Annonsera på Avpixlat

Gäng i Kungsbacka attackerar unga kvinnor – polisen uppmanar till “envars-ingripande”

Anders Wiss, Kungsbackapolisen

Anders Wiss, Kungsbackapolisen.

SEXÖVERGREPPSEPIDEMIN Flera unga kvinnor har antastats och även misshandlats av män nyligen i centrala Kungsbacka. Polisen önskar nu att vanliga Kungsbackabor ingriper om de ser något liknande hända igen.

I måndags misshandlades en 16-årig flicka svårt på Hamntorget i centrala Kungsbacka. Flickan fick föras med ambulans till Varbergs sjukhus och flyttades senare under kvällen till Sahlgrenska universitetssjukhuset. Det är oklart hur svårt skadeläget är.

Till polisen har flickan uppgett det var tre män som misshandlade henne. Männen var enligt flickan i 25-årsåldern och iklädda stora jackor. Två av förövarna hade markerad skäggstubb. Flickan uppger även att samtliga gärningsmän hade utländsk härkomst. De försvann efter dådet i en silvergrå bil som polisen är intresserad av att identifiera.

På tisdagen blev en annan ung flicka omkulldragen och sexuellt attackerad på en gångväg vid Aranäsgymnasiet. Flickan har lämnat följande signalement på gärningsmännen: 18-20 år, 170 centimeter långa, svarta bylsiga jackor. En av männen bar mörk keps med vitt märke. Samtliga hade utländsk härkomst.

Polisen uppmanar till envars-ingripande

På polisen i Kungsbacka tror man att det kan röra sig om samma gäng och är nu angelägen om att snabbt få stopp på kvinnoöverfallen. Till Kungsbackaposten säger polisman Anders Wiss att man vid sidan av tips också vill att allmänheten ingriper om man blir vittne till en liknande attack:

“– Det är bra med fler ögon och alla får ingripa vid ett så kallat envars-ingripande. Men några medborgargarden gillar jag inte. Det är polisen som ska sköta sådant, säger Anders Wiss.”

Envarsingripande defineras i Rättegångsbalken:

“Om den som har begått brott, på vilket fängelse kan följa, påträffas på bar gärning eller flyende fot, får han gripas av envar. Envar får också gripa den som är efterlyst för brott. Den gripne skall skyndsamt överlämnas till närmaste polisman”.

Liknande vågor av övergrepp mot unga kvinnor, förövade av gäng med utländsk härkomst har även rapporterats från andra håll i landet, bland annat från Östersund. Där anser polisen att det inte längre är säkert för kvinnor att vistas ensamma utomhus och har gått ut med en allmän varning.

Media mörklägger

Alla medier är inte lika intresserade som Kungsbacka-Posten av att gärningspersonerna ska åka fast. Göteborgs-Posten väljer exempelvis att helt utelämna alla signalementsuppgifter utöver att gärningsmännen var i 25-årsåldern. Det uppenbara skälet till detta är att man anser det vara god pressetik att försvåra de rättsvårdande myndigheternas arbete i de fall gärningspersonerna har utländsk härkomst.

Det är för medier som Göteborgs-Posten mer angeläget att inte gynna Sverigedemokraterna och den invandringskritiska opinionen än att rapportera konsekvensneutralt och förhindra att unga tjejer misshandlas och våldtas. Alla journalister håller dock inte med. Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi riktar i ett antal tweets skarp kritik mot Göteborgs-Posten för att man mörklägger gärningspersonernas signalement:

Ivar Arpi tweet - media utelämnar signalement

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson