Annonsera på Avpixlat

Jag lämnade inte Moderaterna – Moderaterna lämnade mig

7-sd_ny_3b

INSÄNDARE / FRÅN SJUKLÖVERN TILL SD Jag växte upp i ett akademikerhem där tradition och respekt för medmänniskan var naturlig och förväntad. Det var på den tiden då alla ungdomar var imponerade av kollektivtänkandet men jag kunde inte förstå “kollektivet“ eftersom jag tyckte att människan först och främst är en individ. Nästan alla mina vänner gick till vänster i politiken, men jag gick till höger och blev medlem i MUF. Läste allt vad jag kunde vad Gösta Bohman skrev eller kommenterade och han blev snabbt min politiska idol.

Familjen flyttade utomlands 1978 och jag kom till USA 1980 där jag numera bor. De konservativa värderingarna har alltid legat i min själ. Det betyder respekt för medmänniskan, individens frihet, en fri företagsamhet, mindre byråkrati och statsmakt osv. Detta var en ideologi som jag hela tiden trodde att jag som väljare delade med Moderaterna.

Jag minns när jag kom hem under en valkampanj och hörde hur Moderaterna plötsligt kallade sig för nykonservativa. Jaha, vad är det då, tänkte jag? Sedan när jag kom hem under en annan valkampanj, då kallade man sig för nyliberaler. Liberaler? Vi har ju redan Folkpartiet [Liberalerna] och Centern. Behöver vi ett parti till? Vad hände med “individens frihet”, kommenterade jag med oro till släktingar?

Sedan blev det Reinfeldt och hela partiet blev plötsligt ett “mittenparti“. Vad gör man som väljare när ens ideologiska hörnsten har flyttats?

Jag ringde upp Moderaterna och noterade till första person som svarade att jag är en “mörkblå Bohmanmoderat” som bor utomlands. Vad har hänt med partiet, frågade jag? Jo, sa en trevlig röst på andra sidan telefonen – vi måste gå mot mitten för att locka väljare från Socialdemokraterna. Vilken chock! Det blev en allvarlig funderare. Behöver verkligen Sverige tre oppositionspartier som har samma grundprinciper Varför vill Moderaterna bli Socialdemokraterna “lite“?

Jag kände mig som väljare sviken av partiet och att de gamla grundprinciperna var ointressanta för Moderaterna, så min röst gick 2006 till Sverigedemokraterna. Under åren som har följt har jag sett hur “pk-fascismen“ har tagit över i all media och politik. Vänstern äger all retorik i dagspressen och de borgerliga partierna följer deras rättesnöre. Alla sunda och hederliga diskussioner om flyktingfrågan har sopats bort som “rasism“.

Ett nytt politiskt klassamhälle styrt av yrkespolitiker bland “sjuklövern“ och dagspressen har vuxit fram. Våldet har vuxit fram i vårt samhälle och var finns en politiker som Astrid Kristensson nu när man behöver henne [mer bekant som “batongmormor“]? Allt drivs av detta vansinniga multikulturella samhällsideal som enbart kommer att leda till en Balkanisering av Sverige.

Så Moderaterna lämnade mig! Mina konservativa principer och ideal förhandlar jag inte bort för en röstsedel.

Scaliger

Övriga insändare i vår serie “Från sjuklövern till SD” hittar du HÄR.

Vill du också dela med dig av din historia om vad som fick dig att byta från ett sjuklöverparti till Sverigedemokraterna? Skicka in din berättelse till oss så publicerar vi den.

– Avpixlatredaktionen

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson