Annonsera på Avpixlat

Muslimska terrorister infiltrerar svenska kärnkraftverk

Hur länge dröjer det innan muslimska terrorister lyckas utföra ett dåd mot ett kärnkraftverk? Foto: Bengt Oberger.

Hur länge dröjer det innan muslimska terrorister lyckas utföra ett dåd mot ett kärnkraftverk? Foto: Bengt Oberger.

DET MUSLIMSKA TERRORHOTET Terrorattackerna i Bryssel har föranlett myndigheterna i Sverige att höja säkerheten och beredskapen för terrorbrott riktade mot svenska kärnkraftverk. Underrättelseverksamhet indikerar att muslimska terrorister försöker infiltrera det man kallar för säkerhetsklassade delar av elförsörjningen, främst kärnkraftverk och i minst ett fall ska man redan ha lyckats.

Det uppger Alireza Hafezi, säkerhetschef vid Svenska kraftnät, vars namn i sig indikerar att trösklarna är låga för personer med utomvästlig muslimsk bakgrund att ta sig till positioner i svensk kraftförsörjning där någon med starkare lojalitet mot islam än mot Sverige i värsta fall skulle kunna åstadkomma något liknande Fukushima eller Tjernobyl och få alla tidigare terrorbrott att förblekna vid en jämförelse.

Aktivistorganisationer som Greenpeace har tidigare visat att skalskyddet och säkerheten vid svenska kärnkraftverk är alarmerade undermålig. Ikläddda lustiga maskeradkostymer har man lyckats ta sig in på kärnkraftsverken Ringhals och Forsmark, cyklat runt, klättrat upp på tak och vinkat och fått de som ansvarar för säkerheten vid verken att se tämligen löjliga ut.

I veckan rapporterade myndigheterna i det nyligen terrordrabbade Belgien att de muslimska terroristbröderna el-Bakraoui ska ha planerat att attackera kärnkraftverk. I stället blev det resenärer vid Bryssels flygplats och i tunnelbanan vid Maelbeeki som fick sätta livet till. Ett stort antal förvisso men samtidigt mycket blygsamt jämfört med de liv som skulle kunna krävas vid ett framgångsrikt attentat mot ett kärnkraftverk.

Som ett resultat av dessa uppgifter har bevakningen vid de belgiska kärnkraftverken skärpts. Det uppdagades redan för ett par år sedan att en IS-terrorist lyckats bli anställd som säkerhetstekniker vid det belgiska kärnkraftverket Doel och arbeta där i flera år, antagligen i avvaktan på order från IS att utföra ett dåd. Mannen med muslimsk invandrarbakgrund blev av allt att döma dock otålig i sin önskan att bli martyr för Allah, profeten och kalifatet och beslöt sig i stället att resa till Syrien och ansluta sig till IS. Där dog han ett antal månader senare den muslimska martyrdöden.

Även i Sverige höjs nu alltså säkerheten, dels pga signalerna från Belgien men också därför att liknande planer avslöjats här. Från såväl Svenska kraftnät som från Säpo är man dock förtegen med detaljer om mer exakt vad det är för infiltrationsförsök från muslimskt terrorhåll man har avslöjat.

Man vill heller inte kommentera till vilken ny säkerhetsnivå beredskapen har höjts. Däremot uppger man att det sker inom ramen för befintliga resurser, vilket indikerar att man inte i nuläget tar de muslimska terrorhoten så allvarligt som man kanske borde.

Detta trots att man vid flera tillfällen har avslöjat hur personer som står under bevakning av Säpo för kopplingar till muslimsk terrorism sökt jobb inom kraftförsörjningen. Utredningen efter att självmordsbombaren Taimour Abdulwahab sprängde sig i luften på Tunnelgatan i centrala Stockholm i julhandeln 2010 visade att han inte funnits på Säpos lista. Det kan därför inte uteslutas att personer med terroravsikter som inte står under bevakning av Säpo lyckas nästla sig in på svenska kärnkraftverk.

Såvitt Avpixlat erfar diskuteras dock inga mer generella åtgärder för att garantera att personer som kan tänkas ha en starkare lojalitet till islam än till Sverige inte tar sig in i de säkerhetsklassade delarna av den svenska kraftförsörjningen. En sådan åtgärd skulle kunna vara att första och andra generationens muslimska invandrare konsekvent utestängdes från sådana arbetsuppgifter. Det skulle dock kunna krocka med lagar om diskriminering på arbetsmarknaden.

Jenny Svensson

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson