Annonsera på Avpixlat

Skola i Gävle bjöd in IS-hyllande imam att prata om islam

Andersbergsskolan i Gävle bjöd in terrorhyllande hatimamen Abu Raad.

Andersbergsskolan i Gävle bjöd in terrorhyllande hatimamen Abu Raad.

ISLAMISERINGEN Abo Raad, imam i Gävlemoskén, som bland annat hyllat den muslimska terrormilisen IS och förespråkat dödsstraff för homosexualitet, bjöds nyligen in av Andersbergsskolan i Gävle för att prata om islam: “Vi fick ett erbjudande om att träffa honom, det tyckte vi var jättebra“, deklarerar biträdande rektor Jonas Larsson.

Larsson försvarar inbjudan av terror-imamen med att inga elever var närvarande, endast lärare. Han tycker även att det var i sin ordning eftersom “det inte handlar om att ta ställning på något sätt“. I klartext anser skolans ledning alltså att man inte ska ta ställning i frågan för eller emot IS terrorism eller dödsstraff för homosexuella.

Abu Raads budskap är populärt bland den muslimska gruppen i Gävle. Många av eleverna i Andersbergsskolan går tillsammans med sina familjer regelbundet till Gävlemoskén för att lära sig hur en riktig muslim bör leva och tänka.

Förutom att stödja jihad-terror och önska ta död på alla homosexuella predikar Raad också att en god muslim måste ta avstånd från demokrati, inte rösta på några politiska partier i Sverige och inte bli vän med icke-muslimska svenskar, s.k. kuffar. Enligt Larsson framkom under samtalet med Raad också att imamen förespråkar kvinnlig könsstympning och djurplågande halal-slakt.

Raad fick via sin organisation Sveriges Imam Förbund för sex år sedan närmare en halv miljon kronor i statsbidrag från dåvarande Ungdomsstyrelsen för att “minska islamofobin” i samhället. För pengarna skapade Raad en webbplats, muslim.se, där han spred de budskap som redogjorts för ovan.

Sajten var aktiv ända fram till årsskiftet 2014-2015. Detta trots att dess innehåll redan 2010 uppmärksammades av bl.a. Svenska Dagbladets Per Gudmundson. Varför sidan till sist släcktes ned är oklart.

Jonas Larsson på Andersbergsskolan anger som skäl för inbjudan av Abu Raad att man vill försöka förstå de uppfattningar som finns bland skolans invandrade muslimska elever. Det handlar om sådant som att de muslimska eleverna inte anser sig få umgås med svenska elever i skolan, inte fira någon elevs födelsedag och inte delta i svenska traditioner såsom julpyssel.

På skolan finns även muslimska lärare. Det framgår inte om dessa lärare delar de separatistiska  och svenskfientliga åsikterna eller varför de i annat fall inte satt ned foten och klargjort för de muslimska eleverna vad som gäller om man vill invandra till och leva i Sverige.

Inte heller framgår det av Larssons resonemang vad konstruktivt skulle kunna komma av att upprätta en dialog med en terroristhyllande imam. Vidare är det oklart varför Raad, trots sina åsikter och det budskap han predikar, tillåts fortsätta sin verksamhet i Gävlemoskén och fylla muslimska skolelever med sitt hatbudskap.

Varför har moskén inte stängts? Får den i likhet med de flesta moskéer i Sverige statsbidrag? Varför har Raad inte tvingats betala tillbaka den halva miljon skattepengar han fick från Ungdomsstyrelsen när det uppdagades att pengarna använts för att driva en muslimsk hatsajt? Varför har ansvariga på Ungdomsstyrelsen inte ställts till svars för att man beviljade bidraget?

Gefle Dagblad som uppmärksammat Andersbergsskolans inbjudan av Abu Raad uppger att Raad och övriga företrädare för Gävle Moské, på grund av tidigare granskande reportage, bojkottar tidningen och vägrar på några frågor om den verksamhet man bedriver.

Axel Andersson

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson