Annonsera på Avpixlat

Polisen prioriterar “EU-migranters” tiggeri framför äldre svenskars trygghet

tiggare sover på sergels torg i stockholm

Olagligt tiggarläger mitt i staden. Men polisen gör ingenting.

OLIKA INFÖR LAGEN Efter att en 85-årig kvinna blivit bestulen på sin plånbok, gick polisen i Växjö ut med en varning för en kvinnlig stöldliga. Polisen misstänker att ligan använder tiggeri som en täckmantel. Bristande resurser, felaktiga prioriteringar och slapphet inför lokala ordningsföreskrifter ger EU-migranterna möjlighet att fortsätta med sin verksamhet med följden att äldre svenskar otrygghet ökar.

EU-migranterna blir ett allt vanligare inslag i gatubilden i svenska städer. Med detta kommer ordningsproblem, småbrott, nedskräpning hot och allmänt störande ordning. Som det är i dagsläget kan polisen eller andra myndigheter inte göra mycket åt EU-migranternas framfart beroende på EU:s öppna gränser och att tiggeri i sig inte är förbjudet i Sverige.

I de flesta kommuner finns det dock lokala ordningsföreskrifter o dessa föreskrifter tas bland annat pengahantering upp. Under paragraf 10 i Växjös föreskrifter får det att läsa följande:

10 § Polismyndighetens tillstånd krävs för insamling av pengar, i bössor eller liknande, om insamlingen inte utgör led i en tillståndspliktig allmän sammankomst eller offentlig tillställning

Detta borde vara en öppning för polisen att agera mot tiggeriet. Men efter att Avpixlat ringt runt bland polisen och olika myndigheter så visar det sig att de lokala ordningsföreskrifterna är helt verkningslösa att använda mot EU-migranter.

En orsak till att man inte agerar efter föreskrifterna är att man gör skillnad på tiggeri och insamlingar. Från polisens sida menar man att tiggeri är en privat mindre företeelse och insamlingar är för något större evenemang och pengar ska sedan skänkas till något välgörande ändamål. Det kan förefalla vara ett bakvänt resonemang då insamlingar på gator och torg är rätt sällsynta medan det hitresta tiggeriet numera pågår i vart vartannat gathörn.

Ett annat stort problem är att EU-migranter struntar i att söka tillstånd eller respekterar svenska lagar och regler. Eftersom de saknar ID-handlingar och myndigheter inte har identitet på individerna blir det svårt att lagföra dessa människor. Sverige har vi ett system som bygger på en rättssäkerhetsprincip. Polisen och andra myndigheter måste vara säkra på identiteten innan de kan inleda ett ärende. Detta gör att EU-migranter kan fortsätta med sin verksamhet.

Hos polisen i Växjö säger man att de inte hinner med kallade småbrott och vardagsbrott längre. En trend som vi sett över hela Sverige den senaste tiden och många poliser har gått ut och varnat.  Polisen saknar resurser och måste lägga prioritet på annat. Polisen i Kronoberg letar fortfarande efter de  tre kvinnorna.

Avpixlat var särskilt intresserade av att få reda på om polisen i Smålandsregionen, som ju gått ut med en brottsvarning till allmänheten, också var beredda att agera, exempelvis genom att se till att åldriga svenskar kan gå och handla och ta ut pengar ur bankomaten utan att behöva konfronteras med hitresta tiggare som kanske också begår åldringsbrott. Av de svar Avpixlat fått kan slutsatsen dras att polisen inte värnar om äldres svenskars trygghet utan i stället prioriterar hitresta “EU-migranters” rätt att bryta mot lagar och förordningar.

Roger Sahlström

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson