Annonsera på Avpixlat

Vi måste våga tala öppet om den strukturella arabiska rasismen

Björn Norström

KRÖNIKA VARNINGSTEXT: Verklighetsförnekande “antirasistiska” och politiskt korrekta vänsterfeminister kan bli kränkta av denna krönika, dess argument, omnämnda fakta samt källhänvisningar. Om en hen ur nämnd grupp trots denna varning beslutar sig för att läsa texten bör en verklighetsförankrad och rationellt tänkande vuxen även närvara, eller i alla fall ett barn som kan hantera Alfons Åberg, som dessutom har telefonnumret till DO samt Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism tillgängligt. Mvh, Svänska Akadämiin.

En arabisk invandrare blev nyligen fälld för att brutalt ha misshandlat en man med afrikanskt ursprung med ett järnrör i Hörby. Under utredningen framkom det att dådet var rasistiskt motiverat. Detta är föga förvånande eftersom rasismen inom den arabiska befolkningen i såväl Sverige som Mellanöstern är strukturell, utbredd, historiskt förankrad och djupt rotat, till skillnad från svenskar vars omfattande tolerans för människor av annat ursprung är ett globalt föredöme.

Svenskar anses vara världens kanske minst rasistiska och mest toleranta folkgrupp. Rasismen inom den svenska folkgruppen är minimal. Det betyder inte att rasism bland svenskar inte existerar. Dock är den svenska rasismen mycket ovanlig, speciellt i jämförelse med folkgrupper som till exempel araber. En internationell studie bekräftar att strukturell diskriminering baserat på ursprung och etnicitet är vanligast i just Mellanöstern, alltså den strukturella rasismen.

Svenskar har en extremt stor tolerans för människor av andra ursprung, religioner och kulturer. Detsamma kan absolut inte sägas om araber. Granskar vi toleranskartan i länken ovan ser vi att de fåtal arabiska länder som analyserades såsom Turkiet, Saudiarabien, Jordanien och Iran och är betydligt mer rasistiska och mindre toleranta än Sverige. Dessa fyra länder var dessutom de enda arabländerna som analyserades, så det är inte omöjligt att alla andra länder i samma region även de är betydligt mer rasistiska än Sverige, på samma sätt som Sveriges grannländer anses vara mycket toleranta. Till exempel, Saudiarabien lär vara ännu värre än dessa fyra.

Den strukturella rasismen som utövas i Sverige och som internationell media rapporterar om och som den amerikanske presidenten Barack Obama oroas över, är inte den svenska rasismen utan den invandrade strukturella muslimska rasismen mot judar i till exempel Malmö.

Eftersom rasismen är utbredd, historiskt förankrad och djupt rotad bland araber i Mellanöstern är det föga förvånande att massinvandring från just Mellanöstern även leder till ökad rasism i Sverige. Rasism stannar nämligen inte vid gränsen vid migration utan är en del av ”paketet” som arabiska migranter tar med sig till det nya landet, liksom andra ociviliserade seder och bruk som skamvåld, homofobi och kvinnofientlighet.

Araber har en lång och väl dokumenterad historia av rasism mot framförallt afrikaner men under senare tid även mot asiater. Det arabiska slaveriet av afrikaner, som grundas på strukturell rasism, genom åren var faktiskt mer utbrett, pågick under betydligt längre tid och involverade avsevärt fler slavar än den transatlantiska slavhandeln. Västerländsk slavhandel avslutades dock. Detsamma kan tyvärr inte sägas om arabisk slavhandel.

Slaveri pågår fortfarande än idag i olika delar av arabvärlden. Till och med Qatars fotbollsarenor som byggs för fotbolls-VM 2022 byggs till viss del av slavar, människor som importerats, fråntas sina pass och förvägras utbetalning av löner, där de dessutom bor under slavliknande förhållanden. Även IS i Mellanöstern använder såväl arbetsslavar, barnslavar som sexslavar för sin verksamhet.

Redan under medeltiden dokumenterades flitigt den arabiska rasismen mot afrikaner. Det finns ett antal referenser i arabisk litteratur från just medeltiden där araber själva påpekar att afrikaner är ointelligenta, besitter begränsat intellekt och generellt påminner om vilda djur, utöver att afrikaner redan då förslavades i stora antal i den omfattande sk. transsahara-slavhandeln.

Arabers utövande av strukturell rasism samt slaveri pågick långt innan Amerika upptäcktes och således långt innan den transatlantiska slavhandeln och västerländska rasismen existerade, något en välkänd kanadensisk tidningskrönikör klarsynt understryker.

Även under andra världskriget påvisade arabvärlden strukturell rasism genom att samarbeta med självaste Adolf Hitler och Nazityskland i kampen mot judar. Hitler beklagade sig till och med över att Tyskland inte var muslimskt eftersom han ansåg att maskulina islam var bättre lämpad än Tysklands mesiga kristendom för att erövra världen.

Saudiarabien förbjuder fortfarande människor av afrikanskt ursprung att besitta vissa yrken. Den afro-amerikanska tidningen Atlanta Black Star i USA påpekar att afrikaner i MENA-länder regelbundet utsätts för strukturell rasism av araber på grund av just sitt ursprung. Vidare understryker afrikanska flyktingar att muslimer är mer rasistiska än européer.

Vidare finns det även internationella rapporter om att afrikaner, men även asiater, inte är välkomna att besöka vissa ställen i arabvärlden än idag. Det rapporteras även att afrikaner och asiater trakasseras helt öppet på gator och torg i arabländer på grund av sitt ursprung. Till och med amerikansk vänsterliberal media som Huffington Post skriver att arabers rasism mot afrikaner i MENA-länder är utbredd.

Inte ens arabisk media drar sig för att öppet utöva rasism mot självaste amerikanske presidenten Barack Obama. Ett antal olika arabiska medier har genom åren omnämnt Obama som ”Neger-Obama”, “brun mulåsna” och “apa” i syfte att förminska och förnedra presidenten, trots att Obamas mamma är etniskt vit. Pappan är av afrikanskt ursprung.

Även i Sverige ser vi strukturell arabisk arbetsgivarrasism. Hur vanligt är det att arabiska arbetsgivare i Sverige som pizzerior anställer afrikansk eller asiatisk arbetskraft, eller ens svensk, utöver arabisk? Inte speciellt! Orsaken grundas i, som sagt, arabers strukturella rasism.

Min asiatiska och icke-muslimska fru har bott i Mellanöstern, både i Syrien och Dubai, i flera år. Jag frågade henne samt ett dussintal av hennes asiatiska vänner som fortfarande bor i Mellanöstern eller som tidigare bott i Mellanöstern vad de ogillar mest med området och den arabiska befolkningen. De tre omedelbara svaren som är ständigt återkommande, men inte nödvändigtvis i denna ordning, är: rasismen/diskrimineringen, islam, och kulturen. De har berättat otaliga mardrömshistorier om just strukturell rasism och diskriminering i arabländer, men även där gränsen till rent slaveri korsats, berättelser som bekräftar dokumenterade rapporter.

Att leva som icke-arabisk, icke-vit och icke-muslim, framförallt kvinna, i arabländer är kort och gott ett helvete. Jag sammanfattade i en tidigare krönika hur just asiatiska kvinnor behandlas i arabländerna.

För att lösa problem måste man våga öppet tala om dem. Strukturell arabisk rasism är ett problem. Låt oss våga tala öppet om det. Inget ämne får vara tabu i det offentliga rummet i en demokrati med yttrandefrihet, hur obekvämt ämnet än må vara.

Så länge journalister, politiker och diverse andra antirasistiska förespråkare vägrar leva upp till sin antirasistiska retorik och antirasismens verkliga ideal är agerandet inget annat än strukturellt hyckleri. Antirasism handlar nämligen inte om att ohämmat hata oskyldiga vita, heterosexuella medelålders män för att samtidigt helt vända ryggen till strukturell rasism som utspelas dagligen i världen och inom Sverige av araber.

Genuin antirasism handlar om att våga tala öppet om och aktivt motarbeta all form av faktiskt rasism, oavsett vilken grupp som utövar den och oavsett vilken grupp som är offret.

Vi hörs i kommentarsfälten!

Björn Norström

Fler krönikor av Björn Norström hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson