Annonsera på Avpixlat

Invandrargäng attackerade firande studenter på lastbilsflak

DANMARK / MÅNGKULTUR På fredagen var det skolavslutning för gymnasieelever i Köpenhamn. För en klass som tagit studenten och åkte omkring på ett lastbilsflak fick dock firandet ett olustigt slut. De attackerades av ett gäng invandrarungdomar som överöste dem med bland annat ägg, matolja och ballonger fyllda med tvållösning.

Möjligen var attacken mot de firande studenterna till en början tänkt som ett slags förhållandevis oskyldigt pojkstreck. Det förekommer nämligen uppgifter om att en yngling i studentklassen visste att kompisar till honom hade planerat att utsätta honom för något slags “practical joke”, t.ex. att kasta ägg på honom. Men skämtet urartade fullständigt och utmynnade i att en större grupp invandrarynglingar förstörde firandet för samtliga de studenter som åkte med på lastbilsflaket.

Händelsen inträffade vid lunchtid på fredagen, på Brydes Allé i Köpenhamnsstadsdelen Amager. Lastbilen hade stannat till vid en adress där de nykläckta studenterna traditionsenligt skulle besöka föräldrarna till en av dem. Under tiden väntade den inhyrde chauffören i lastbilen. Han såg då hur en grupp ynglingar med invandrarbakgrund släpade ut sopkärl i gatan för att blockera vägen. Han såg också att några andra ynglingar burit ut lådor med ägg och flaskor med matolja på en närliggande gräsmatta. Chauffören anade vad som var på gång och bad ynglingarna att ta det lugnt. Svaret han fick var “dra åt helvete“.

Samtidigt kom studentklassen ut från huset där de varit på besök. När de var på väg upp på lastbilsflaket gick gänget till attack. Några killar sprutade matolja över studenterna. Andra kastade ägg, mjöl och vätskefyllda ballonger. Studenterna försökte skydda sig bakom de banderoller de hängt upp på lastbilsflaket, men det ska inte ha varit till någon större hjälp.

Chauffören som körde lastbilen heter Brian Brandt. Han intervjuades på lördagen av danska Ekstra Bladet, och beskrev då händelsen så här (i översättning):

– Jag har kört firande studenter i 20 år, men jag har aldrig varit med om något liknande. Det var som att befinna sig i Beirut. Jag blev chockad av att se de här ungdomarnas uppförande. Alla som deltog i attacken hade invandrarbakgrund, och de struntade fullständigt i vad jag sade till dem. Vid ett tillfälle var jag rädd att de skulle slå sönder lastbilen.

Minst fyra av de utsatta studenterna uppges ha polisanmält händelsen. På lördagskvällen uppgav emellertid danska tidningar att ingen av de ynglingar som deltog i attacken hade identifierats eller gripits.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson