Annonsera på Avpixlat

Kaziva berättar varför hon länkar till Avpixlat

Kaziva jpeg

LÄNKA TILL “HATSAJTER” På bloggen Kazivas Värld, skriver Kaziva Sadafi, iranskfödd kurdisk undersköterskestuderande i Umeå och flitig bloggare, om att länka till Avpixlat och Fria tider. Hon ser inte något problem med att länka till sidor som Avpixlat eller Fria Tider, något som hon kritiserats mycket för.

”Det är flera som har skrivit till mig de senaste månaderna och sagt att jag inte ska länka till sidor som Avpixlat och Fria Tider för de har dåligt rykte och är ’hatsajter’. Jag ska istället länka till andra riktiga tidningar. Problemet är ju att de ’riktiga’ tidningarna inte skriver som det är. Om svensk media bara varit ärliga om allt som händer så skulle inte Avpixlat eller Fria Tider finnas. “

I samtal med Avpixlat förklarar hon sin inställning:

– Nej. Ni är inte en hatsajt. Ni skriver som det är. Jag som person tycker om att lyfta upp saker men tyvärr i Sverige får man inte tala om saker som leder till konflikter eller att man blir osams mellan folkgrupper.

– Det är en svenskt beteende, det är inte kurdiskt, inte iranskt, inte arabiskt, inte afghanskt. Vi är vana vid att diskutera och ta konflikter och prata om allt. Även i diktaturens Iran så pratar vi om det mesta, om saker som inte är okej. Vi är lite hårdare, inte rädda och fega.

Svenska medier är orättvisa mot alternativa medier anser Kaziva. Hon har inte tidigare engagerat sig i samhällsfrågor men det senaste året har hon engagerat sig mer. Hennes far som stred för kurdernas frihet som peshmerga-soldat skadade sig vilket gjorde att hon inte ville hamna i politiska strider. Men i Sverige är det för tyst om de verkliga problemen kring invandringen.

– De här stora tidningarna som Aftonbladet och Expressen, de tar allt så försiktigt. Alla är rädda för att kallas rasister och annat och, de är för fega för att vilja ta upp problem.

– Jag har en teori om varför de inte är schyssta mot er på Avpixlat för att de vill behålla sin makt. De vill inte att SD ska vinna och kallar dem för rövhål och en massa andra ganska otrevliga ord. Det viktigaste är inte vad som är sant utan deras makt och att SD inte vinner.

Kaziva Sadafi har blivit extra påhoppad för att hon är invandrarkvinna som försvarar rätten att länka till alternativmedier som hon läser ofta och med stor behållning. Hon gör det för att där står om händelser som de vanliga tidningarna tiger om.

– Om hedersförtryck till exempel. Det ser jag ofta inget alls om i de vanliga tidningarna för de försöker undvika ämnet. Jag går till Avpixlat eller Fria Tider och där står allt man behöver veta och det stämmer för jag har erfarenheter.

– Men jag håller mig ifrån vissa andra invandrare. En del kurder kritiserar mig för att jag kritiserar dem och de säger att vi bor i samma land och att jag ska hålla tyst. Jag har blivit ganska mobbad ibland. Till och med när jag var i ute på restaurant så kom en kurdisk man fram och tjafsade en gång.

Kaziva har även försvarat Martin Alexandersson, SDare och nämndeman i Västerås, och Folkets Demonstration.

Jan Sjunnesson

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson