Annonsera på Avpixlat

Australiskt filmteam attackerade i Rinkeby

60

“SVERIGE” / AUSTRALIEN På måndagseftermiddagen besökte ett australiskt filmteam från programmet 60 Minutes den invandrartäta Stockholmsförorten Rinkeby. De var där för att skildra massinvandringen till Sverige och ville ha lite lokalfärg och intervjua boende. Teamet hann knappt komma till Rinkebyplan innan det small till.

När en kameraman steg ur bilen körde en bil upp intill honom och den afrikanske föraren av fordonet började bråka. Efter två minuters tjafsande om varför de skulle filma just i Rinkeby så körde föraren över kameramannens fot. Mannen ramlade och låg kvar en stund medan en i teamet fortsatte filma bilen som snabbt körde därifrån.

Kameramannen reste sig och skakade av sig dammet. Inga ben var brutna men en öm fot gjorde rejält ont. Polisen anlände efter nästan 10 minuter. Sex poliser bevakade de fyra i filmteamet, tre fotografer och programledaren Liz Hayes och Avpixlats medarbetare Jan Sjunnesson som guidade dem i Rinkeby. Efter en stund bestämde sig australiensarna för att gå in på Rinkeby Torg medan poliserna höll sig i bakgrunden.

– Vi provocerar dem om vi följer med så gå in ni så ser vi er från Rinkebyplan, sa en polisman.

Filmteamet talade där med invånarna som inte verkade aggressiva utan berättade om hur fint de hade i Rinkeby med så många kulturer. Alla sa att de trivdes där. Men när poliserna försvann, utan att berätta det för teamet, cirklade direkt en grupp unga afrikanska maskerade män runt fotograferna.

En fotograf attackerades och fick ett slag över munnen med knuten näve så att blodvite uppstod. En burk kastades sedan in i kameran. Samtidigt attackerades en annan fotograf som också blev slagen rätt över hakan så att en tand lossnade.

Teamet bestämde sig snabbt för att lämna Rinkeby men med bilder på allt som hänt dem. De berättade att de varit i Somalia, Syrien och Irak men något liknande som nyss hänt dem hade de aldrig upplevt någon annanstans.

Reportaget från Sverige kommer sändes i Australiens kvalitetsprogram 60 Minutes i deras statstelevision inom kort. Förutom intervjuer med Tino Sanandaji och Avpixlats Jan Sjunnesson om invandringspolitik kommer även hatande islamister på Internet i Sverige skildras i programmet.

Jan Sjunnesson

Uppdatering: På tisdagen rapporterade också australisk media om incidenten. Även brittisk media skriver om händelsen. Svensk media tiger däremot. Skälen till tystnaden är sannolikt två – man vill inte visa fram den verkliga bilden av det mångkulturella haveriet och – inte minst – man vill slippa ange Avpilxat, som var först med nyheten och enda media på plats, som källa.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson