Annonsera på Avpixlat

Staten klarar inte att skydda sig eller oss

kronikor_jan_sjunnesson_byline_banner2

KRÖNIKA I onsdags tog sig så kallade “miljöaktivister” ut på regeringshuset Rosenbads tak, något som inte störde partiledardebatten i riksdagen intill, men fick regeringskansliets anställda att reagera.

Stefan Löfvens talskrivare Anders Thor skrev på Facebook medan händelserna pågick:

Med den senaste tidens terrorattacker, och inte minst Utöya i minne, så gjorde det mig ärligt talat ganska rädd. Jag började fundera på vilka flyktvägar som fanns, på min fru och min familj” (SvD:s ledarblogg 15/6).

Detta ofog var det tredje inom loppet av ett halvår där odemokratiska “aktivister” tagit sig in i vitala samhällsfunktioner:

Den 16 december ockuperade 14 kurdiska “demonstranter” riksdagens entré i flera timmar och fick bäras ut (DN 16/12, 2015).

Den 5 januari var det dags igen för ett 20-tal kurdiska “demonstranter” att stöka, oklart om de var samma personer som vid riksdagen. Den här gången var det inte nationella politiska centra som ockuperades, men väl den viktigaste nyhetsförmedlaren, Tidningarnas Telegrambyrå (DN 5/1, 2016).

Avpixlat och jag har inte stort förtroende för TT som ofta vinklar nyheter om islam, feminism och invandring, men det är klart att även vi på alternativmedier ogillar om en politiskt korrekt nyhetsbyrå ockuperas. Båda gångerna vid julas skedde intrången för att påverka nyhetsförmedlingen om Turkiet, liksom vid gårdagens olagliga intrång då beslutet om Vattenfalls affärer om brunkol inte gillades av “miljöaktivister”.

Dessa tre händelser visar upp vårt lands sårbarhet. Varje person som överväger att attackera en byggnad, en plats, en folksamling, vet nu att poliser och vakter inte är särskilt beredda att försvara befolkningen eller de hus de är satta att bevaka. Vid anfall mot polisen med stenar i förorterna säger ansvariga poliser att de inte tänker gripa gärningsmännen, utan upprätta ordning.

Varje sådan framgångsrik attack som gårdagens vid Rosenbad (framgångsrik för att den inte stoppades och för att “aktivisterna” fick medietid, särskilt i SVT), och varje kriminellt stenkastande gäng som kommer undan, blir bevis på att den svenska staten inte klarar av att skydda vare sig vitala samhällsfunktioner eller medborgarna.

Själv var jag vittne till en attack mot en grundskola i Tensta, där jag var biträdande rektor (AB 3/5, 2005). Ett 40-tal ungdomar slog sönder saker och slogs med elever under den stund vi väntade på polisen.  När de väl kom hade alla angripare delat på sig och försvunnit. Ingen greps och utredningen lades ned.

Attacken i onsdags påminde mig om hur lätt det är att ta över även ett befäst hus med landets ledning i. Eller skjuta ett granatskott mot Rosenbad från en bil Söderleden. Varje gång detta sker tär attackerna på förtroendet för att anställda och politiker ska klara av statens viktigare kärnuppgifter; att skydda medborgarna och värna landets territorium.

Överallt. På Gotland, Rinkeby torg, Rosenbad, Hjällbo.

Jan Sjunnesson

Fler krönikor av Jan Sjunnesson hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson