Annonsera på Avpixlat

Dödad misstänkt Paris-terrorist levde som kriminell asylinvandrare i Sverige

Mohamed Belkaid

Mohamed Belkaid

“SVENSKA” TERRORISTER Nya uppgifter visar att Mohamed Belkaid – misstänkt för att ha varit delaktig i de blodiga muslimska terrorattentaten i Paris förra året och som nyligen dödades i eldstrid med polis i Bryssel – under flera år levde som asylinvandrare i Sverige. Belkaid begick under tiden i Sverige ett stort antal brott men utan att utvisas ur landet. Om han utvisats tillbaka till hemlandet Algeriet hade han kanske inte senare kunnat befinna sig i Paris och begå terrorbrott.

Det var i tisdags som belgisk polis gjorde ett tillslag mot misstänkta muslimska terrorister i en lägenhet i ett invandrartätt område i Belgiens huvudstad Bryssel. Skottväxling utbröt där poliser skadades och en av de misstänkta terroristerna, 35-årige Mohamed Belkaid, dödades. Det framkommer nu att Belkaid från 2010 och lång tid framåt levde som asylinvandrare i Sverige och att han under sin vistelse här återgäldade den svenska gästfriheten med att begå flertalet grova brott. Belkaid är enligt svenska myndigheter fortfarande folkbokförd på en adress i Märsta norr om Stockholm.

Belkaid lämnade 2014, i likhet med ett stort antal andra invandrade och rättrogna muslimer, Sverige för att resa till Syrien och Irak och tillsammans med IS strida för det muslimska kalifatet. Enligt IS-dokument som påträffats anmälde sig Belkaid bl.a. som frivillig till att utföra ett självmordsattentat i Europa. Han skickades därför till Bryssel under förespegling att vara papperslös flykting där han sedan deltog i förberedelser av det blodiga terrorattentatet i Paris förra året.

Belkaid förekommer flitigt i det svenska belastningsregistret. Han dömdes 2011 tillsammans med en annan asylinvandrare för grov stöld. Duon hade ägnat sig åt att stjäla dyra väskor från privatpersoner i Stockholm. Han har sedan vid flera tillfällen dömts för liknande brott och även för brott mot knivlagen. Trots detta utvisades Belkaid inte från Sverige.

På fredagen genomförde belgisk polis ytterligare tillslag i Belgien mot misstänkta inblandade i Paristerrordåden. En person ska ha dött i samband med insatserna i Molenbeek. Om detta skett genom skott från polisen eller explosioner som de misstänkta terroristerna utlöst är oklart. Den efterlyste misstänkte huvudmannen bakom Parisdåden, Salah Abdeslam, uppges också ha skottskadats och gripits av polisen.

Axel Andersson

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson