Annonsera på Avpixlat

Aftonbladet upprörda över Daily Mails fortsatta rapportering om Sveriges migrationshaveri

Daily Mail, Aftonbladet

MEDIER HÄR OCH DÄR En av världens största engelskspråkiga tidningar, brittiska Daily Mail, har i en rad reportage skildrat det migrationshaveri och asylkaos som drabbat Sverige till följd av sjuklöverns långvariga vanstyre. Frustrationen inom svensk PK-media över att internationell press berättar sanningen har varit stor.

Daily Mail riktar nu i en färsk artikel även strålkastaren mot det svenska etablissemanget – där allmänmedia ingår – och visar hur man mörklagt och satt munkavle på medborgarna i syfte att kunna pådyvla dem det massinvandringsbaserade multikulturalistiska samhällsbygge som nu visat sig vara ett fallfärdigt fuskbygge. På Aftonbladet, en av de tongivande medieaktörerna när det gäller mörkläggning, desinformation och demonisering av den förda migrationspolitikens kritiker, är upprördheten inte att ta miste på.

Tidigare har Csaba Perlenberg på Expressen ondgjort sig över Daily Mails Sverigerapportering och jämfört tidningen med Avpixlat, en jämförelse som vi förstås uppfattar som en rejäl komplimang. Nu är det Aftonbladets Oisin Cantwell som beklagar sig över att den brittiska jättetidningen inte håller tand för tunga om tingens ordning i det Sverige som på några decennier förvandlats till ett internationellt föredöme till ett varnande skräckexempel. Även Cantwell gör för Avpixlat smickrande jämförelser mellan Daily Mail och svensk alternativmedia.

Den aktuella artikeln i Daily Mail har rubriken “Hur Europas mest liberala nation satte munkavle på sitt eget folk om migrantattacker: Den svenska sammansvärjningen att dölja sanningen om asylinflödet“. I texten berättas bland annat hur vänstermedia som Aftonbladet framställt medborgerliga trygghetsinitiativ på gator och torg som våldsverkande nynazister samtidigt som man valt att inte rapportera om migranters sexuella övergrepp på svenska tjejer på samma platser.

Daily Mail tar också upp det brutala mordet på 22-åriga asylboendeanställde Alexandra Mezher, som med en förskärare som mordvapen nära nog fick huvudet skilt från kroppen av den åldersljugande “ensamkommande” asylfuskaren Youssaf Khaliif Nuur från Somalia. Den brittiska tidningen skriver hur mordet blivit något av en brytpunkt för svenskarna vad gäller tolerans och öppna gränser och att alltfler anser att det är nog nu. Även det blodiga dubbelmordet på IKEA i Västerås förra året nämns, där den illegale invandraren Abraham Ukbagabir från Eritrera med en kniv ändade livet för 55-åriga Carola Herlin och hennes 28-årige son Emil Herlin.

I artikeln nämns också att lilla Sverige med sina knappt tio miljoner invånare, förra året släppte in hisnande 163.000 asylsökare från tredje världen och hur detta per capita räknat är ett oslagbart världsrekord i massinvandring. Daily Mail nämner också att 33.000 av dessa var s.k. ensamkommande flyktingbarn, dvs samma typ av migranter som mördaren Youssaf Khaliif Nuur.

Vidare berättas i reportaget om hur svenska Aftonbladet konsekvent misslett sina läsare om situationen. Den svenska vänstertabloiden beskrivs av Daily Mail som en tidning som hårdvinklar, utelämnar och fabricerar i syfte att framställa det svenska folkets protester mot massinvandringsvansinnet och dess konsekvenser som våldsamma högerextremister samtidigt som det verkliga våldet och den verkliga kriminaliteten bland migranter som nu eskalerar bortom all kontroll på gator och torg förtigs och dessa migranter i stället porträtteras som offer för främlingsfientlighet och rasism.

Även andra svenska allmänmedier får kritik av Daily Mail för hur man mörklagt migranters brott och upplopp. Flera konkreta exempel ges. Man citerar också bland annat SvD:s kolumnist Ivar Arpi som kritiserat hur en offentlig diskussion om invandringspolitiken inte är möjlig att föra i Sverige utan att man som kritiker till den förda politiken omedelbart stämplas som kollaboratörer till extremhögern. Även den brittiske författaren Ian Channing, som har stor erfarenhet av Sverige, citeras. Channing har dragit paralleller mellan åsiktsklimatet i Sverige idag och det i det forna kommunistiska DDR och hur alla som är kritiska till etablissemangets bygge av det mångkulturella Sverige stämplas som nazister och fascister.

Allt detta och mer därtill beskrivs öppet och ärligt i den långa Daily Mail-artikeln. För den vänsterradikala boulevardtabloiden Aftonbladet är det förstås pinsamt att på det här sättet avslöjas i internationell press som ett pravda-liknande redskap i den svenska politiska nomenklaturans tjänst. I en spretig text signerad ledarskribenten Oisin Cantwell försöker Aftonbladet i raljanta ordalag framställa Daily Mail som den oseriösa medieaktören. Det går inte så bra. Knappast någon som inte redan innan är ordentligt hjärntvättad av vänsterliberal propaganda kan undgå att notera den desperat skuldmedvetna undertonen mellan raderna i Cantwells text.

Samtidigt får man förstå att Aftonbladet som redan är frustrerade över att föra en allt ojämnare kamp om de svenska läsarna med sanningssägande inhemska alternativmedier nu drabbas av fullständig panik när de också utmanas av internationella jättemedier som Daily Mail. Man inser att de dagar nu är räknade då man ännu kan påräkna något avgörande opinionsbildande inflytande över medborgarna.

Tillfälligt har man försökt sig på ren censur. Genom att hota Daily Mail med domstolsstämningar lyckades det svenska etablissemanget förmå den brittiska tidningen att blockera tidigare artiklar om Sverige på webben så att dessa inte kunde läsas av svenskar. Det påminner inte så lite om det vi ser i totalitära diktaturer som Kina och Nordkorea. Av allt att döma låter sig Daily Mail inte längre skrämmas till sådana censuråtgärder och den senaste artikeln – och förhoppningsvis framtida sådana – är fullt läsbar även från Sverige.

Jenny Svensson

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson