Annonsera på Avpixlat

Yttrandefrihetsfientlig vänsteruniversitetsprofessor i USA sparkad

USA / SKIPAD RÄTTVISA Avpixlat har vid ett par tillfällen tidigare rapporterat om den yttrandefrihetsfientliga vänsterprofessorn Melissa Click på University of Missouri i USA. Universitet har nu formellt sparkat professorn på grund av hennes demokratifientliga beteende.

I höstas uppmanade Melissa Click till våld mot en journalist som bevakade en demonstration på universitetet. Politiker i delstaten Missouri krävde snabbt Clicks avgång eftersom hon inte respekterade yttrandefriheten och demokratin. Universitetet gjorde en utredning och beslutade att Clicks yttrandefrihetsfientliga agerade var oacceptabelt, vilket nu lett till att universitetet sparkat Click. Att Click bad om ursäkt för sitt uppträdande ansågs inte vara tillräckligt, kanske inte heller som en trovärdig ångerköpthet.

Universitetet påpekade att Click å ena sidan har rätt att demonstrera och uttrycka sina åsikter men att hon inte har rätt att genom uppmaningar till våld försöka stoppa en journalist från att utföra sitt arbete under den demonstration som Click deltog i.

Delstatens politiker var även inblandade i fallet. De beslutade nämligen att av olika skäl dra tillbaka utlovade motsvarande 50 miljoner svenska kronor från universitetet som skattebetalarna skulle ha bidragit med. En del av den indragna summan inkluderade Clicks lön. Delstatspolitikerna vägrade helt enkelt låta skattebetalarna bekosta lönen för en professor som inte respekterar yttrandefriheten och demokratin samt den amerikanska konstitutionen.

Samma delstatspolitiker hade redan tidigare kritiserat Click och universitetet för vad de ansåg vara flumforskning, där Click “forskade” i såväl Lady Gaga som Fifty Shades of Grey och annat hokus pokus. Politikerna ansåg inte detta vara tillräckligt seriöst för att finansieras med skattepengar. Detta, tillsammans med Clicks öppna demokratifientlighet, fick alltså bägaren att rinna över hos de folkvalda politikerna, som genom budgetåtstramningar pressade universitetet att sparka henne.

Professorer på amerikanska universitet har stor frihet, så det är mycket ovanligt att dessa sparkas. Att Click ändå fick sparken visar att delstatens politiker såg mycket allvarligt på hennes antidemokratiska och yttrandefrihetsfientliga uppträdande, vilket i grunden visar hur viktig yttrandefriheten anses vara i USA.

Relaterat

Aggressiva vänsterfascister försökte skrämma bort fotograf från amerikanskt universitet

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson