Annonsera på Avpixlat

Islamofil professor talar inför migrationsindustrins personal

jan hjärpe

ISLAM I SVERIGE Den 2 maj kommer professor Jan Hjärpe tala i Stockholm om islam inför arbetsförmedlare, vårdpersonal, beslutsfattare, integrationspersonal med flera anställda inom det migrationsindustriella komplexet.

Bolaget Kompetenstjänst erbjuder hans föreläsning till anställda inom Arbetsförmedlingen varifrån detta tips kom, men alla som betalar 2 000 kronor plus moms är välkomna. De som kommer lyssna kommer dock inte betala ur egen ficka, utan skattebetalarna tvingas stå för notan.

Under rubriken “Islamsk tradition och religiös förändring – temadag om religionens funktion för individ och samhälle” ska professor Hjärpe bland annat tala om

  • Islamisk rättstradition. Vad menas med ”sharia”? Vad händer i mötet mellan olika normsystem?
  • På vad sätt påverkar samhällets struktur och statens funktion religionstillhörighetens betydelse? Tribalism eller medborgarskap – vilket blir starkast?
  • Analys av det aktuella läget i relation till våldsrörelser som IS, Boko Haram och ash-Shabab och reaktionerna och konflikterna till följd av dem: Jihadismen och responsen på den.

Jan Hjärpe kommer med all sannolikhet inte beröra något kritiskt inom islam, eftersom han är vår främsta islamofil – dvs. en som alltid ser det goda i islam.

Nedan är lite av hans meritlista som islamofil professor i islamologi vid Lunds universitet:

1990

Redan i rättegången mot anti-semiten Ahmed Rahmi 1990 bagatelliserade han det judehat som frodas i Mellanösterns historier om judar och menade att dessa kunde jämföras med svenska Norgehistorier. Att araber hatar judar är kulturellt och inget de som individer behöver ta ansvar för menade Hjärpe då. Ett liknande traditionsrelaterat försvar dök upp 2012 då en kvinna ropat “Död åt alla judar!” vilket togs till intäkt för att hon inte kunde rå för att hon hatade judar, noterade Per Gudmundson och nämnde då Hjärpes tidigare ursäktanden av muslimsk och arabisk anti-semitism.

2003

Hjärpe blev 2003 kritiserad av den fd folkpartiledaren Per Ahlmark i DN, dels för att undvika arabisk anti-semitism, dels för att skönmåla den ockupation av Europa, Mellanöstern och Indien som muslimer ägnat sig åt alltsedan Muhammed intog Medina 622, den första erövringen, hijra och striden, jihad.

2005

Jan Hjärpe har också uttalat sig om islams terrordåd i västvärlden:

Vedergällningstanken ingår i terrorismens (pseudo-)rationalitet. Man har ‘rätt’ att retaliera. Attackerna den 11 september 2001 framställs i budskapet bland annat som en vedergällning för det som hänt i Libanon under 1980-talet. Så kan man i dag se bomberna i Londons tunnelbana som svar på bombningarna i Falluja med deras alla civila offer och de dödliga aktionerna i andra irakiska städer och i Afghanistan.

(SvD 14/7 2005)

2014

Vidare så noterade Nima Gholam Ali Pour (SD) 2014 att professorn i islamologi inte kunde sin Koran. Hjärpe reagerade på SD:aren Michael Hess uttalanden om att icke-muslimska kvinnor tas till sexslavar med att utbrista:

Vilka dumheter. Det står inget sådant i Koranen. Det är en myt, närmast en fabel som uppstod på medeltiden.” (se citat i Aftonbladet)

Men som Nima Gholam Ali Pour skrev i Avpixlat :

Den som har Koranen hemma kan slå upp den 23:e suran vers 1-6 så står det:

‘DET SKALL gå de troende väl i händer; de som ber med ödmjukt sinne, som drar sig undan när de hör lättsinnigt tal, som gör en insats för hjälpen till de behövande, som håller sina begär i styr, [och inte ger fritt utlopp åt sin lust] med någon annan än sina hustrur eller dem som de rättmätigt besitter – inget klander kan då riktas mot dem.’

Begreppet ‘dem som de rättmätigt besitter’ handlar om kvinnliga slavar. Sådana formuleringar om att man får ha samlag med slavar nämns flera gånger i koranen. T.ex. Fjärde suran, vers 24:

‘Ni får inte närma er gifta kvinnor utom sådana som ni rättmätigt besitter – detta är vad Gud föreskriver för er.’

Antingen så tror man att slaveriet i arabvärlden var något positivt och att slavarna underkastade sig sexuell förnedring frivilligt, eller så förstår man att dessa slavar blev våldtagna och att koranen rättfärdigar sådana våldtäkter.

Svenska offentliganställda som lyssnar på professorn den 2 maj ombedes vara kritiska och vaksamma på hans ursäktanden av islam. Spela gärna in och hör av er.

Jan Sjunnesson

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson