Annonsera på Avpixlat

Anledningar till att jag gått från Moderaterna till Sverigedemokraterna

7-sd_ny_3bINSÄNDARE / FRÅN SJUKLÖVERN TILL SD Jag känner en djup oro inför landets utveckling såväl när det gäller grundläggande funktioner (polis och skola t.ex.) som den demokratiska värdegrunden. Särskilt allvarligt är enligt min mening att ledande politiker i åratal har ägnat sig åt att förtrycka yttrandefrihet genom att gå till personangrepp och kasta ur sig nedsättande epitet på Sverigedemokraternas företrädare.

När detta sker genom företrädare för regering och riksdag är det uttryck för allvarliga angrepp på yttrandefriheten. Det sägs för att skrämma till tystnad. Yttrandefriheten är demokratins grundpelare. Det måste vara alla medborgares rätt att yttra sig om politik, t.ex. om massinvandringspolitik. Att från regerings- och riksdagsföreträdare bemöta sådana yttranden med epitet som rasist, nazist, neofascist och liknande personangrepp undergräver den demokratiska staten.

Utan främjande av yttrandefriheten är vi ingen demokrati och det är ju ändå det värde som vi skall stå för som nation. Politikerna har ett särskilt ansvar att upprätthålla denna värdegrund. Det politiska samtalet urartar när så inte sker och demokratin förfaller.

Jag tycker att det finns en brist på trovärdiga politiska företrädare inom 7-klövern. De stora partiernas – Moderaternas och Socialdemokraternas – företrädare rabblar alltför ofta intetsägande läxor som de verkar ha lärt in före framträdandena eller använder floskler eller uttrycker sig dåligt så att de blir obegripliga alternativt framstår de som svaga och opassande för sina uppgifter.

Sverigedemokraterna däremot är genomgående – när det gäller de framträdande rikspolitikerna så som bl.a. Jimmie Åkesson, Richard Jomshof, Mattias Karlsson, Björn Söder, Paula Bieler, Oscar Sjöstedt och Kent Ekeroth – väl genomtänkta och balanserade i det de säger. Deras argument har bäring. De avhåller sig från tarvliga personangrepp på sina motståndare. De är istället sakliga i sin argumentation. Det väcker respekt.

Ytterligare en orsak till att jag lämnade Moderaterna är att jag tröttnade på partiet under de debattkvällar som anordnades på lokal nivå. Under de första åren jag deltog var det intressant och givande men från årsskiftet 2014-2015 förändrades dessa debattkvällar. Vi fick veta att det tillsatts sex arbetsgrupper kring viktiga politiska frågor och att företrädare för dessa arbetsgrupper skulle komma till våra möten och redogöra för arbetsgruppernas arbete. De personer som kom hade inget att säga av intresse. Det var marginella frågor som man sysselsatte sig med i en farlig tid för landet. Intrycket var att de skulle lära oss deltagare vad vi fick tycka.

Jag tycker att Sverigedemokraterna har en intressant dimension däri att det inte är ett klassparti. Moderaterna och Socialdemokraterna har byggt sin existens på att de företräder vissa klasser, arbetarklassen respektive kapitalisterna. Den kampen, som de byggt sina existenser på, är överspelad. Idag talar båda dessa relativt stora partier om jobben och innovationer och den svenska ekonomin på likartat sätt. Intressena är därvid ungefär desamma och partierna borde kunna samarbeta utan större problem om det inte vore för den historiska bakgrunden.

Sverigedemokraterna är inget klassparti. Här möts man över klassgränser och målsättningarna ligger på ett helt annat plan. Värnandet om det egna folket är i fokus och det handlar då inte enbart om jobben utan om en sammanhållning i vidare mening.

Gunilla Edelstam
Jur. dr., Docent Offentlig rätt

Övriga insändare i vår serie “Från sjuklövern till SD” hittar du HÄR.

Vill du också dela med dig av din historia om vad som fick dig att byta från ett sjuklöverparti till Sverigedemokraterna? Skicka in din berättelse till oss så publicerar vi den.

– Avpixlatredaktionen

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson