Annonsera på Avpixlat

Våldsamheter och bråk på flera asylboenden under måndagen

13-åring dog i bråk mellan ensamkommande

ASYLBRÅK Ett storbråk på ett boende för “ensamkommande” norr om Stockholm, samt mindre incidenter på två andra asylboenden på olika håll i landet. Det var den asylrelaterade brottslighet som rapporterades under måndagen.

Den allvarligaste av måndagens incidenter tycks ha varit den som inträffade på ett boende för s.k. ensamkommande flyktingbarn i Brottby, ett litet samhälle i Vallentuna kommun, i nordöstra Stockholmsområdet. Vid 20-tiden på kvällen slog personal på boendet larm om ett pågående storbråk. Personalen ansåg sig inte kunna hantera situationen. De var, enligt polisen, mycket rädda, och hade låst in sig i olika rum på boendet i väntan på hjälp.

Ett 20-tal av de “ensamkommande flyktingbarnen” ska ha deltagit i bråket. När polis anlände ska stämningen dock snabbt ha blivit lugnare. Bråket visade sig ha berott på att de unga männen var missnöjda med maten. I både polisens och Aftonbladets rapportering om händelsen uppges att flera av de inblandade i bråket lämnade platsen, och att polisen därmed kunde avsluta ingripandet utan några vidare åtgärder.

Tidigare under måndagen hade två polisingripanden rapporterats på asylboenden på andra håll i landet. Det första ingripandet skedde på Tallmogårdens asylboende i Sunnansjö, strax nordväst om Ludvika, vid 13.45-tiden på eftermiddagen. Där ska en asylsökande ha kastat ett glas mot personal i boendets matsal. Polisen rubricerar det inträffade som ofredande. Det finns ingen närmare information om vare sig den misstänktes identitet eller några omständigheter kring brottet.

Det andra polisingripandet skedde på ett asylboende i Falkenberg vid 19-tiden på kvällen. Där var en asylsökande man bråkig och slog sönder inredning. Personalen ansåg sig inte kunna hantera situationen på egen hand, utan tillkallade polis. Den asylsökande mannen ska även ha försökt skada sig själv. Det fanns därför skäl att misstänka att han lider av något slags psykisk ohälsa. Han överlämnades till sjukvården för bedömning av hans hälsotillstånd. Den kortfattade rapporteringen på polisens webbplats innehåller ingen övrig information om incidenten.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson