Annonsera på Avpixlat

Av-slöjad kvinnodag i Tensta

KVINNODAGEN Den internationella kvinnodagen 8 mars uppmärksammades i Stockholmsförorten Tensta genom en demonstration mot islams kvinnoförtryck, den så kallade “Av-Slöjade Kvinnodagen”, arrangerad av några privatpersoner som ville visa hur islam påverkar kvinnor i dagens Sverige.

Under en timme hördes tal på svenska, engelska, arabiska och somaliska som öppen kritik mot islams förnedrande kvinnosyn. Vid början av demonstrationen störde några boende talaren Irma Nilsson Bergström när hon berättade om vad Koranen säger om kvinnor (se klipp nedan).

Det tal som dessa personer inte tyckte om löd enligt följande:

Den jämställdhet och frihet som kvinnor i Sverige uppnått får inte försvinna. Därför måste hoten mot dem identifieras. Vi anser att det största hotet kommer från hedersförtryck och islam. Idag ska vi dock bara tala om islam men vi vet att hedersförtryck även förekommer inom andra religioner i Mellanöstern, Asien och Afrika.

Islam gör stor sak av att skilja på män och kvinnor. Männen ska beskydda kvinnorna och dessa ska i sin tur föda och uppfostra mannens barn. För att alla ska veta att en muslimska kvinna står under sin makes, faders, broders eller annan manlig släktings beskydd bär hon en slöja. På så sätt vet alla män att de tar en risk om de närmar sig en beslöjad kvinna.

De otrogna, det vill säga inte muslimska flickor och kvinnor som inte har slöja, är däremot fria villebråd. Det har märkts tydligt i de ökande sexuella övergreppen mot icke muslimska kvinnor de senaste åren.

I Koranen sura 33, vers 50 skrev Mohammed om bruket av icke-muslimska kvinnor som sexslavinnor:

Profet! Vi gör dina hustrur tillåtna för sig , dem som du givit deras lön, de slavinnor som gud givit dig som byte

I sura 4, vers 24 medger Mohammed att en man kan göra vad han vill be de slavinnor han äger. Själv tog han redan år 627 den vackra judinnan Rayhana till sexslav efter att han dödat hennes make och barn. Därmed satte Mohammed ett exempel att följa som blev ett rättesnöre eftersom han är den goda perfekta människan för alla muslimer att efterfölja.

Att använda kvinnliga slavar till sex är sanktionerat i Koranen, i sunna, traditionen, och i sharia, lagen. Denna förnedrande syn på kvinnor som ägodelar, oavsett om de är hustrur eller slavinnor eller döttrar, innebär att de alltid ska vara sexuellt tillgängliga för männen:

Sura 2, vers 223: Edra hustrur är för er [som] en åker; beträd därför er åker när och som ni önskar

Hur kvinnor ska klä sig regleras i Koranen,

Sura 33, vers 59: Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar och till [alla] troende kvinnor – att de [utanför hemmet] noga sveper om sig sina ytterplagg på så sätt att de lättare blir igenkända [som anständiga kvinnor] och undgår att bli ofredade.

ja till och med hur de ska gå bestäms i Koranen, sura 24, vers 31:

och låt dem inte gå med svajande gång för att dra uppmärksamheten till sina dolda behag

Det är därför omöjligt att på ett enkelt sätt tro att islam kan reformeras utan att även dess fundamentala skrifter omtolkas till modern tid där kvinnor jämställs med män och har samma fri- och rättigheter.

Vad som krävs är för det första att svenska politiker, ansvariga tjänstemän och myndigheter inser att de inte få släppa ifrån sig makten till sharia-domstolar, där en kvinnas rättigheter aldrig är lika stor som en mans. Beslutet att ens pröva om iransk lag om brudpeng, så kallad mahr, ska gälla i Sverige som togs förra veckan i Högsta Domstolen är ett första steg mot sharia, och ett hot mot kvinnors frihet även om just detta fall skulle ge kvinnor pengar från en brudgum.

För det andra ska svenska regler och traditioner angående kvinnor gälla före muslimska påbud och kulturella seder. Att bada tillsammans med okända, att dansa, att tala med pojkar och män utanför familjen, att fika, att gå fritt på natten hem till sin bostad, att cykla och utöva sport – ja allt som flickor och kvinnor uppnått i denna fina del av världen måste försvaras mot islam. Inte bara islamism, eller salafism, eller fundamentalism utan just islam. Som vi sett av Korancitaten tillhör en förnedrande syn på flickor och kvinnor islams grundprinciper.

Att inte umgås naturligt med det motsatta könet utanför familjen leder till stora problem för flickor i muslimska familjer. Eftersom andra familjers flickor är förbjudna att ta kontakt med så blir ibland bara den egna familjens flickor de enda som männen kan närma sig. Andelen incest och övergrepp inom muslimska familjer är stort. Den egyptiska läkaren och författaren Nawal El Saadawi beräknade redan 1979 att omkring 45 % av alla flickor i outbildade egyptiska familjer hade utsatts för sexuella övergrepp, i utbildade familjer var siffran lägre, 34 %, vilket ändå är alltför högt.

Muhammeds yngsta hustru Aisha var bara sex år när äktenskapet ingicks och nio när hon tvingades ha samlag med honom. Även i detta sätter han ett dåligt exempel för sina lärjungar.

Islam kontrollerar kvinnor ned till deras mödomshinnor, deras menstruationer, deras höga skratt, ja allt som kvinnor vill göra måste godkännas av deras män. Men i Sverige gäller inte sharia och heller inte godtyckliga regler vare sig de kommer från familjen, moskén eller bekanta.

Kvinnor är födda fria och ska därför leva fritt. I Sverige och i världen. Vi kan börja med att leva fritt, tänka fritt och tala fritt i Tensta.”

Samma tal lästes upp på arabiska via en uppspelning (intresserade kan höra av sig till Avpixlat).

Därefter höll den danska islamkritikern Tania Groth ett tal på engelska som nu (nästan i helhet) finns på YouTube och i text.   Hon var också talare vid den första Folkets Demonstration i sept 2015.

Till sist spelades ett föredrag av ex-muslimen Mona Walter på somaliska som förstods av en del Tenstabor.

Talaren Irma Nilsson Bergström tog av sig slöjan på den "Av-slöjade kvinnodagen" i Tensta. Foto: Roger Sahlström

Talaren Irma Nilsson Bergström tog av sig slöjan på den “Av-slöjade kvinnodagen” i Tensta. Foto: Roger Sahlström

Av-Slöjad Kvinnodag i Tensta drog ett femtiotal personer som bevakades av två polisbilar. Arrangörerna fick polisbeskydd till tunnelbana och parkering efteråt. Några svenska feminister syntes inte till i denna stadsdel där jämställdhet mellan könen inte verkar ha nått långt.

Jan Sjunnesson

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson