Annonsera på Avpixlat

Brutalt rån mot hamburgerrestaurang gav kännbara fängelsestraff

22-årige Egzon Rama dömdes till 9 års fängelse för bl.a. mordförsök och grovt rån.

22-årige Egzon Rama dömdes till 9 års fängelse för bl.a. mordförsök och grovt rån.

VÄPNAT RÅN Två unga par trodde att det skulle vara enkelt att råna den hamburgerrestaurang i Falkenberg där det ena paret arbetade. Den yngre brodern till en av tjejerna inkluderas i planerna och sedan slog gänget till. Men rånet gick fruktansvärt snett, och slutade i att två anställda på restaurangen blev brutalt misshandlade av rånarna. På onsdagen föll domarna i målet. Båda de unga paren fick kännbara fängelsestraff.

22-årige Egzon och hans flickvän Nathalie, 21, bodde ihop. De arbetade båda på Max hamburgerrestaurang i Falkenberg. Nathalies bästa kompis från gymnasiet var Isabella, även hon 21. Isabella var sambo med Christoffer, 22, och de båda paren tycks ha umgåtts en hel del. En kväll i oktober förra året började de diskutera att begå något brott.

Brottsplanerna tycks inledningsvis snarast ha varit ett slags lek, åtminstone för Nathalie, Isabella och Christoffer. Möjligen tog Egzon planerna mera seriöst, eftersom det inte var första gången han var involverad i kriminalitet. Efter att kvartetten kommit fram till att det skulle vara enkelt att råna den Max-restaurang där Egzon och Nathalie var anställda tycks dock brottsplaneringen ha blivit mera allvarlig för alla fyra.

Egzon erbjöd Nathalies bror, 16-årige Benjamin, att delta i rånet. Egzon och Benjamin hade tidigare gemensamt gjort inbrott i en kiosk. Tillsammans gjorde de två paren samt Benjamin följande planering av restaurangrånet:

De tre killarna skulle utföra själva rånet. Nathalie skulle arbeta den aktuella natten. Hennes uppgift var att på olika sätt underlätta rånet och, naturligtvis, att spela med och låtsas vara brottsoffer. Egzon och Benjamin skulle med tillhyggen hota de två personer som, förutom Nathalie, skulle arbeta i restaurangen vid tillfället. På så sätt skulle dessa personer hålla sig lugna. Under tiden skulle Christoffer ta kassan i restaurangens kontor. Isabella skulle skaffa fram en kofot och ett basebollträ, som skulle användas för att hota personalen på restaurangen vid rånet. Hon skulle också köra Nathalie till och från jobbet den aktuella kvällen, eftersom de tre killarna skulle använda Nathalies bil.

Samtliga åtalade uppgav under rättegången att det inte funnits några planer på att använda grovt våld. Men när de natten mot den 1 november i fjol befann sig på platsen och rånet inletts gick något fruktansvärt snett. Både Egzon och Benjamin misshandlade de två kvinnor som arbetade i restaurangen med den kofot och det basebollträ de haft med sig.

Värst drabbades den kvinna som misshandlades av Egzon. Hon fick ta emot minst tolv slag mot huvudet med kofoten. Under rättegången vittnade hon om att hon trodde hon skulle dö, och att hon tillfälligt förlorade medvetandet under den brutala misshandeln. Kvinnan fick svåra skador på huvud, ansikte och armar. I domen från Varbergs tingsrätt uppges att hon fick sys med 40 stygn i ansikte och huvud, samt att hon efter rånet har fått genomgå tre operationer för sina skador i armarna. Kvinnan lider också av ångestattacker och sömnsvårigheter efter händelsen.

Det framgick under rättegången att den misshandlade kvinnan haft en mindre konflikt med Egzon, då Egzon under en kort period var hennes arbetsledare på restaurangen. Möjligen kan det grova, meningslösa våldet ha varit ett sätt för Egzon att hämnas för denna konflikt. Tingsrätten valde att rubricera det ytterst grova våldet som försök till mord.

Den kvinna som misshandlades med basebollträet av Benjamin blev inte fullt lika illa skadad. Hon fick en tand utslagen samt en del blåmärken på armar och ben. Hon ska dock inte ha fått några varaktiga fysiska eller psykiska men.

Rånbytet uppges ha blivit 48 985 kronor, alltså mindre än 10 000 kronor/person för de fem inblandade. Det framgår inte i de rättsliga dokument Avpixlat tagit del av om rånarna hann spendera några av pengarna innan de greps.

Varbergs tingsrätt utdömde följande domar (mål nr. B 2384-15):

Benjamin Elverius, född 1999, dömdes för stöld och grovt rån till åtta månaders sluten ungdomsvård.

Nathalie Elverius, född 1994, dömdes för rån till tre års fängelse.

Christoffer Gabasio, född 1993, dömdes för grovt rån till fyra års fängelse.

Isabella Peterson Neira, född 1994, dömdes för rån till två års fängelse.

Egzon Rama, född 1993, dömdes för försök till mord, grovt rån samt stöld till nio års fängelse.

Samtliga fem åtalade dömdes också att betala skadestånd till brottsoffren.

Vid samma rättegång dömdes även Ernes Zaiti, född 1996, för stöld. Påföljden blev villkorlig dom och dagsböter. Ernes Zaiti ska ha deltagit vid ett inbrott i en kiosk tillsammans med Egzon Rama och Benjamin Elverius.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson