Annonsera på Avpixlat

Asylsökande bussockupanter avhystes av polisen

Krokströmmen asylboende

En svensk stuga med sjöutsikt dög inte åt “flyktingarna”.

MISSNÖJDA MIGRANTER Den senaste i raden av incidenter där kräsna migranter skådat given häst i munnen och protesterat mot det boende Sverige erbjuder dem i förmodat skydd undan krig och förföljelse, utspelade sig i Krokströmmen i Jämtland. Den till asylboende omvandlade turistanläggningen i naturskön sjönära miljö som gäster annars betalar för att bo på, dög inte åt asylsökarna från Mellanöstern och Nordafrika. Därför vägrade de kliva av den buss som Migrationsverket abonnerat för att skjutsa dem till boendet. Efter att bussbolaget gjort polisanmälan, avhystes dock migranterna resolut från bussen av polisen.

Sittstrejken har pågått sedan i torsdags. Enligt Mikael Baudin, som är befäl vid Jämtlandspolisens regionledningscentral gick avhysningen lugnt till väga. Bussen har nu, fem dagar försenad, kunnat lämna platsen. Det är oklart om Migrationsverket tänker ersätta bussbolaget för uteblivna inkomster under de dagar som bussen varit ockuperad och inte kunnat användas för andra uppdrag. Det är också oklart huruvida det blir några rättsliga påföljder för de utländska bussockupanterna.

Upprinnelsen till sittstrejken var att migranterna var missnöjda med att placeras på natursköna Jämtlands landsbygd. Men krävde att få bo i eller nära en storstad. Många har ifrågasatt huruvida den sortens kräsenhet är något man bör förvänta från människor som säger sig ha flytt hals över huvud från krig och förföljelse. Den allmänna meningen är att riktiga flyktingar borde vara betydligt mer tacksamma över att ha fått en fristad i Sverige. Beteendet är mer karakteristiskt för ekonomiska välfärdsmigranter, en kategori som anses dominera asylströmmarna.

Migranterna hade även hotat att eskalera sittstrejken och bussockupationen med en hungerstrejk. Det aviserade asylsökande Ofman Hijazi, som gjort sig till talesperson för den missnöjda migrantgruppen. Men kurrandet i magen tycks ha tagit överhand och enligt personalen åt alla asylsökande middag på boendet på lördagskvällen, samtidigt som den ockuperade bussen äntligen kunde lämna Krokströmmen.

När migranterna ätit klart lät de dock meddela att de fortfarande är missnöjda med boendeplaceringen. Från Migrationsverkets sida säger man dock att man inte planerar att efterkomma de kverulerande migranternas krav. Är det så att de vill bo någon annanstans så måste de ordna med det själva, förklarade verkets talesperson. Det står var och en fritt att sörja för eget boende om man inte gillar det Migrationsverket erbjuder. Många migranter gör också detta och flyttar in hos släktingar och landsmän i något av landets redan invandrardominerade bostadsområden.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson