Annonsera på Avpixlat

”Jag hatar muslimer, hatar, hatar!”

Joakim Mårtensson

KRÖNIKA ”Fy fan för er muslimer som får människor att känna sig osäkra när de rör sig ute i samhället. Jag hatar muslimer. Hatar hatar hatar. Jag orkar inte fler som påpekar ’inte alla muslimer’ eller ’jag är minsann en duktig muslim, jag utför inga terrordåd’. Vad gör då alla ’snälla muslimer’ när människor sprängs i luften? Är ni helt enkelt bara för upptagna med att berätta hur snälla ni är? Det är inte fucking jobbigt att bli generaliserad. Det är jobbigt att känna sig osäker på en festival där man ska ha kul och njuta. MEN DET KAN FOLK INTE PGA MUSLIMER. USCH.”

Föreställ er för ett ögonblick att någon hade postat texten ovan på Twitter och kastat så kallade moderata, kulturella och sekulära muslimer i samma kokande häxkittel som de radikalislamska grupperingarna IS och al-Qaida. Reaktionerna inom svensk massmedia hade inte låtit vänta på sig. Himlen hade förmörkats av ett fördömande giftpilsregn så tätt att man hade trott att det var begynnelsen på en evig solförmörkelse. Twitter-postaren hade blivit sågad längs fotsulorna, fått en Breivik-stämpel i pannan och kanske till slut fått gå i landsflykt för att slippa undan livstids isoleringscell i det svenska åsiktsfängelset.

Just av den anledningen är det ingen som har postat det provocerande inlägget ovan. När det gäller islam får man nämligen aldrig generalisera. Efter terrordåd med islamska förtecken gäller det i stället att alltid relativisera och helgardera sig genom att betona att ”det har ingenting med islam att göra”, ”islam och islamism är inte samma sak” eller ”den muslimska majoriteten är moderat”. De svenska MSM-journalister som offentligt vågar antyda ett samband mellan islamska terrordåd och islam kan man räkna på ena handen utan att använda alla fingrarna.

Men ta bort ”muslimer” i texten och ersätt det med ”män” i stället och du slår bollen rakt upp på den feministiska läktaren och springer helrunda på Sveriges politiskt korrekta tidningsredaktioner. Uttalandet stämmer då nästan till 100 % överens med en feministrabiat popsnärtas tweet efter en anmäld våldtäkt och fyra fall av sexuellt ofredande på Bråvalla-festivalen.

Popsnärtan heter Zara Larsson och slog som tioåring igenom i TV4:s talang 2008 och var faktiskt helt okänd för mig innan hon skrev sitt inlägg på twitter. Detta av två anledningar.

  • Som utlandssvensk har jag inte riktigt koll på vilka svenska artister som är inne för tillfället, och jag skulle hellre titta på ett avsnitt av Paradise Hotel på repeat än på TV4:s talangshower.
  • Twitter är för mig ungefär något av det mest imbecilla man kan syssla med, och det är en stor gåta för mig att så många politiker och kändisar verkar leva sina liv enligt devisen: ”Twittero, ergo sum.”

Missförstå mig rätt: Visserligen anser jag att Twitter är en stolleparad för menlösa one-liners men vill av den anledningen inte dra alla Twitter-användare över en kam. Det finns säkert mogna, vuxna människor som tänker efter både en och tre gånger innan de postar sina inlägg. Men Twitter förser även instabila koleriker som Zara Larsson med ett självdestruktivt verktyg som de i affekt kan kommentera dagsaktuella händelser som de på Bråvalla med.

Just under Zara Larssons egen konsert ska en okänd person ha kört in sitt könsorgan under kjolen på en kvinnlig festivalbesökare som sedermera har anmält personen för våldtäkt. Om det stämmer är det förstås ett oacceptabelt beteende som man utan prut åtminstone kan rubricera som sexuellt ofredande. Om det kan klassas som våldtäkt vet inte jag. Det får polisen och olika experter ta ställning till vid en eventuell rättegång.

Vi känner inte till alla detaljer än och det finns en hel del obesvarade frågor i sammanhanget, bland annat hur en person ostört kan föra in sin penis under kjolen på en kvinna som, får man förmoda, har protesterat högljutt och värjt sig med både armar och ben utan att någon i publikvimlet har reagerat och ingripit mot förövaren.

Dessutom vet vi inte helt säkert om det var en man. Det kan ju faktiskt ha varit en kukbärare som identifierar sig som kvinna, binär, trans eller någon annan förkortning eller bokstavskombination, och då kommer saken förstås i ett helt annat läge. Men oavsett vilket är det viktigt att inte förlora vett och sans och vägledas av sina känslor eller politiska ställningstaganden innan anmälan har utretts och alla frågetecken har rätats ut. Utmärkande för en rättsstat är just att man är oskyldig till motsatsen är bevisad.

Det intresserar emellertid inte den känsloladdade feministen Zara Larsson som redan har bestämt sig för att det är våldtäkt men av någon anledning inte skjuter in sig på den eventuella gärnings…öh…personen. I stället sprutar det uppdämda hatet mot alla planetens män ur henne som en fontänkaskad.

Om man ska leta efter förmildrande omständigheter i sammanhanget så beror hennes hätska utfall kanske på att de sexuella övergreppen skedde under hennes eget uppträdande och hon därför känner att hon måste markera extra starkt. Eller så kanske hennes överdrivna reaktion är ett utslag av eftertankens kranka blekhet efter att hon i likhet med rikspolischefen satt sin tilltro till de magiska härskararmband med texten ”tafsa inte” som delades ut på festivalen i syfte att förläna utsatta kvinnor samma övernaturliga krafter som Tolkiens härskarring men inte verkar ha fungerat.

Med sin generaliserande rallarsving kollektiviserar hon inte bara män på det sätt som feministisk kritik brukar påstå att män gör med kvinnor. Hon brännmärker även alla de män som faktiskt har förhindrat eller har avbrutit en eventuell våldtäkt genom att följa efter eller bunta ihop förövaren och hålla fast honom tills polis anländer. Ja, det finns faktiskt sådana exempel. Nedan följer ett axplock:

  • Mawutor Hetcheli [Norra Skåne 18 maj 2016]:När en av Mawutor Hetchelis vänner märkte att hon var förföljd under nyårsnatten ville hon ha någon att prata med. När Mawutor Hetcheli hörde att mannen gick till angrepp sprang han till undsättning. Tack vare sitt snabba agerande lyckades han avbryta våldtäktsförsöket och hålla fast gärningsmannen tills polisen kom och kunde gripa honom.
  • Carl-Fredrik Arndt och Peter Jonsson [Expressen den 7 juni 2016]:När Carl-Fredrik Arndt och Peter Jonsson såg det sexuella övergreppet tvekade de inte på att övermanna gärningsmannen. Nu hyllas de svenska studenterna för sitt modiga ingripande på det amerikanska universitetet Stanford.
    – Peter lyckades fånga honom, sedan höll vi fast honom tills polisen kom, säger Carl-Fredrik.
  • Knivskars i halsen när han stoppade våldtäkt [Fria Tider den 18 juni 2016]:En man i 20-årsåldern knivskars natten till fredagen på Järntorget i Göteborg efter att ha gjort en heroisk insats där han stoppade ett misstänkt våldtäktsförsök mot en berusad kvinna.

Det är bland annat sådana vardagshjältar som Zara Larsson spottar i ansiktet med sin tweet. I hennes rabiatfeministiska parallelluniversum kan tydligen bara ett gäng stenhårda girl power-butches som tränar rödstrumpe-kungfu rädda ett presumtivt våldtäktsoffer med en feministiskt vinklad pungspark.

Enligt Wikipedia är Zara Larsson född 1997 och alltså 19 år gammal. Som en pikant detalj avslöjar Wikipedia av någon anledning också att hon som barn var inkontinent och behövde blöjor tills hon började skolan. Jag vill inte sänka mig till Ulf Lundells fittstimsnivå och göra något större nummer av det men kan konstatera att hon verkar vara en ovanligt omogen jänta även efter att ha uppnått myndighetsåldern.

Som offentlig person borde hon faktiskt ha fått så mycket potträning i politiskt korrekthet att hon förstått att hon med sin näthatar-tweet ställer grupp mot grupp och bryter mot Sveriges överbyggande statsdoktrin, nämligen den om allas lika värde. Men det allvarligaste är kanske inte att en 19-årig talangtävlingsvinnare slänger ur sig något oövertänkt – kändisar brukar tro att deras IQ stiger i takt med berömmelsen.

Det allra mest anmärkningsvärda är svensk massmedias svårigheter att fördöma hennes kategoriska utbrott. Visserligen har det inte fallit alla i kulturetablissemanget på läppen, men ingen journalist har definierat hennes utspel som näthat och markerat ett kraftigt avståndstagande. Det blir tydligt när Johan Andersson från Granskning Sverige ringer till Aftonbladet och Expressen vars journalister verkar märkbart besvärade över hans kritiska frågor och till slut inte finner på någon annan råd än att lägga på.

Låt mig så avslutningsvis som mer än dubbelt så gammal skribent och medkännande medmänniska ge Zara ett litet skrivtips. Tidigt i min karriär märkte jag att det inte var en bra idé att skriva ett e-mail i affekt och sedan dra i väg det till hela firman. När något irriterar mig nu skriver jag mitt mail eller min artikel men låter texten ligga och jäsa över natten för att nästa dag ofta komma till slutsatsen ”äsch, det där var riktigt dumt skrivet, det får jag ändra innan jag skickar i väg det”. Eller så kommer jag fram till att det visserligen var riktigt skönt att få skriva av sig ilskan men att ingen annan behöver ta del av den och förpassar dokumentet till soptunnan.

Även den här texten lät jag ligga i några dagar innan jag skickade in den. Gör du också det, Zara, innan du bränner av en urskillningslös salva med den feministiska kulsprutan på Twitter nästa gång. Eller ta steget fullt ut och fimpa detta onödiga medium så slipper du liknande pinsamheter i framtiden. Men det allra viktigaste i ditt fall vore kanske att kasta de ideologiska skygglapparna och växa upp och inse att verkligheten inte alltid är svart eller vit utan mycket mer komplicerad än så.

Joakim ”Bronco” Mårtensson

Fler krönikor av Joakim Mårtensson hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson