Annonsera på Avpixlat

Tusentals knarklangare i Filippinerna överlämnar sig frivilligt under “Dirty Harry”

Foto: Judgefloro.

Foto: Judgefloro.

FILIPPINERNA / HÅRDA NYPOR Avpixlat rapporterade nyligen om presidentvalet i Filippinerna där Rodrigo “Dirty Harry” Duterte vann valet. Duterte utlovade i valkampanjen att likvidera tillverkare och langare av knark eftersom dessa förstör mångas liv. Redan under de första dagarna tog tusentals knarklangare detta hot på allvar och anmälde sig själva till polisen för att slippa Dutertes hårda nypor genom hans medborgargarde som kallas “Death Squad”.

Som Avpixlat rapporterat så omvandlade Duterte storstaden Davao City från ett kriminellt centrum till en av världens säkraste storstäder, betydligt säkrare än de svenska storstäderna. Han gjorde detta genom att sätta in hårda tag mot kriminella element i staden, vilka slutligen lämnade Davao frivilligt.

Då Duterte nu är landets president gör det det hela svårare för kriminella att fly någon annanstans inom landet. Till skillnad från västerländska politiker så levererar Duterte omedelbart sina vallöften, inte minst obarmhärtiga tag mot kriminella.

Duterte tillsattes formellt som president den 1 juli och redan efter en handfull dagar hade flera tusen knarktillverkare och knarklangare i landet frivilligt anmält sig till polisen under Dutertes policy där frivilliga anmälningar inte kommer att resultera i döden utan endast i andra former av bestraffningar. Ett antal knarklangare fick snabbterfara att om de inte omedelbart polisanmälde sig frivilligt så fick de snabbt en påhälsning av Dutertes “Death Squad”.

Duterte har gått så långt att han även uppmanar vanliga medborgare att mörda knarklangare för att få stopp på drogproblemen. Även landets tidigare polischef anklagas av Duterte för att vara inblandad i knarklangning och har fått det hett om öronen.

Duterte har tidigare påpekat att det finns kopplingar mellan politiker och knarklangare och att dessa under hans ämbete nu överger de kriminella eftersom de inte vill associeras med kriminalitet.

Experter menar att nu när knarklangningen drastiskt och snabbt minskar kan landet satsa mer resurser på rehabilitering för att återställa knarkanvändarna till produktiva medborgare.

Omkring sju procent av befolkningen i Filippinerna är droganvändare, vilket motsvarar ungefär sju miljoner, alltså en betydande siffra. Filippinerna är även en stor exportör av illegala droger till länder runt om i världen, vilket Duterte också satsar på att sätta stopp för.

Filippinska folket generellt är mycket tacksamma över Dutertes hårda tag mot kriminella eftersom det skapar trygghet på gator och torg och därmed lägger grunden för ett civilsamhälle där såväl inhemska som utländska investerare vågar investera för att bygga upp landets ekonomi och därmed skapa nya arbetstillfällen.

Lek med den skrattretande tanken att kriminella i stora antal i Sverige frivilligt skulle anmäla sig till Dan “armbandet” Eliasson på grund av att de räds de skoningslösa nyporna under Stefan Löfven.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson