Annonsera på Avpixlat

Fransmän främlingar i sitt eget land – kommunledning i kamp mot affärsidkare

Frankrike flagga, islam 85763 OK

FRANKRIKE / ISLAMISERING I Colombes, en förstad till Paris, pågår en strid mellan kommunledningen och en affärsidkare som driver en lokal livsmedelsbutik. Affärsidkaren är muslim och vägrar sälja matvaror som inte är “halal” (godkända enligt islam). Följaktligen tillhandahåller butiken exempelvis inte fläskkött och vin. Detta innebär svårigheter för äldre fransmän i området, som tvingas ta sig till andra butiker för att kunna få tag i en del varor som ingår i traditionell fransk mathållning. Nu har Colombes kommunledning gått till domstol för att försöka säga upp leasingavtalet med den muslimske affärsidkaren.

Den aktuella livsmedelsbutiken drivs av en man vid namn Soulemane Yalcin. Han har gett butiken namnet “Maison Halal” (“Halal-huset”) och säljer enbart varor som är godkända enligt muslimska regler. Följaktligen säljs varken fläskkött eller andra produkter som innehåller gris. Alkohol är naturligtvis också bannlyst.

Maison Halal uppges vara den enda livsmedelsbutiken i sitt område. När handlaren vägrar ta in varor som inte är godkända enligt islam måste förstås de kunder som vill ha dessa varor söka sig till andra butiker. För den som är ung och frisk är det i allmänhet inget större problem att förflytta sig lite längre för att kunna köpa en flaska vin eller några fläskkotletter. Men för äldre, sjuka och handikappade kan det innebära avsevärda svårigheter när den lokala livsmedelsbutiken inte längre tillhandahåller de varor man efterfrågar och är van vid.

Kommunledningen i Colombes har krävt att Soulemane Yalcin ska anpassa butikens sortiment efter det faktum att det även bor etniska fransmän och andra icke-muslimer i området, men Yalcin vägrar. Han menar att butiken vänder sig till områdets muslimska befolkning.

Colombes kommunledning menar att man enligt leasing-avtalet med Souleman Yalcin har rätt att kräva att han i butiken ska tillhandahålla ett blandat utbud av livsmedel, som inte är anpassat till någon särskild etnisk eller religiös grupp. Man säger också att det är ett övergripande politiskt mål att skapa etniskt blandade bostadsområden. När ett bostadsområde bara har en större livsmedelsbutik och denna butik endast riktar sig till en specifik religiös grupp bidrar det – menar kommunledningen – knappast till blandning och integration mellan grupper, utan snarare till segregation.

Nu har kommunledningen i Colombes vänt sig till en domstol. Man vill säga upp leasing-avtalet med Souleman Yalcin snarast möjligt. Leasing-avtalet gäller i annat fall t.o.m. 2019. Den rättsliga hanteringen av ärendet är ännu inte avgjord.

Oavsett hur tvisten mellan kommunledningen och den muslimske affärsidkaren i franska Colombes kommer att sluta är historien i sig ett tydligt exempel på hur invandrade muslimer blir allt mer aggressiva i sina försök att upprätta parallellsamhällen.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson