Annonsera på Avpixlat

Mordförsök gav kännbara fängelsestraff för gängkriminella i Göteborg

klubba

INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET Tre välkända gängbrottslingar dömdes på onsdagen till åtta års fängelse vardera. De tre männen, som tillhör ett kriminellt nätverk i den illa beryktade Göteborgsförorten Gårdsten, hade i oktober förra året planerat skjuta en person i ett rivaliserande gäng. De trodde att de attackerade offret när han körde bil, men förstod inte att bilen var utlånad, och att det inte var det tilltänkta offret som färdades i bilen. Under biljakten lyckades en av de klumpiga brottslingarna dessutom skjuta en av sina kumpaner.

Enligt åklagarna i det aktuella målet har två kusiner vid namn Ali och Soheal Khalil varit ledare för ett kriminellt nätverk med bas i invandrartäta Gårdsten, i nordöstra Göteborgsområdet. Det ska emellertid ha blivit konflikter mellan de båda kusinerna, varpå nätverket splittrats i två grupperingar, i mainstream-media omtalade som “A-falangen” och “S-falangen”.

De tre män som på onsdagen dömdes vid Göteborgs tingsrätt har tillhört den s.k. A-falangen, som stått på Ali Khalils sida. En av de dömda är bror till Ali Khalil. Minst två mord under hösten 2015 tros vara kopplade till konflikten mellan de båda falangerna. Vardera sida i konflikten verkar ha fått en medlem mördad av motståndarsidan.

Onsdagen den 7 oktober förra året hade de tre nu dömda männen planerat en attack mot en medlem i den rivaliserande falangen. Det tilltänkta offret är en av få personer i gängmiljön som, av sitt namn att döma, verkar vara etniskt svensk. De tre nu dömda färdades i två bilar. De följde efter offrets bil längs Hisingsleden i Göteborg. De hade dock missat att det inte var det tilltänkta offret som körde. Den man från den rivaliserande falangen som de planerat att skjuta hade nämligen lånat ut sin bil till en kompis, och denne var på väg till sitt arbete.

De tre nu dömda männen lyckades med sina två bilar blockera vägen för den bil de jagade. De avlossade sedan flera skott mot föraren. Ett av skotten träffade i benet. I tumultet råkade en av de nu dömda avlossa ett skott som träffade hans kumpan i den andra bilen.

Vid rättegången nekade alla tre åtalade till mordförsök. Det fanns dock en mängd bevisning mot dem, bland annat i form av vittnesuppgifter från platsen, mobilpositionering, sms-trafik och bilder från trafikflödeskameror. Tingsrätten bedömde det vara ställt utom all tvekan att de var skyldiga till de brott de åtalades för.

Göteborgs tingsrätt utdömde följande påföljder i det aktuella målet (mål nr. B 11130-14):

Kemal Kayser, född 1992, dömdes till åtta års fängelse för försök till mord samt ett flertal fall av olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Khodor Khalil, född 1993, dömdes till åtta års fängelse för försök till mord.

Saman Selman, född 1990, dömdes till åtta års fängelse för försök till mord, två fall av olovlig körning samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Alla tre dömda tycks, att döma av vad som framgår i domen från Göteborgs tingsrätt, vara svenska medborgare. Följaktligen kan de, beklagligt nog, inte utvisas.

En lokaltidning ger följande beskrivning av de dömdas kriminella bakgrunder och deras tidigare “meriter” i gängmiljöerna:

De tre åtalade männen är sedan tidigare etablerade namn i den undre världen i Göteborg:

•Den yngste av dem dömdes 2011 för ett mord som skedde på Kungholmen i Stockholm. Händelsen beskrevs som en hämnd för att mannens lillebror tidigare mördats i Bergsjön.

•En annan av männen blev själv skjuten i huvudet under den uppmärksammade skottlossningen vid Jaegerdorffsplatsen i februari 2015. Han överlevde då mirakulöst.

•Den tredje har två släktingar som ingått i ett territoriellt gäng i Hisings Backa och blivit mördade under 2013 och 2014.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson