Annonsera på Avpixlat

Ung pedofil åtalas för grovt vapenbrott

Svea Rikes Lag

INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET En 22-årig man med somaliskt ursprung har i Borås åtalats för grovt vapenbrott. En skarpladdad pistol påträffades gömd i trapphuset där 22-åringen bor. 22-åringen kunde genom DNA-spår knytas till vapnet. För sex år sedan dömdes en då 16-årig yngling för ett grovt sexuellt övergrepp mot en 5-årig flicka på ett daghem i Borås. Allt talar för att “dagispedofilen” och den 22-åring som nu åtalas för vapenbrott är samma person.

En natt i november förra året noterade en polispatrull att det lyste i en trappuppgång i det illa beryktade och invandrardominerade området Hässleholmen i Borås. Eftersom polisen tidigare funnit narkotika i den aktuella trappuppgången beslöt sig patrullen för att göra en kontroll. När de kom in i trappuppgången kände de en doft av marijuana, vilket fick dem att börja leta. De fann ingen narkotika men i ett hål i väggen, upptryckt bland elkablar, påträffades en skarpladdad pistol.

I trappuppgången bor bland annat den nu åtalade 22-åringen. Han ska vid tillfället ha ifrågasatt vad polisen gjorde på platsen. I förundersökningen berättar de poliser som befann sig på platsen att 22-åringen uppträdde nervöst samt att dörren till hans lägenhet öppnades och stängdes ett par gånger medan poliserna letade i trappuppgången, som om 22-åringen ville kontrollera om poliserna hittat något.

Vid en kriminalteknisk undersökning kunde DNA-spår säkras på vapnet. Dessa DNA-spår överensstämde med DNA från den misstänkte 22-åringen. Det är alltså ställt utom tvivel att 22-åringen hanterat vapnet och man kan därmed dra slutsatsen att det med mycket stor säkerhet torde vara hans vapen.

2010 praktiserade en då 16 årig yngling tillfälligt på en förskola i Borås. Där utsatte han en 5-årig flicka för ett grovt sexuellt övergrepp. Han fick flickan att följa med honom in på en toalett, varpå han tvingade in sin erigerade penis i hennes mun.

16-åringen dömdes så småningom för övergreppet, men domen upprörde många. Påföljden blev bara 130 timmars ungdomstjänst. 16-åringen blev inte frihetsberövad och behövde inte genomgå någon behandling för sitt onormala sexuella beteende.

Både namn, födelseår och bostadsort överensstämmer mellan den yngling som 2010 dömdes för “dagisvåldtäkten” och den 22-åring som nu åtalas för grovt vapenbrott. Det tycks dessutom bara finnas en person i Sverige med exakt samma namn. Allt tyder alltså på att den då dömde pedofilen och den aktuelle vapenbrottslingen är samma person.

Avpixlat är allmänhet återhållsamma med att offentliggöra namn på brottsmisstänkta som inte dömts. I detta fall gör vi dock ett undantag eftersom det i det aktuella fallet finns teknisk bevisning som med säkerhet knyter den misstänkte till det illegala vapnet. Den man som åtalas för vapenbrottet i Borås är Sharmarke Abdirizak Ahmed, född 1994. Ahmed har somaliskt ursprung. Han tycks emellertid – beklagligtvis – ha fått svenskt medborgarskap, vilket innebär att han inte kan utvisas oavsett hur många grova brott han gör sig skyldig till.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson