänstern skapat, som kvinnodagen 8 mars, Reclaim the Streets, 1 maj, Pridetåg i förorter eller kidnappa högerns entreprenörskap inom ölbryggeri, trav och äldreomsorg. Vi kan upptäcka nya former för folkbildande samtal så att vänstern blir avundsjuka. Vi kan motarbeta kommunal halalmat till våra barn och avslöja miljardindustrin inom halalslakterierna. Vi kan försvara det sekulära samhället med kristna rötter från islam.

Visionen om Sverigevänner 2.0 innebär inte att vi ska sluta prata med varandra och tipsa, missförstå mig inte. Men vi har inte tid att enbart ägna oss åt det självklara för allt fler svenskar. Vi måste utarbeta alternativa policyförslag, utveckla nya metoder, analysera som KO Arnstberg och Gunnar Sandelin, Johan Westerholm, Merit Wager, Det Goda Samhället och andra bloggare gör. De har nått ett stadium dit alternativmedierna ännu inte nått.

Slaget om att få upp islam, kriminalitet och invandring på agendan är snart vunnet. Då måste vi vara beredda dels att fördjupa analyserna av dessa viktiga områden, dels ta oss an nya kontroversiella områden som ännu inte kommit fram ordentligt: tidig förskola, klimatalarmism, sund kvinnokamp, miljöpolitik, landsbygdsfrågor, psykisk ohälsa, kulturlivet, public service (SVT/SR), industrin, försvaret, skolan, ja – ni har säkert egna idéer.

Jag är överens med alla starka goda Sverigevänner om målet – ett suveränt Sverige som inte lyder under EU och som kan reda upp vad sjuklövern ställt till med. Men vägen dit – taktik och strategi – kan vi ha delade meningar om.

Låt oss tala om dem och kommentera här nedan om hur vi ska nå dit. Är ni med?

Jan Sjunnesson

Fler krönikor av Jan Sjunnesson hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson