Annonsera på Avpixlat

Avpixlats artikel om Rinkebyattacken sprids globalt

polis rinkebyAVPIXLAT I OMVÄRLDEN Avpixlat rapporterade nyligen, först av alla, om hur ett TV-team från Australiens 60 Minutes attackerades i Stockholmsförorten Rinkeby av våldsamma asylinvandrare. En av Australiens största dagstidningar bekräftar nu att Avpixlats artikel är korrekt. Dessutom rapporterar media i ett antal länder runt om i världen om incidenten där Avpixlat omnämns i positiva ordalag.

Tidningen Sydney Morning Herald fick reda på hur det australiska TV-teamet attackerades av invandrare i Rinkeby under 60 Minutes-reportaget i samarbete med Avpixlats Jan Sjunnesson. Tidningen kontaktade därför TV-teamet som gjorde reportaget för bekräftelse av incidenten. Det som Avpixlat rapporterade var helt korrekt och kunde officiellt bekräftas av de australiska reportrarna på plats i Rinkeby.

I svensk media har delar av det inträffade ifrågasatts pga att polisen saknade uppgift om den senare utvecklingen. Detta förklaras dock av att polisen, tvärtemot vad man lovat, då hade lämnat platsen, något som framgår av Avpixlats rapportering. Att polisen avvek var i själva verket orsaken till att våldsverkarna vågade slå till på nytt

Utöver att bekräfta att Avpixlats artikel är korrekt och även länka till artikeln på Avpixlat omnämner Sydney Morning Herald Avpixlat som en “lokal nyhetssajt”. Det ska jämföras med svenska SVT, som inte länkar till Avpixlat och dessutom använder pejorativa epitet som “främlingsfientlig”.

Artikeln i Sydney Morning Herald nämner även att flera journalister från Sverige kontaktat tidningskoncernen för att förtala Avpixlat. Se mer om detta i separat artikel HÄR. Tidningen beskriver det som att Avpixlat har ett förhållningssätt som är uttalat “anti-immigration”. Vi kan dock gissa att de svenska journalisterna i själva verket grundlöst beskrev Avpixlat som “rasistisk” och liknande men att Sydney Morning Herald hade integritet att se igenom detta i vetskap om det svenska medielandskapets vänsterliberala slagsida och därför kunde avfärda förtalet för vad det var och i stället korrekt benämna Avpixlat som bara en “nyhetssajt”.

I sammanhanget kan nämnas att svensk media nyligen jämfört en av världens största tidningar, brittiska Daily Mail, med Avpixlat och anklagat dem för att vara rasistiska i sin rapportering om svensk invandringspolitiks konsekvenser på samhället. Det ger lite perspektiv på hur man bör uppfatta den svenska journalistkårens smutskastning av Avpixlats kritiskt granskande och för övriga medier obekväma journalistik.

Utöver Sydney Morning Herald snappade dessutom annan media i Australien upp storyn som omedelbart spreds i hela landet. Även StorbritannienRyssland och USA har skrivit om Avpixlats Rinkebyreportage. Den gemensamma nämnaren är att Avpixlat omnämns som “nyhetssajt”, till skillnad från den smutskastning som kännetecknat ohederlig svensk media. Också Yahoo har uppmärksammat storyn. Utöver dessa mer kända nyhetskanaler har otaliga bloggar och diverse andra nyhetssajter världen över publicerat storyn. Avpixlat är således nu, till svensk PK-medias förtret, en internationellt känd nyhetssajt.

Sverige fortsätter alltså att skämma ut sig internationellt. Inte bara blir den svenska asylinvandringskollapsen allt mer uppenbar för resten av världen, nu senast genom incidenten kring det australiska 60 Minutes TV-teamet. Även svenska journalister skämmer ut landet genom att inte respektera Avpixlat som en legitim nyhetskanal som dessutom samarbetar med internationell media i samband med reportage om det svenska invandringshaveriet. Sydney Morning Herald agerade dock professionellt och benämnde Avpixlat korrekt trots svenska journalisters försök till smutskastning.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson