Annonsera på Avpixlat

“Ensamkommande flyktingbarn” ofredar tjejer på festival

Minst 11 - 12 flickor har anmält att de ofredats av "ensamkommande flyktingpojkar" i publikhavet på en musikfestival i Karlstad. (Bilden är tagen på en annan musikfestival.

Minst 11 – 12 flickor har anmält att de ofredats av “ensamkommande flyktingpojkar” i publikhavet på en musikfestival i Karlstad.

ASYLRELATERAD BROTTSLIGHET Ett flertal unga flickor har anmält att de blivit sexuellt ofredade på en pågående musikfestival i Karlstad. Grupper av unga män ska ha gett sig på flickorna i publikhavet framför scenen och utsatt dem för oönskat tafsande. Enligt polisen är det ställt utom all tvekan att gärningsmännen i samtliga fall är s.k. ensamkommande flyktingbarn, hemmahörande på HVB-boenden i trakten. Sammanlagt tre misstänkta hade på lördagsförmiddagen gripits.

Denna helg är den ambulerande musikfestivalen “Putte i parken” i Karlstad. Under torsdag – lördag uppträder en mängd artister i parkområdet Mariebergsskogen. För ett flertal unga tjejer blev dock fredagens festivalbesök en otrevlig upplevelse. Polisen hade på lördagsförmiddagen fått in 11 – 12 anmälningar från flickor som blivit sexuellt ofredade på festivalen.

Samtliga ofredanden ska ha följt samma mönster: Flickorna har blivit omringade av ett gäng unga män i folkhavet framför scenen. De unga männen uppges ha tagit flickorna på bröst och stjärt, försökt föra in sina händer under deras kläder, samt i något fall försökt kyssa dem. Minst en av de utsatta flickorna uppges vara under 15 år.

Enligt polisen råder det ingen tvekan om att de misstänkta gärningsmännen i samtliga fall är “ensamkommande flyktingbarn”. I Värmlandspolisens dygnsrapport på polisens webbplats skriver man:

Det är med sorg polisen konstaterar att unga tjejers upplevelse av festivalen är att deras kroppar är allmän egendom som ett antal män tar sig rätten att tafsa på. Att få främmande händer på sin rumpa, sina bröst, att man sticker in händer innanför kläder och även kysser vederbörande är vad anmälningarna innefattar. Det här är ett helt oacceptabelt beteende och det råder ingen tvekan om vilka som tar sig dessa friheter. Gäng med 7-8 killar tillhörande gruppen ensamkommande barn.

Två misstänkta ska ha gripits tidigt på lördagsmorgonen, på ett HVB-boende. En misstänkt ska, enligt uppgifter på polisens webbplats, ha gripits på festivalområdet redan under fredagskvällen. En anmärkningsvärd detalj uppges angående den unge man som greps på fredagskvällen. Han ska till polisen ha sagt att han är 18 år. Enligt hans LMA-kort (dvs. det identitetskort asylsökande får via Migrationsverket) är han emellertid under 18 år. De oklara åldersuppgifterna antyder att den gripne sannolikt i något skede ljugit om sin ålder.

Det är ännu oklart om samma gäng av “ensamkommande” legat bakom samtliga anmälda ofredanden, eller om det varit fråga om ett par olika gäng.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson